Jump to content

Proiect împotriva traficului de fiinţe umane


Recommended Posts

Posted

Proiect împotriva traficului de fiinţe umane

Secretarul de stat din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Anghel Andreescu, a declarat, luni, la lansarea unui proiect privind creşterea implicării autorităţilor locale în lupta împotriva traficului de persoane, că deşi dimensiunea traficului de fiinţe este la cote îngrijorătoare, fenomenul este în scădere în România încă din anul 2006, când s-au înregistrate circa 2.500 de victime. Din datele centralizate de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) s-a constatat că în anul 2007 România a fost ţară de origine pentru victimele traficului de persoane, însă numărul acestora este în scădere. Astfel, anul trecut au fost identificate 1.780 de persoane victime ale traficului, 726 dintre ele fiind traficate pentru prima oară în cursul anului 2007. Numărul victimelor traficului de fiinţe umane, identificate în 2007 în România, a ajuns la aproape 1.800, de la circa 2.500 în 2006, dar fenomenul se menţine la cote îngrijorătoare, circa 200.000 de femei din Balcani fiind traficate anual, potrivit estimărilor făcute de Naţiunile Unite.

Proiectul "Creşterea implicării autorităţilor locale în lupta împotriva traficului de persoane", implementat de MIRA prin ANITP, are drept scop creşterea calităţii serviciilor acordate victimelor prin instruirea personalului din instituţiile responsabile cu acordarea de asistenţă şi desfăşurarea de activităţi de prevenire, combaterea traficului de persoane prin dezvoltarea cooperării cu poliţia şi conturarea cadrului instituţional la nivel regional. Valoarea totală a proiectului, realizat în colaborare cu specialişti olandezi, este de 400.000 de euro, acesta urmând să fie implementat timp de doi ani în zece judeţe: Dolj, Botoşani, Galaţi, Arad, Constanţa, Giurgiu, Bucureşti, Covasna, Bihor şi Braşov. Iniţiatorii îşi propun ca în cei doi ani să creeze planuri regionale de acţiune pentru implementarea strategiei naţionale împotriva traficului de persoane, să îmbunătăţească aptitudinile personalului ANITP şi de la direcţiile judeţene de asistenţă socială şi protecţia drepturilor copilului, dar şi schimbul de informaţii şi programul de coordonare a victimelor între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi instituţiile şi organizaţiile nonguvernamentale cu responsabilităţi în domeniu.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.