Jump to content

TVA la alimentele de bază scade la 5%


dcp100168

Recommended Posts

TVA la alimentele de bază scade la 5%

Senatorii au aprobat miercuri reducerea la 5% a TVA la alimentele de baza, desi reprezentantii guvernului au aratat ca impactul bugetar se cifreaza la 200 milioane lei. Compensarea pentru reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza - paine, carne, lapte, ulei si zahar- se va face prin cresterea accizelor la tigari, confectii din blanuri naturale, articole de cristal, bijuterii, parfumuri, arme de vinatoare si din cresterea pina la 50% a accizelor pe iahturi, avioane si elicoptere particulare.

Initiativa legislativa a fost propusa de cinci senatori PSD si a obtinut 44 de voturi "pentru", 16 "impotriva" si 16 abtineri. Initiativa a primit si avizul favorabil al Comisiei pentru buget-finante.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

In tari ca Cehia si berea este aliment de baza, cu TVA scazut, iar berea din import are un pret de nu-ti mai trebuie. Sa fie parlamentarii nostri slabi in fata UE, sau nu-i intereseaza soarta romanilor? Cred ca amandoua afirmatiile sunt adevarate...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.