dcp100168 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Un muncitor în comă profundă, iar altul rănit uşor, într-un accident de muncă la Mittal Steel Galaţi Un muncitor a fost internat în comă profundă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, iar un altul a fost rănit uşor, în urma unui accident de muncă petrecut, miercuri noapte, la Mittal Steel Galaţi, după ce o bară metalică a căzut peste cei doi angajaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. Inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Ionel Petrea, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că miercuri noapte, în jurul orei 23.20, doi angajaţi ai Mittal Steel Galaţi, care efectuau lucrări de reparaţii la furnalul 3, au fost victimele unui accident de muncă. Potrivit sursei citate, o bară metalică a căzut de la o înălţime de câţiva metri şi i-a surprins pe Ştefan Popa, de 38 de ani, şi pe Constantin Angheluţă, de 39 de ani, primul fiind dus în comă profundă la Spitalul de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei din Galaţi, iar cel de-al doilea a fost rănit uşor, la ora transmiterii acestei ştiri fiind încă în spital, sub supravegherea medicilor. Inspectorul şef al ITM Galaţi a mai spus că, din primele date, a reieşit că accidentul s-a produs pentru că nu au fost respctate normele de protecţia muncii, nefiind luate toate măsurile pentru asigurarea corespunzătoare a frontului de lucru. Potrivit sursei citate, ITM Galaţi continuă ancheta în acest caz, pentru stablirea exactă a împrejurărilor în care s-a petrecut accidentul de la muncă de la Mittal Steel Galaţi.
Relu Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 De la adoptarea Legii 319/2006, privind securitatea şi sănătatea în muncă, în toate accidentele de muncă din combinat, ajung să figureze la "vinovaţi" şi accidentaţii.Motivul:CAPITOLUL IVObligatiile lucratorilorArt. 22. - Fiecare lucrator trebuie sa isi desfasoare activitatea, in conformitate cu pregatirea si instruirea sa,precum si cu instructiunile primite din partea angajatorului, astfel incat sa nu expuna la pericol de accidentare sauimbolnavire profesionala atat propria persoana, cat si alte persoane care pot fi afectate de actiunile sau omisiunilesale in timpul procesului de munca.
dcp100168 Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 Il tin in viata doar aparateleSiderurgistul grav ranit in accidentul de munca petrecut acum doua zile la cauperul 4 al furnalului 3 din cadrul combinatului siderurgic ArcelorMittal este in continuare in stare grava. De fapt, starea lui chiar s-a agravat, asa ca medicii se tem ca, daca nu cumva se intampla un miracol, barbatul s-ar putea sa nu mai supravietuiasca prea mult. "Din pacate, in continuare nu se sesizeaza niciun fel de imbunatatire in ceea ce priveste starea de sanatate a barbatului de 38 de ani, din accidentul de munca petrecut in combinat. Reamintim ca victima, care are leziuni cerebrale severe, este tinuta in viata cu ajutorul aparatelor. Nu putem lua in considerare un transfer al bolnavului catre vreo clinica de specialitate din Bucuresti deoarece nu suntem siguri ca va supravietui transportului fie cu masina, fie cu elicopterul. De fapt, nici asta nu ar fi o optiune, mai ales ca in Capitala i s-ar oferi exact ceea ce putem si noi sa oferim", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta, dr. Mihai Bucatanschi. Cat despre o eventuala deconectare a aparatelor care il tin in viata pe Stefan Popa, nici nu poate fi vorba. In Spitalul Judetean au existat cazuri de persoane care si-au revenit din coma dupa una-doua luni de mentinere in viata cu ajutorul aparatelor.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2
kos Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 De la adoptarea Legii 319/2006, privind securitatea şi sănătatea în muncă, în toate accidentele de muncă din combinat, ajung să figureze la "vinovaţi" şi accidentaţii.Motivul:CAPITOLUL IVObligatiile lucratorilorArt. 22. - Fiecare lucrator trebuie sa isi desfasoare activitatea, in conformitate cu pregatirea si instruirea sa,precum si cu instructiunile primite din partea angajatorului, astfel incat sa nu expuna la pericol de accidentare sauimbolnavire profesionala atat propria persoana, cat si alte persoane care pot fi afectate de actiunile sau omisiunilesale in timpul procesului de munca.Teoretic, dar practic...muncitorii sunt expusi in orice moment accidentelor. Ma uit cu groaza la muncitorii din constructii (e un santier al unui bloc de 10-11 etaje in apropiere de casa mea) care-si defasoara munca la inaltime mare fara a avea bara de protectie. Oare cate alte masuri de protectie lipsesc????
