Jump to content

Gălăţenii sunt "doctori" în internet

Recommended Posts

Posted

Gălăţenii sunt "doctori" în internet

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi consorţiul Sigur.info au anunţat, pe 5 februarie, câştigătorii primei ediţii a competiţiei naţionale „Ziua Siguranţei pe Internet 2008” („Safer Internet Day 2008”). Printre proiectele câştigătoare se numără şi unul realizat de o echipă din Galaţi, care a obţinut premiul întâi la categoria 15-19 ani, cu lucrarea „Experimentează pe Internet” ( „Experience on Internet”).

• 2 weeks later...
Posted

Echipa gălăţeană care s-a impus la categoria de vârstă 15-19 ani este de la Grupul Şcolar „Gheorghe Asachi” şi îi are în componenţă pe Ciprian Vericu, Alexandru Chitic şi Alexandru Covrig. Câştigătorii au primit echipamente IT şi cursuri de instruire în valoare de 2000 Euro.

Posted

Gălăţenii - cei mai buni!

* Filmul unor elevi de la Asachi, câştigător la un concurs despre internet

Pe cât de util şi indispensabil se dovedeşte a fi internetul pentru tineri, pe atât de mult le poate influenţa negativ comportamentul. Chiar pe aceste două teme, tinerii din România au fost invitaţi să îşi exprime ideile, printr‑un proiect multimedia, într‑un concurs organizat cu ocazia Zilei Internaţionale pe Internet, celebrată în luna februarie.

Aşa cum "Viaţa liberă" deja a scris, un filmuleţ, numit "Experimentează pe internet", realizat de o echipă de elevi de la Grupul Şcolar �Gheorghe Asachi", a primit locul I la concursul organizat pentru categoria 15‑19 ani. Premiul le‑a adus celor trei tineri ‑ Alexandru Chitic, Ciprian Velicu, Alexandru Covrig ‑ câte un laptop şi un curs de webdesing cu testare gratuită, de la diferiţi sponsori. Safer Internet Day (Ziua Siguranţei pe Internet) este un eveniment de anvergură europeană ce are loc, anual, în luna februarie, fiind organizat sub egida Insafe (European Internet Safety Network). Scopul acestei acţiuni este conştientizarea copiilor, dar şi a părinţilor asupra riscurilor navigării nesupravegheate pe internet.

Sportul şi calculatorul

Filmul gălăţenilor, care durează puţin mai mult de un minut, a vrut să arate una dintre părţile mai puţin bune ale utilizării internetului. Coordonatorul proiectului, Alexandru Chitic, ne‑a spus: �Am vrut să arătăm că internetul influenţează negativ şi am dat următorul exemplu. Majoritatea copiilor văd filmuleţe pe internet. Vrând, nevrând reproduc ceea ce au văzut. În filmul pe care noi l‑am creat, personajul principal încearcă să practice un sport extrem (este vorba despre parkour, n.r.) văzut pe net şi, fără pregătire adecvată, se răneşte". Sloganul transmis de peliculă este următorul �Viaţa nu e un joc! Experimentează mai mult folosind internetul!"

Dacă Alexandru Chitic a venit cu ideea miniscenariului, Ciprian Velicu s‑a ocupat de filmat şi de montaj, iar Alexandru Covrig de reglarea sunetului. Profesorii de informatică de la �Asachi", Mirela Chelaru şi Gina Decianu, au fost coordonatorii muncii lor. Alexandru Chitic este pasionat de parkour, dar, deşi iubeşte sportul, recunoaşte că petrece în faţa calculatorului câte 4‑5 ore pe zi, �cam mult", după cum spune chiar el.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22152

Posted

Îmi permit şi eu să comentez puţin... Internetul nu poate avea consecinţe negative atât timp cât este folosit de persoanele adecvate. Desigur, poate fi un soi de „pericol” pentru copilaşii ce sunt lăsaţi nesupravegheaţi de către părinţi la PC, şi urmăresc acele filmuleţe apoi imită. Problema asta cu imitatul s-a pus la un moment dat şi în cazul televizorului iar cei de la CNA să spunem că au luat anumite măsuri (punând acele limite de vărstă cu AC, 12, etc.), iar în cazul PC-ului ar trebui făcut tot ceva de genul ăsta. Sau, cel mai bine, să se folosească acele filtre speciale setate chiar de părinţi (îmi scapă acum numele).

Internetul e bun, chiar foarte bun, atât timp cât ştii să profiţi de el din plin. ;)