Jump to content

Romtelecom va fi noul operator de telefonie mobila


Laurentziu

Recommended Posts

Romtelecom va fi noul operator de telefonie mobila din România

Astazi, 8 septembrie 2008, ANRCTI a desemnat compania Romtelecom drept câstigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile în benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.

Din cele 10 companii care au cumparat caietul de sarcini, patru au formulat si depus oferte. Oferta depusa de compania S.C. NETPOINT S.R.L. nu a fost calificata din cauza ca ofertantul nu a depus toate documentele cerute prin caietul de sarcini în forma specificata.

Pentru a evalua capacitatea financiara au fost analizate, printre altele, cifra de afaceri si profitul operational pe anii 2005-2007, disponibilitatea financiara pentru investitii în realizarea si acoperirea retelei, cuantumul total al investitiei în realizarea si operarea retelei. Pentru a stabili fezabilitatea comerciala s-au luat în calcul data lansarii comerciale a tuturor serviciilor minimale, planul de marketing, managementul riscurilor. Specializarea si experienta au fost evaluate în functie de vechimea în operarea retelelor publice de comunicatii electronice si în furnizarea de servicii de comunicatii electronice.

Fezabilitatea tehnica s-a cuantificat dupa serviciile optionale propuse si numarul de statii de baza instalate, iar acoperirea dupa suprafata si numarul de kilometri de drumuri nationale si judetene pe care ofertantii s-au angajat sa le acopere în fiecare faza.

Câstigatorul va intra în posesia licentei de utilizare a benzilor de frecvente 410-415/420-425 MHz numai dupa achitarea catre bugetul de stat a taxei de licenta în valoare de 1.077.228 euro.

ANRCTI va face prima evaluare a respectarii prevederilor din licenta la data de 31 decembrie 2010, urmând înca doua faze de dezvoltare a retelei care vor fi evaluate la 30 iunie 2012 si 31 decembrie 2013.

„Pentru ca acordarea acestei licente a stârnit numeroase controverse, ANRCTI va controla cu atentie îndeplinirea conditiilor din licenta si respectarea obligatiilor asumate. Ne asteptam ca aceasta licenta sa creasca accesibilitatea serviciilor de comunicatii electronice în mediul rural pentru ca tehnologia respectiva permite acoperirea eficienta a zonelor rurale,” a declarat Liviu Nistoran, Presedintele ANRCTI.

În România activeaza în prezent cinci operatori de telefonie mobila, care, la sfârsitul anului 2007, aveau împreuna 22,9 milioane de utilizatori si o cifra de afaceri cumulata de 2,95 miliarde de euro.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.