Relu Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Păi tocmai asta e una din obligaţiile angajatului: chiar dacă nu s-au luat măsuri de protecţie, el este obligat să facă în aşa fel încât să nu se accidenteze. :mrgreen: Ca exemplu, un muncitor alunecă pe o pardoseală murdară de ulei şi se accidentează. Normal, nu e scos vinovat numai cel ce a murdărit, ci şi accidentatul, că nu a văzut murdăria şi nu a ocolit-o. :evil:
kos Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Păi tocmai asta e una din obligaţiile angajatului: chiar dacă nu s-au luat măsuri de protecţie, el este obligat să facă în aşa fel încât să nu se accidenteze. :mrgreen: Ca exemplu, un muncitor alunecă pe o pardoseală murdară de ulei şi se accidentează. Normal, nu e scos vinovat numai cel ce a murdărit, ci şi accidentatul, că nu a văzut murdăria şi nu a ocolit-o. :evil:Angajatorul trebuie sa urmareasca procesul de productie pana in cele mai mici amanunte; inclusiv cand pardoseala se murdareste de ulei, nu???
Relu Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Prin responsabilul punctului de lucru, angajatorul are obligaţia de a identifica toţi factorii de risc, fie ei accidentali sau prin omisiune şi de a lua măsurile ce se impun. Dar acest lucru e aproape imposibil, dintr-odată. Factorii de risc se identifică pe măsură ce activitatea ia amploare. Necazul e atunci când unul din aceşti factori "scoate colţii", pe neaşteptate. Iar cel ce face ancheta trebuie să scoată un vinovat. Iar dacă riscul nu a fost oficial semnalat, se dă vina pe neglijenţa angajatului.De la privatizarea combinatului încoace, degetele de la o mână sunt prea multe pentru a număra accidentele în care victimele au fost scutite de orice răspundere. Se caută eschivarea de orice răspundere a angajatorului.
dcp100168 Posted September 8, 2008 Author Posted September 8, 2008 Din pacate muncitorul a decedat astazi.Bărbatul de 38 de ani, unul dintre răniţii în accidentul de muncă produs joia trecută la ArcelorMittal Galaţi, a încetat din viaţă, în noaptea de duminică spre luni. Ştefan Popa, de 38 de ani, a fost lovit la cap de o bară metalică ce s-a prăbuşit de la o înălţime de câţiva metri. Accidentul s-a produs în timp ce muncitorul efectua lucrări de reparaţie la Furnalul 3 la de pe platforma siderurgică gălăţeană. "Din nefericire, noaptea trecută (duminică spre luni, n.r.), pacientul internat la noi în stare gravă în urma unui accident de muncă a decedat. Eforturile medicilor au fost zadarnice pentru că rănile pe care pacientul le prezenta erau incompatibile cu posibilitatea de a supravieţui. Vorbim despre răni grave la nivelul capului", a declarat dr. Mihai Bucatanschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi. Potrivit aceleiaşi surse, cea de-a doua victimă a accidentului se simte mai bine şi urmează să fie externat zilele următoare.
kos Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Prin responsabilul punctului de lucru, angajatorul are obligaţia de a identifica toţi factorii de risc, fie ei accidentali sau prin omisiune şi de a lua măsurile ce se impun. Dar acest lucru e aproape imposibil, dintr-odată. Factorii de risc se identifică pe măsură ce activitatea ia amploare. Necazul e atunci când unul din aceşti factori "scoate colţii", pe neaşteptate. Iar cel ce face ancheta trebuie să scoată un vinovat. Iar dacă riscul nu a fost oficial semnalat, se dă vina pe neglijenţa angajatului.De la privatizarea combinatului încoace, degetele de la o mână sunt prea multe pentru a număra accidentele în care victimele au fost scutite de orice răspundere. Se caută eschivarea de orice răspundere a angajatorului.Vezi? De aceea am spus: "Angajatorul trebuie sa urmareasca procesul de productie pana in cele mai mici amanunte" dar cum "banii vorbesc", de cele mai multe ori victima e vinovata.
Recommended Posts