Jump to content

Echipa de fotbal a României - în preliminariile CM 2010

Recommended Posts

Posted

Echipa de fotbal a României - în preliminariile CM 2010

Prima reprezentativa a României a debuteaza, in aceasta seara, la Cluj Napoca, in grupa a 7-a de calificare la Cupa Mondiala din 2010, impotriva Lituaniei.

Nicolita, Chivu, Mutu si Rat sunt patru dintre jucatorii importanti indisponibili pentru meciul de astazi. Vor mai lipsi Ogararu si Fl.Petre. Lotul Romaniei pentru "dubla" cu Lituania si Insulele Feroe: portari: Bogdan Lobont (FC Dinamo Bucuresti), Eduard Stancioiu (CFR 1907 Cluj); fundasi: Cosmin Contra (Getafe CF), Dorin Goian (Steaua Bucuresti), Sorin Ghionea (Steaua Bucuresti), Cosmin Moti (AC Siena), Mihai Nesu (FC Utrecht), Stefan Radu (Lazio SS Roma), Cristian Sapunaru (FC Porto), Gabriel Tamas (Dinamo Bucuresti); mijlocasi: Marian Aliuta (FC Vaslui), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Paul Codrea (AC Siena), Nicolae Dica (Catania Calcio), Costin Lazar (Rapid Bucuresti), Banel Nicolita (Steaua Bucuresti), Mirel Radoi (Steaua Bucuresti); atacanti: Florin Bratu (Dinamo Bucuresti), Florin Costea (Universitatea Craiova), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (AJ Auxerre), Marius Niculae (Dinamo Bucuresti). Echipa probabila: Lobont - Sapunaru, Tamas, Goian, St.Radu - Contra, Cocis, Radoi, N.Dica - Marica, D.Niculae.

In grupa noastra mai sunt Franta, Serbia, Austria si Insulele Feroe.

Posted

România - Lituania 0-3!!!

România a început dezastruos campania de calificare pentru CM 2010, 0-3 cu Lituania, acasă. Nu-mi vine să cred. Bănuiam că România fără Mutu este o echipă mult mai slabă, dar penibilă nu mi-am imginat să fie...

Au marcat: Stankevicius ('31), Mikoliunas ('69) şi Kalonas ('89). Romania a jucat în formula: Lobonţ - Săpunaru, Tamaş, Goian, Radu Ştefan ('45 M.Niculae) - Rădoi ('71 Lazăr) - Contra, Cociş, Dică, D.Niculae - Marica ('52 Bratu).

În celelalte meciuri din grupă: Serbia - Feroe 2-0, Austria - Franţa 3-1!

Posted

Da.. din pacate, ne-au depasit la tactica in acest meci. O sa fie o grupa foarte echilibrata, iar echipele care vor beneficia de jocul rezultatelor se vor califica. Inclusiv Romania.

Posted

Si cand ma gandesc ca puteam sa mai bem vreo doua beri sambata decat sa ne grabim sa prindem meciu'...

Adevarul e ca de prin minutul 60 nu prea am mai urmarit partida. Era penibil...

Posted

Nu am vazut meciul, nu sunt fan fotbal dar avem in familie un microbist inrait. Prin urmare, meciurile sunt "traite" si comentate la maxim. Concluzia: poate asa fotbalistii vor reveni cu picioarele pe pamant si nu vor mai avea atatea aere si fite. Revolta mea este ca se acorda atata atentie fotbalului si fotbalistilor (iertare fanilor!) cand, pana la urma, este un "sport" al banilor si "aranjamentelor". Microbisti, nu va suparati!

Posted

Rezultate din a doua etapă a grupei a şaptea de calificare pentru Mondialul din 2010:

Insulele Feroe - Romania 0-1 (Cociş '59)

Franta - Serbia 2-1 (Henry '54, Anelka '64 - Ivanovici '76)

Lituania - Austria 2-0 (Danilevicius '52, '58)

Clasament:

1 Lituania 2 2 0 0 5-0 6

2 Serbia 2 1 0 1 3-2 3

3 Austria 2 1 0 1 3-3 3

4 Franta 2 1 0 1 3-4 3

5 Romania 2 1 0 1 1-3 3

6 Feroe 2 0 0 2 0-3 0

Posted
se acorda atata atentie fotbalului si fotbalistilor cand, pana la urma, este un "sport" al banilor si "aranjamentelor".

super adevarat... nu pot sa zic ca sunt un microbist inrait insa imi place fotbalul sa-l si privesc sa-l si joc, insa aici ai dreptate... in ultimii 20 de ani a "progresat" enorm spre golanism, bisnita si interes banesc... spectacolul lipseste cu desavarsire, nu mai e acea placere de a juca...

