Jump to content

A murit Ilarion Ciobanu


dcp100168

Recommended Posts

A murit Ilarion Ciobanu

Actorul Ilarion Ciobanu a incetat din viata duminica, cu o luna si jumatate inainte de implini 77 de ani, anunta Realitatea TV. Ilarion Ciobanu suferea de cancer faringian.

Ilarion Ciobanu s-a nascut in 28 octombrie 1931, la Ciucur, Tighina. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti si a debutat, la varsta de 30 de ani, in filmul "Setea" in care a jucat alaturi de Ion Besoiu si Amza Pellea, potrivit wikipedia.com. Au urmat apoi mai bine de 50 de filme in care actorul Ilarion Ciobanu a detinut roluri principale. A fost, de asemenea, regizor al filmelor "Omul de langa tine" si "Mara". Dupa 1989, Ilarion Ciobanu a continuat sa joace doar ocazional, in filmele "Crucea de piatra - Ultimul bordel", "Terente - Regele baltilor", "Tancul" si "Bored". La Prima editie a Festivalului International de Film Bucuresti BiFEST, in 2004, actorul a primit Premiul de Excelenta pentru contributia sa in arta cinematografiei, moment in care cei prezenti l-au aplaudat in picioare minute in sir.

Link to comment
Share on other sites

Va trăi în amintirea noastră...

Dumnezeu să-l odihnească.

L.E. Gerula din "Columna", Gherasim din "Toate pânzele sus", comisarul Roman din "Cu mâinile curate" şi "Ultimul cartuş", maiorul Moise Groza în "Pentru patrie", Vârlan în "Iancu Jianu zapciul", Traian Brad în seria "ardelenilor"...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.