Relu Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 De aproape două luni de zile, avem o femeie de serviciu nouă. Cea de dinainte, am fost nevoit să-i desfac contractul de muncă, prea şi-a bătut joc de ea dar şi de muncă. Am încercat să aflu părerea oamenilor despre noua îngrijitoare. Normal, au apărut reclamaţii: "...că n-o vedem la lucru", "...că nu adună gunoaiele", "...că nu mătură, că nu spală". Mă duc ieri, o caut să stau un pic de vorbă cu ea. Am găsit-o spălând o scară, culmea, cea de unde am cele mai multe reclamaţii! "Bună ziua, bună ziua, ce mai aşa şi pe dincolo?". Şi mă ia femeia de mână şi mă duce la etaje. Când colo, ce să vezi? În faţa uşilor, sacoşele cu gunoi ale locatarilor! Adică omul nu se mai obosea două-trei sute de metri până la pubelă, să-şi arunce mizeria, o lăsa acolo, că "e datoria femeii de serviciu să strângă mizeria de pe scară". :evil: :evil: :evil: Şi parcă n-ar fi fost de ajuns, mi-a arătat o sacoşă cu haine vechi, pe care i-o dăduse cineva: "Vezi poate găseşti ceva să ţi se potrivească..." :shock: "Păi eu m-am angajat aici să calicesc pe la uşile oamenilor, nu iau un salariu, să-mi cumpăr ce-mi trebuie?" Ufffff, când ne-om dezbăra de apucăturile astea "boiereşti"?
flieder Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Nu stiu daca este ceva de comentat...dar parerea mea e ca d-na respectiva ar trebui sa nu le puna la suflet ci sa-si vada de treaba ei in continuare.Daca gaseste o punga la usa cuiva, sa o lase acolo, ca nu este specificat in fisa postului sau sa duca si gunoiul locatarilor, iar daca i se ofera ceva care ar putea-o jigni, ar putea sa refuze politicos si gata. Lumea o sa inteleaga. Fara lacrimi si fara scandal si panarama sau aratat cu degetu'. Eventual, daca tot ai puterea de decizie (desfacere contract de munca, angajare, etc...) ai putea face un afis la avizier prin care anunti politicos ca nu este treaba femeii de serviciu sa le stranga gunoiul menajer, dar ai putea face cunoscut catre locatarii platitori, care-i sunt atributiunile.
Rami Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Din pacate, locatarii o vad pe doamna de servici ca pe menajera lor personala, uitand cu usurinta care ii sunt atributiile specifice fisei postului. Si pana la urma ne intoarcem la educatie si mentalitate. Si la standarde sub nivelul de minim bun simt.
krys Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Ma calca pe nervi vecinii care-si termina de fumat tigarile in usa mea si tot acolo isi arunca si chistocul. :twisted:
Recommended Posts