• 1 month later...
Posted

În această seară, România - Franţa 2-2. Am condus cu 2-0 (mai mult din întâmplare), dar n-am jucat mai nimic după aceea. Începe să mă obosească stilul ăsta...

Au marcat: Fl.Petre (min. 6) şi Goian (min. 17), respectiv, Ribery (min. 37) şi Gourcouff (min. 69).

În celelalte meciuri din grupă:

Faeroe - Austria 1-1 (Lokin 47 - Stranzl 49)

Serbia - Lituania 3-0 (Ivanovici 6, Krasici 34, Zigici 82)

Clasament:

1 Serbia 3 2 0 1 6-2 6

2 Lituania 3 2 0 1 5-3 6

3 Austria 3 1 1 1 4-4 4

4 Franta 3 1 1 1 5-6 4

5 Romania 3 1 1 1 3-5 4

6 Feroe 3 0 1 2 1-4 1

Posted

Nici acum nu stiu de ce m-am mai uitat la meci. Ma asteptam sa castige ai nostri de cand am aflat ca suntem in grupa cu Franta, dar m-au dezamagit.

• 1 month later...
Posted

Romania revine si invinge Georgia

Romania a invins Georgia, cu 2-1, intr-un meci amical, revenind dupa ce a fost condusa la pauza cu 1-0

Romania - Georgia 2-1

Marica 63, Goian 71 / Martsvaladze 11

Cu doar trei stranieri, Razvan Rat, Razvan Cocis si Ciprian Marica, si fara cei mai importanti oameni, Cristian Chivu si Adrian Mutu, nationala Romaniei nu a inceput tocmai fericit amicalul cu Georgia, din Stefan cel Mare, incasand gol inca din minutul 11, de la Martsvaladze, care l-a depasit in viteza pe Radoi si l-a invins pe Lobont cu un sut pe jos. Romanii au reusit sa egaleze in minutul 63, atunci cand Ciprian Marica a marcat cu o lovitura de cap, dupa o centrare de pe partea dreapta venita de la Cocis. Opt minute mai tarziu, Goian a adus echipa Romaniei in avantaj, trimitand in poarta goala, cu latul, de la numai trei metri, mingea ajungand la el dupa o deviere nefericita a unui georgian.

Pentru Romania au jucat in aceasta seara: Lobont (Pantilimon 46) - Ogararu (Panin 25), Tamas (Goian 46), Radoi, Rat - Lazar (Ropotan 46), Tames (Tanase 46) - Nicolita (Gigel Bucur 60), Cocis, Costea - Marica.

http://www.sport365.ro/Romania_revine_s ... 78435.html

• 4 months later...
Posted

Avancronica meciului Romania - Serbia

Preliminariile CM -Africa de Sud- 2010 - Grupa a 7-a

Data: 28 Martie 2009

Ora: 20:45 (live Antena 1)

Stadion: "Farul" Constanta

Echipe probabile

Romania: Lobont - Contra, Tamas, D.Stoica, Rat - Cocis, Radoi, Codrea - Fl.Costea, Marica, Mutu;

Antrenor: Victor Piturca;

Rezerve: Pantilimon, Sapunaru, Nesu, Nicolita, Bourceanu, Cr.Tanase, Maximilian Nicu, M.Niculae, G.Bucur;

Incert: Ov.Petre;

Accidentati: Fl.Bratu, Chivu, Muresan, Fl.Petre;

Suspendati: Ghionea, D.Goian;

Neselectionati: D.Coman, Radu Stefan, C.Lazar, N.Dica, D.Niculae, Mazilu

Serbia: Stojković - Ivanović, Dragutinović, Vidić, Obradović - Krasić, Milijaš, Stanković, Jovanović - Pantelić, Žigić;

