Jump to content

La congresul lor, învăţătorii şi-au plătit (scump) mâncarea


dcp100168

Recommended Posts

La congresul lor, învăţătorii şi-au plătit (scump) mâncarea

Peste 1000 de învăţători din ţară s-au întâlnit în weekend la Palatul Parlamentului, la Congresul Învăţătorilor. Mulţi dintre ei nu văzuseră niciodată Casa Poporului, aşa că se fotografiau de zor pe holurile clădirii, pentru a lua acasă mici suveniruri. Sarea şi piperul celui de-al 29-lea congres au fost discursurile omagiale şi chiar lacrimogene adresate adunării, din prima zi. Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educaţiei, a izbucnit în lacrimi chiar de la începutul discursului.

La egalitate cu fostul ministru, din punctul de vedere al admiraţiei dascălilor, a fost Julieta Popescu, în vârstă de 99 de ani, care a fost învăţătoare timp de aproape 60 de ani, în Slobozia Moara. “Învăţătorul trebuie să ţie seama şi de şcolar şi să pună note pe merit. Pe vremea mea, toţi învăţătorii erau mulţumiţi de situaţia pe care o aveau: erau respectaţi, aveau bani”, şi-a amintit doamna învăţătoare.

După mai bine de 3 ore de discursuri, în care profesorii nu au uitat să-l tragă de urechi pe Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei, care a preferat să meargă în Iaşi, să împartă microbuze, decât să fie alături de ei, aceştia au luat pauza de prânz bine meritată. Doar că mâncarea, ca şi transportul şi cazarea au trebuit să le suporte din buzunarul propriu. “Am luat o porţie de cartofi prăjiţi şi un şniţel şi mi-au cerut 250 de mii. Când am auzit, m-am uitat mirată la ei şi au scăzut preţul la 15 lei! O bătaie de joc!”, ne-a declarat o învăţătoare din Galaţi. Alţii au venit cu mâncarea în traistă, ştiind că viaţa la oraş e scumpă. Căldura mare din sala Al.I.Cuza i-a cam iritat pe dascăli, unul dintre ei fiind luat de salvare, pentru că i s-a făcut rău. Chiar dacă au îmbrăcat haina cea mai bună şi au făcut eforturi financiare enorme să ajungă la Bucureşti, învăţătorii nu au uitat însă de problemele lor şi şi-au spus unul altuia păsul. Reprezentanţii de seamă ai Guvernului şi ai Parlamentului nu s-au deranjat însă să le asculte oful. Aceştia s-au rezumat la a trimite mesaje scrise celor care le-au pus cartea în mână.

http://www.gandul.info/scoala/ecaterina ... 34;3142407

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.