Jump to content

Turişti gălăţeni, blocaţi la Nisa


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Turiştii români blocaţi în apropiere de Nisa timp de 11 ore

Cei circa 50 de turişti români plecaţi din ţară joi, cu destinaţia Barcelona (Spania) şi care au rămas timp de mai multe ore lângă Nisa (Franţa), după ce motorul autocarului în care se aflau a luat foc, vineri noaptea, şi-au reluat călătoria după ce le-a fost trimisă o altă maşină. Cei aproximativ 50 de turişti români care au fost blocaţi pe o şosea din apropierea oraşului francez Nisa timp de aproape 11 ore au reuşit să-şi reia călătoria, sâmbătă, cu destinaţia Barcelona, după ce au fost preluaţi de un alt vehicul închiriat de compania bucureşteană care se angajase să-i transporte din România. Motorul autocarului cu turiştii români a luat foc, vineri noaptea, în apropiere de Nisa (Franţa), iar oamenii declarau că au aşteptat de atunci pe marginea şoselei ca reprezentanţii firmei de transport să le rezolve situaţia. În autocar se află circa 50 de români, majoritatea plecaţi la drum în scop turistic, între care şi cinci copii cu vârste cuprinse între 2 şi 9 ani.

Unul dintre pasageri, orădeanul Traian Miclea, a declarat telefonic corespondentului MEDIAFAX că întreaga călătorie, care deja durează de peste două zile şi a ajuns abia la jumătatea traseului, a fost un coşmar. Potrivit acestuia, o parte din turişti sunt din Galaţi, Bucureşti şi Brăila, fiind pe drum de miercuri seară, şi ar fi trebuit să ajungă la Barcelona sâmbătă dimineaţă la ora locală 5.00. "Am pornit din Oradea joi după-amiază şi trebuia să ajungem deja la Barcelona. În Slovenia, însă, autocarul cu care am pornit, aparţinând firmei Saiz Tour, s-a defectat. Târâş-grăbiş, am ajuns totuşi lângă Veneţia, la Cefalto, de unde firma a închiriat un alt autocar, înmatriculat în Spania, care să ne ducă până la Bercelona-Taragona. Şi această maşină s-a defectat, motorul luând foc lângă Nisa, cu puţin înainte de miezul nopţii de vineri spre sâmbătă. În afară de jandarmeria şi pompierii francezi, nu s-a interesat nimeni de soarta noastră”, spunea Traian Miclea, care a precizat că oamenii au cumpărat bilete de călătorie prin firma Saiz Tour, unii dintre ei contractând de la aceasta şi servicii de turism. Turiştii s-au plâns că au aşteptat peste zece ore un ajutor din partea firmei, fără însă ca reprezentanţii acesteia să ia vreo măsură pentru a le rezolva situaţia. Din noaptea de vineri spre sâmbătă, oamenii au stat pe marginea şoselei, în apropiere de Nisa, ei primind apă de la jandarmii francezi. Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul comercial al Saiz Tour, Robert Bubu, confirmase că autocarul al cărui motor a luat foc a fost închiriat de firma pe care o reprezintă. “Autocarul înmatriculat în Spania, care a preluat grupul de lângă Veneţia, a fost închiriat din Italia de firma noastră", spunea Bubu.

http://www.mediafax.ro/social/turistii- ... 88;3134368

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.