Rami Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Un el si o ea .. doi indragostiti oarecare in lume... indragostiti pana peste capat la inceput. Apoi relatia lor intra in starea de " normalitate". Ea renunta, de buna voie si din propria initiativ, la idealurile ei, la aspiratiile ei, pentru o devotiune simpla si la indemana ei: cea fata de EL. Sa aiba cea mai delicioasa si mai roamntica cina gatita acasa, cei mai ingrijiti copii, cel mai confortabil camin, sa aiba cea mai ingrijita iubita, cu cele mai moderne haine si cel mai sexy look. Iar cand el, in ciuda sacrificiilor si afectiunii ei devine din ce in ce mai nepasator, ea isi inteteste eforturile: se straduieste sa fie si mai draguta, si mai seducatoare, si mai atenta doar la nevoile lui. Si, din ce in ce mai dispusa sa-i treaca cu vederea greselile. Evident, strategia e sortita esecului din start. In cele din urma, relatia se destrama, iar ea ramane dezolata: Oare unde am gresit?Majoritatea femeilor in acest caz fac parada de o generozitate falsa. Invocand multimea de sacrificii facute pe altarul dragostei, uita ca adevarata generozitate da totul si nu cere nimic in schimb. Multimea de frustrari si nemultumiri nu fac parte din altruismul iubirii totale si neconditionate. Renuntarea la '"eu-l" tau ti-a luat unicitatea. Nu el te-a tradat, ci tu te-ai tradat.
kos Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Cata dreptate ai, Rami! Din pacate nu exista o scoala a cuplului, a mariajului, o scoala a parintilor si in definitiv o scoala a.... vietii. Toti traim viata, putini insa o pricepem si prea putini stim sa o traim.
dcp100168 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Majoritatea femeilor in acest caz fac parada de o generozitate falsa. Invocand multimea de sacrificii facute pe altarul dragostei, uita ca adevarata generozitate da totul si nu cere nimic in schimb. Multimea de frustrari si nemultumiri nu fac parte din altruismul iubirii totale si neconditionate. Renuntarea la '"eu-l" tau ti-a luat unicitatea. Nu el te-a tradat, ci tu te-ai tradat.Şi până la urmă care e greşeala, că n-am înţeles? Renunţarea la eul propriu sau parada de generozitate?
Rami Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 ar parea ca ambele. Parada generozitatii false este o greseala grava, in ochii mei.
dcp100168 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Cum ai descoperit asta? Filosofând sau după ce te-ai dat cu capul?
Rami Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 dupa ce am facut eu insami asta, evident.
dcp100168 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Trebuie să ne dăm cu capul de toate cele, oare? Îmbătrânim până învăţăm tot ce ne trebuie...
Rami Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Trebuie sa recunoastem in primul rand fata de noi cand gafam.Si poate nu se va aplica teoria repetitiei.
flieder Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Pare un pasaj dintr-o poveste a secolelor trecute. Iar daca mai exista femei care fac astfel de chestii, inseamna ca-si merita soarta. De ce sa renuntam la noi pentru EI?? De ce am face-o? Care-i scopul?? Cina delicioasa si romantica se poate pregati in 2, asta daca nu cumva vrem sa facem o surpriza si atunci nu e musai sa stam o zi in bucatarie si sa ni se imbibe parul cu miros de ceapa, ci putem apela la o firma de catering. De ingrijit copiii...pai barbatii sunt cele mai bune dadace, asa ca si aceasta activitate pot sa o presteze ambii parteneri iar seara vor cadea amandoi epuizati dar cu sentimentul ca au avut o zi implinita. Faza cu ingrijitul...cred ca nu este valabila doar pentru femei. Avem si noi niste standarde raportate la barbati Restul...tine de fiecare in parte. Cat despre greseli, fiecare dintre noi suntem supusi lor iar partea de iertare depinde de nivelul de toleranta al fiecaruia. Nu poti sa-i ceri unei femei masochiste sa devina independenta si sa-si vada de viata ei, asa ca o lasi sa se scalda in apele prielnice ei. (idem si pt un barbat!)
Nirol Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Un el si o ea .. doi indragostiti oarecare in lume... indragostiti pana peste capat la inceput. Evident, strategia e sortita esecului din start. In cele din urma, relatia se destrama, iar ea ramane dezolata: Oare unde am gresit?depinde de cupluri ,........, de profunzimea sentimentelor ,........, de cat sunt de adevarati unul cu celalalt,........,de cat sunt de deschisi,........., mai multe putem spune aici sa stii,........., mai sunt si exceptii, nu prea multe , adevarat dar exista !
Nirol Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Majoritatea femeilor in acest caz fac parada de o generozitate falsa. Invocand multimea de sacrificii facute pe altarul dragostei, uita ca adevarata generozitate da totul si nu cere nimic in schimb. Multimea de frustrari si nemultumiri nu fac parte din altruismul iubirii totale si neconditionate. Renuntarea la '"eu-l" tau ti-a luat unicitatea. Nu el te-a tradat, ci tu te-ai tradat.am uitat aici sa spun ca, nu numai femeile,............ , sunt si foarte multi barbati care adopta aceeasi atitudine si,..........., patesc la fel din pacate !
Nirol Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 .......... Toti traim viata, putini insa o pricepem si prea putini stim sa o traim.dar si tu cata dreptate ai , perfect de acord cu tine ! multi mor si nu ajung la asemenea concluzii !
riaji Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 am uitat aici sa spun ca, nu numai femeile,............ , sunt si foarte multi barbati care adopta aceeasi atitudine si,..........., patesc la fel din pacate !Cu adevarat.. aceasta proprie tradare aduce cu sine marea majoritate a problemelor in relatia de cuplu la un moment dat.
Recommended Posts