Antrenor: Radomir Antić;

Rezerve: Dišljenković, Isailović, Đurić, Luković, Rukavina, Subotić, Janković, Kačar, Kuzmanović, Ninković, Lazović, Sulejmani;

Arbitru: Matteo Simone Trefoloni (Italia)

Arbitri asistenti: A.Stagnoli, R.Faverani (Italia)

Arbitru de rezerva: Nicola Rizzoli (Italia)

Delegat UEFA: Adrian Titcombe (Anglia)

Observator UEFA: Victor Mintoff (Malta)

Dupa ce a pierdut 3 puncte acasa cu Lituania si 2 puncte cu Franta, nationala Romaniei e obligata sa castige atat meciul cu Serbia cat si pe cel cu Austia. Daca Romania va pierde meciul cu sarbii, sansele sale de calificare vor deveni doar teoretice.

Clasament grupa a 7-a

1. Serbia 4 3 0 1 9 - 3 9

2. Lituania 4 3 0 1 6 - 3 9

3. Franta 3 1 1 1 5 - 6 4

4. Austria 4 1 1 2 5 - 7 4

5. Romania 3 1 1 1 3 - 5 4

6. Insulele Faroe 4 0 1 3 1 - 5 1

Posted

România - Serbia 2-3

0-1 Jovanović '17

0-2 D.Stoica (autogol) '44

Cred că vom lupta cu Austria pentru locul 4 în grupă :(

1-2 Marica '50

1-3 Ivanović '58

2-3 D.Stoica '74

În cel de-al doilea meci al zilei, Lituania - Franţa 0-1.

Clasament

1.Serbia 5 4 0 1 12 5 12

2.Lituania 5 3 0 2 6 4 9

3.Franta 4 2 1 1 6 6 7

4.Austria 4 1 1 2 5 7 4

5.Romania 4 1 1 2 5 8 4

6.Feroe 4 0 1 3 1 5 1

Posted

Suntem la baie de tot cu echipa nationala.. ce sa faci cu de-alde Codrea, Contra sau Marica? Dupa prima repriza m-am enervat, nu mai am chef sa o vad si pe a 2-a.

Posted

Marica şi Contra chiar au jucat binişor. Eu văd problemele în lipsa de motivaţie a unor stranieri (Cociş, Tamaş, Rădoi, Raţ, Codrea) şi în lipsa de valoare a celor mai mulţi dintre cei care joacă în ţară (D.Stoica, Fl.Costea, G.Bucur).

Posted

Dupa parerea mea Romania are cea mai slaba echipa nationala din toate timpurile si asta nu se datoreaza numai jucatorilor ci si antrenorului... as avea mai multe de adaugat, insa vreau sa ma abtin. Eu am prezis de la tragerea la sorti, ca Romania se va uita la CM din fotoliile de acasa. Principalii vinovati eu ii vad pe Sandu si Dragomir pentru starea fotbalului romanesc... iar pe Piturca l-as putea acuza de incompetenta, repet, prefer sa nu fac alte comentarii.

Posted
Principalii vinovati eu ii vad pe Sandu si Dragomir pentru starea fotbalului romanesc...

Si eu vad situatia la fel.. din pacate nu e valabila treaba si pentru reprezentantii cluburilor, atunci cand ii realeg pe cretinii aia doi.

Marica şi Contra chiar au jucat binişor. Eu văd problemele în lipsa de motivaţie a unor stranieri (Cociş, Tamaş, Rădoi, Raţ, Codrea) şi în lipsa de valoare a celor mai mulţi dintre cei care joacă în ţară (D.Stoica, Fl.Costea, G.Bucur).

Problemele cu lipsa de motivatie sunt in toata echipa noastra de 2 lei, nu doar la cei care joaca in Romania. Personal, mi s-a parut ca s-au miscat mai bine (in primele 45 minute, cat am urmarit) Costea si Stoica (pe care nu-i mai vazusem jucand) decat Maica si Contra, judecand dupa atributiile fiecarui post, desigur.

