Jump to content

Şefi noi la Inspectoratul Şcolar

Recommended Posts

Posted

Schimbare la vârf în învăţământul gălăţean

La an şcolar nou, şefi noi

Cu numai o săptămână înaintea începerii noului an şcolar, învăţământul gălăţean va avea o conducere nouă. Plecarea actualei inspectoare generale Tania Bogdan (PNL) pe funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţului devine pe zi ce trece o certitudine. Ca urmare, va trebui să renunţe la frâiele învăţământului gălăţean. Odată cu ea, lucru mai mult decât cert, va pleca şi inspectorul general-adjunct Mitică Dudău. Posibilele motive ale autodemiterii acestuia ni le-a explicat şefa ISJ: "Am venit împreună, plecăm împreună." Dacă Tania Bogdan va ocupa o funcţie în care va avea ocazia să-şi demonstreze în continuare calităţile manageriale, Mitică Dudău va fi o pierdere pentru ISJ - dovedindu-se a fi un bun organizator care cunoaşte învăţământul la toate nivelurile.

Se pare că aşa circulă deocamdată un zvon, încât nu există nicio hârtie oficială - pe funcţia domnului Dudău va veni actuala inspectoare de matematică Laura Marin - despre care am auzit numai cuvinte de laudă de la oameni din diverse tabere politice.

Pentru jilţul de general va fi numit, se pare, Vasile Ciuchină, actualul director-adjunct al Colegiului Naţional "V.Alecsandri", cel care nu mai are nevoie de altă prezentare, pentru că a mai ocupat această funcţie în perioada 1998-2000.

Inspectoarea general-adjunctă Magdalena Gaiu va fi singura care va rămâne pe funcţia de conducere de la ISJ.

Actuala inspectoare generală Tania Bogdan ne-a confirmat faptul că a auzit vehiculându-se cele două nume pentru viitoarea conducere a ISJ, dar nu ne-a putut spune nimic sigur, încât "numirea unei noi conduceri nu intră în atribuţiile" sale. Pentru că nu s-au făcut încă numirile oficiale, toate aceste permutări rămân deocamdată cotaţii la bursa zvonurilor. Este însă posibil ca la începutul săptămânii viitoare lucrurile să se clarifice.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26656

Posted

Doamne Ajuta!... ce bine ca pleaca madam... si asa nu puteai sa-i ajungi la nasul ala decat cu o prajina ! iar nea Dudau... parca era venit cu biscuitele pe conducta... cu sapa cu tot :d

Posted
Doamne Ajuta!... ce bine ca pleaca madam... si asa nu puteai sa-i ajungi la nasul ala decat cu o prajina ! iar nea Dudau... parca era venit cu biscuitele pe conducta... cu sapa cu tot :d

Numai sa nu sari din lac in put. Stii tu: "Am scapat de dracu' si am dat peste tat'su!" Noi asa am patit la firma: a plecat un sef si a venit altul. Fostul era un ingeras pe langa actualul!!! :(

Posted

Politicul schimbă cârma la Inspectoratul Şcolar

Inspectorul şcolar general adjunct Mitică Dudău (PD-L) şi-a înaintat, ieri, demisia. Acesta spune ca nu vrea să facă parte din jocurile politice care au loc la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi. Decizia lui Dudău vine la câteva zile după ce inspectorul şcolar general, Tania Bogdan (PNL), a recunoscut că va pleca de la Inspectorat pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi. ”Am mai multe motive pentru care mi-am depus, astăzi, demisia. Sunt membru al Partidului Democrat-Liberal, am fost numit în funcţie cu sprijin politic. Firesc era să plec de mult din cadrul Inspectoratului Şcolar Galaţi, încă de când au avut loc alegerile parlamentare, însă am fost rugat să rămân şi am rămas. Acum, se pare că nu mai este nevoie de prezenţa mea aici şi atunci eu plec”, a declarat, ieri, Mitică Dudău. Întrebat dacă asupra sa au fost exercitate presiuni, inspectorul şcolar general a dat de înţeles acest lucru, însă a precizat faptul că aceste declaraţii le va face publice doar în campania electorală. Totodată, Mitică Dudău a declarat că demisia din funcţia de inspector şcolar general adjunct este legată şi de faptul că inspectorul şcolar general, liberala Tania Bogdan va părăsi, de asemenea postul de inspector şcolar general pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte în cadrul Consiliul Judeţean Galaţi. ”Este legată şi de plecarea inspectorului şcolar general. Noi am format o echipă, iată că acum aceasta se destramă şi atunci ne vedem fiecare de treabă”, a mai spus Mitică Dudău. De asemenea, Mitică Dudău a precizat că va mai rămâne la conducerea ISJ Galaţi până pe data de 15 septembrie, după care îşi va relua orele la catedra de matematică a Liceul Pedagogic ”Costache Negri” din Galaţi.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

• 1 month later...
Posted

De azi,

Noul inspector şcolar general, la cârma şcolilor

Astăzi va fi învestit în funcţie noul inspector şcolar general, prof. Vasile Ciuchină, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri". Profesor de fizică, domnul Vasile Ciuchină intră în echipa managerială şi cu experienţa celor doi ani (1998-2000) în care a deţinut exact aceeaşi funcţie la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. Fosta inspectoare, liberala Iuliana Tania Bogdan, ocupă unul dintre cele două fotolii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27629

Posted

Nou şef la cârma IŞJ

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi (ISJ) are începând de astăzi, un nou şef la cârmă, transmite corespondentul AMOS News. În funcţia de şef al ISJ a fost numit profesorul Vasile Ciuchină, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Ciuchină o înlocuieşte pe Tania Bogdan (PNL), care a demisionat din funcţia de şef al Inspector Şcolar Judeţean, pentru că a fost numită vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi. Tania Bogdan este la ISJ din 2005, după câştigarea alegerilor de către coaliţia PNL-PD de atunci. Profesorul Vasile Ciuchină a mai ocupat funcţia de şef ISJ, în perioada 1998-2000.

• 1 month later...
Posted

Şef la ISJ cu acte în regulă

Vasile Ciuchină a luat concursul

În jurul orei 12.00, ieri, inspectorul şcolar general Vasile Ciuchină se întorcea deja de la concursul de confirmare pe post pe care l-a susţinut la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. "A fost nesperat de bine", ne-a spus cel care a devenit, ieri, şef cu acte în regulă al învăţământului gălăţean. "Am avut emoţii la grila legată de cunoştinţele din legislaţie, dar am luat punctaj maxim. Oferta managerială am centrat-o pe specificul local şi a ieşit bine. La CV nu am avut punctaj maxim pentru că nu am doctoratul şi nici atestate de limbă străină. Însă mi s-a spus că nu vor fi probleme, că am luat concursul. Aştept acum ordinul ministrului prin care voi fi numit inspector general timp de patru ani", ne-a declarat, "la cald", Vasile Ciuchină.

Din comisia de examinare, alături de funcţionari din MECT, a făcut parte şi directoarea economică din Prefectura Galaţi, Constanţa Grecu. Ca observatori, au participat liderii de sindicat Constantin Ciosu şi Adrian Andrăşescu. Secretarul general al FEN, Constantin Ciosu ne-a declarat: "Având în vedere că domnul Ciuchină are deja experienţă managerială, s-a descurcat foarte bine. Chiar şi comisia de examinare a fost foarte plăcut impresionată de modul cum s-a prezentat la concurs."

Având în vedere că Vasile Ciuchină a fost singurul candidat, concursul a fost evident unul fără incidente majore.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=28370

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.