Jump to content

Amintiri din prima zi de şcoală


dcp100168

Recommended Posts

Am intrat în săptămâna premergătoare începerii unui nou an şcolar, aşa că haideţi să facem un mic exerciţiu de memorie. Ce vă mai amintiţi din prima zi de şcoală? Puteţi încerca şi cu povestiri din clasa I a copiilor. Cred că a fost mai de curând şi este mai uşor de rememorat ;)

Link to comment
Share on other sites

Prima zi de scoala, prima zi , in clasa I, a fost cu 24 de ani in urma (daca nu am iar probleme cu matematica). Nu imi aduc aminte foarte multe, decat ca eram deosebit de aranjata, in acele vremuri uniformele dadeau o impresie de "scos din cutie", cu mansete si guleras albe , apretate, cu parul prins cu fundite albe,la fel de apretate. Aveau un farmec aparte. Ca si atmosfera de atunci. Nimic din ce am trait eu in acea zi nu se regaseste in prima zi de scoala a copiilor de azi.

O mare de copii eram pentru prima data in viata intr-un univers nou. Ne cercetam curiosi si mai curiosi cercetam doamnele si domnii invatatori, incercand sa intuim care va fi a noastra sau al nostru.

Si cel ce avea sa ne indrume in urmatorii patru ani ne-a cuprins intr-o singura privire, calda, si atunci s-a creat o legatura pe care numai noi si el am putut-o intelege.

Ca in povesti. Si totusi, real. Inca real in mintea mea, in suflet inca mai pastrez caldura acelei priviri...

Link to comment
Share on other sites

Mamă, ce subiect! :)

Mi-aduc aminte destule. Prima mea zi de şcoală a fost aceea în care s-a dat în folosinţă Şcoala 2. Pentru că mama era în tura de dimineaţă, am fost cu tata. O oarecare dezamăgire am avut în faptul că foştii mei colegi de grupa mare erau în altă clasă, nu cunoşteam pe nimeni. Aveam un ghiozdan de piele, pe care-l purtam la spate (cureaua aceea de ghiozdan îmi ţine acum nădragii :lol: ). Aveam penar de lemn şi vreo două caiete învelite în hârtie albastră (o mai ţineţi minte?). Mi-aduc aminte numele învăţătoarei, Elena Benga, o femeie deosebită :)

Nu pot să spun cu exactitate ce am făcut în acea primă zi. Când am intrat, pe bănci am găsit, fiecare, Abecedarul şi Aritmetica. A urmat strigatul catalogului, vizita medicală ... şi cam atât. Am venit acasă singur, eram obişnuit încă de la grădiniţă, să mă duc şi să mă întorc singur...

Şi poate ar mai fi ceva: toate zilele de 15 septembrie pe care le-am apucat, ca elev, au fost zile frumoase, însorite.

Link to comment
Share on other sites

Invatatoarea mea se numea Dumitriu. Am vazut-o acum putin timp: a mai inaintat in varsta dar a ramas la fel de placuta, cu caldura in priviri, cocheta. Cred ca pentru fiecare, prima zi de scoala a insemnat ceva si a ramas in memorie marcat sau mai estompat.

Link to comment
Share on other sites

Le-am spus parintilor ca, daca nu -mi place cum arata invatatoarea,eu fug de la scoala.Era intr-un 15 septembrie 1974.Si am ramas.O chema Lupu Olga si era tovarasa mea invatatoare.Am iubit-o atunci si o respect acum.In alta ordine de idei eram o piticanie cu cheia de gat,cara avea un mic scaunel in lift, care ma ajuta sa ajung la butonul cu cifra 9,iar in fata usii un alt scaunel pe care ma urcam pentru a putea introduce cheia in yala.Nu au disparut niciodata.Aaaa!Era sa uit.Cand parintii plecau prea dimineata la servici o chemam pe vecina din usa,pe atunci o virtuoasa liceeana,sa ma incheie la nasturii de la slit.Degetelele mele nu erau in stare...

Link to comment
Share on other sites

Prima zi de scoala? Desi sunt aproape 13 ani de atunci - nu atat de multi ca in cazurile altor colegi de forum - (Doamne, ce fel trece timpul :( ) nu am uitat desfasuratorul zilei respective si nici marea majoritate a detaliilor. Se facea ca pe invatatoare o stiam inca de la gradinita, pentru ca venise si ne selectase pentru viitoarea clasa I-a A de la Scoala nr. 40 (pe atunci "Mihai Eminescu", astazi "Iulia Hasdeu"). De altfel, eram si prima promotie a dansei (Lupu Mirica Luminita este numele ei, o tipa deosebita si speciala, care, desi ne-a avut pe mana doar 2 ani, cred ca ne-a format pentru intreaga viata la foarte multe capitole importante pentru noi ca persoane). Era primul an cand foarte putine dintre clasele a I-a din Galati aveau specializari (noi eram matematica-informatica). Oricum, tin minte ca eram imbracat in uniforma de atunci a scolii (pantalonii de stofa negri, camasa alba si vesta+sacoul de culoare verde) si am mers la festivitatea de deschidere cu tata. Dupa adunarea cea mare din curte, fiecare clasa s-a adunat la sala ei. Ne-am asezat in banci care cum am apucat si asteptam cu sufletul la gura discursul invatatoarei (pe care, evident, l-am uitat imediat ce am iesit de pe usa scolii :)) ). Am fost placut surprins si de colegi, iar atunci am cunoscut pentru prima oara mare parte dintre cei mai buni prieteni ai mei.

Amintiri placute si multa nostalgie acum, cu acest topic :(

Link to comment
Share on other sites

prima zi de scoala... nu-mi mai amintesc tot, insa ceea ce-mi amintesc e ca eram la scoala 34 in cartier, si in prima saptamana s-au schimbat 3 invatatoare... dupa prima saptamana m-am transferat cu greu la Scoala 21 pentru ca deja eram inscris la sectia muzica... iar de acolo imi amintesc ca in prima zi (dupa o saptamana dupa ce incepuse scoala) am stat o ora dupa care am plecat... :d noroc ca era maica-mea prin preajma si m-a bagat inapoi in clasa :d... si uite ca al naibii, nici in ziua de azi n-am mai iesit din clasa :lol:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.