Posted

Grigoras: "Romania a facut o partida buna"

Petre Grigoras considera Romania nu a facut un meci rau sambata seara, impotriva Serbiei, in ciuda faptului ca a fost invinsa cu scorul de 3-2, pe teren propriu. Antrenorul echipei Otelul Galati a declarat, in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca atitudinea "tricolorilor" a fost una corecta si ii felicita pentru felul in care au evoluat. "Romania nu a facut un meci rau cu Serbia. Din pacate, am primit cateva goluri din faze fixe. Poate ca s-a facut simtita si absenta unui Goian, Chivu sau Ghionea, tinand cont ca am intalnit o echipa masiva, cu accent pe faze fixe. Una peste alta, ca joc, ca atitudine, Romania a facut o partida buna. Sincer, suparat am fost ca nu am castigat si sa ramanem in cartile calificarii. Dar personal nu sunt suparat si felicit echipa nationala pentru atitudinea din meciul de aseara (n.r. sambata seara)", a declarat Petre Grigoras, in cadrul emisiunii "Gol dupa gol". Antrenorul Otelului a evitat sa comenteze despre selectia facuta de Victor Piturca si despre felul in care acesta a asezat echipa in teren: "Nu pot sa imi permit sa comentez felul in care selectionerul a asezat echipa in teren. Un selectioner poate sa aiba si ghinion. Cel mai greu este cand esti in situatia de a nu avea unde alege. Din pacate, nu joaca toti fotbalistii valorosi care au plecat in strainatate. Nu trebuie sa aruncam cu pietre in Victor Piturca, pentru ca nu cred ca merita acest lucru. La greu mereu gasim un tap ispasitor. Cine e acela? Antrenorul".

http://www.sptfm.ro/nationala/exclusiv_ ... _buna.html

Posted

Live, pe http://www.channelsurfing.net/

Austria - România 2-1

0-1 Cr.Tănase '25

1-1 Hoffer '26

două goluri ca în curtea şcolii, după greşeli defensive de amatori...

2-1 Hoffer '45 - al doilea gol, identic cu primul, mingea ajunsa la adversar dintr-o minge balbaita de doi romani

pauză; suntem penibil, mai ales în condiţiile în care austriecii au 12 absenţe!

Coşmarul s-a terminat!

Românii au mai pierdut un motiv de bucurie - echipa naţională de fotbal...

Posted

am pierdut noi mult mai mult. asta e doar un mizilic.

Posted

Victor Piturca a fost demis

Comitetul Executiv al FRF a hotarat, joi, sa intrerupa colaborarea cu selectionerul Victor Piturca, acesta fiind demis in urma parcursului slab al echipei nationale a Romaniei (tricolorii au doar 4 puncte din 5 partide disputate in preliminariile pentru Cupa Mondiala).

"Obiectivul nostru era calificarea la Campionatul Mondial din 2010, dar sansele noastre sunt aproape de zero. Ii voi propune lui Victor Piturca rezilierea contractului pentru o suma de 250.000 de euro. Oferta este rezonabila. As vrea sa ii multumesc in numele meu si al Federatiei pentru munca depusa", a declarat Ionut Lupescu.

Cum va arata viitorul selectioner: "Trebuie sa aiba experienta, dornic de munca, sa stie sa socializeze cu presa, cu fanii, trebuie sa aiba entuziasm. Trebuie sa aiba la finalul mandatului rezultate.Nu vom aduce un antrenor strain. Deocamdata", a declarat Ionut Lupescu in legatura cu noul selectioner al Romaniei.

• 3 weeks later...
Posted

Razvan Lucescu, noul selectioner al Romaniei

Dupa ce a primit votul favorabil al Comitetului Executiv al FRF, Razvan Lucescu a fost ales noul selectioner al primei reprezentative a Romaniei, fostul tehnician al Rapidului urmandu-i lui Victor Piturca pe banca tehnica a tricolorilor. "Am avut un Comitet Executiv deosebit de important. In unanimitate Razvan a fost votat drept noul selectioner al Romaniei", a declarat Mircea Sandu intr-o conferinta de presa.

Razvan Lucescu va primi 250.000 de euro pe an (pe jumatate fata de cat primea Victor Piturca, fostul antrenor), iar daca va reusi calificarea Romaniei la EURO 2012, antrenorul Brasovului va primi un bonus de 500.000 de euro.

• 4 weeks later...
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.