dcp100168 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Pleci cu maşina în Bulgaria, dar rămâi fără ea!Lasati-va masinile acasa, daca vreti sa va bucurati de o vacanta in Bulgaria. O stiu cel mai bine doi soti din Galati, carora le-a disparut masina din fata hotelului in care erau cazati. Chinul prin care trec pare rupt dintr-un film absurd. Politistii vorbesc doar in bulgareste, gazdele ridica din umeri si in general nimeni nu este uimit de tot ce s-a intamplat. Cei doi tineri spun ca masina, care costa cam 15.000 de euro, a fost furata din parcarea unui hotel din statiunea Nessbar. In toiul noptii, cei doi au mers cu un taximetrist care le-a cerut 20 de euro pentru sapte kilometri pana la cel mai apropiat post de politie. Acolo au gasit un singur agent care vorbea numai in bulgareste. Povestea continua cu administratorul care le-ar fi spus romanilor ca reprezentantii hotelului nu-si asuma raspunderea pentru furtul masinii, desi parcarea este pazita. In disperare de cauza tinerii au angajat un translator care i-a ajutat sa depuna o plangere. Si nu sunt singurii romani care au plecat pe jos din Bulgaria. Anul trecut, cel putin 20 masini au fost furate din parcarile hotelurilor. Cei mai norocosi au primit cate un telefon prin care erau anuntati ca daca dau bani isi pot recupera autoturismele.http://www.protv.ro/stiri/eveniment/ple ... ra-ea.htmlFuraţi în Bulgaria. Ne Audi cineva?Iluzionism balcanic- Ce faci, pleci în concediu în Bulgaria cu maşina?- Da- Şi cu ce te întorci?Dialogul de mai sus nu mai e doar un banc. Un gălăţean a simţit pe pielea lui motivele pentru care poanta făcută pe seama vecinilor de la sud de Dunăre are la bază un mare adevăr. Plecat să se relaxeze pe plajele bulgăreşti, la Nessebar, Alexandru Găiceanu a rămas fără maşină. Frumosul Audi A6 pe care îl lăsase în parcarea hotelului în care era cazat a dispărut fără urmă. Gălăţeanul susţine că autoturismul i-a fost furat în noaptea de sâmbătă spre duminică din parcarea hotelului Hawaii. "Maşina a dispărut pur şi simplu din parcare. Asta s-a întâmplat după miezul nopţii, duminică dimineaţă. Este vorba despre un autoturism A6 din anul 2002 a cărui valoare este de aproximativ 15.000 de euro. Însă nu asta este foarte important pentru că maşina era asigurată, inclusiv pentru furt. Felul în care autorităţile bulgare ne-au tratat m-a deranjat foarte tare", a declarat gălăţeanul Alexandru Găiceanu. Potrivit spuselor sale, cei din administraţia hotelului au refuzat să le acorde sprijin, cu toate că autoturismul fusese furat din parcarea hotelului, iar pentru locul de parcare respectiv plătise o taxă suplimentară. Acesta a mai spus că a încercat să reclame furtul la postul de poliţie din staţiunea respectivă, însă pentru că acolo nu exista un astfel de punct a fost nevoit să se deplaseze într-o localitate situată la aproximativ 20 de kilometri. "Am ajuns la poliţie spre dimineaţă şi am înţeles de la ei că nu îmi pot lua declaraţia pentru că nu au un traducător. A doua zi, adică duminică, pe la orele prânzului, cei de la poliţie au adus un traducător care vorbea cu mine în engleză, dar transcria declaraţia în bulgăreşte. Aşa că nu am de unde să ştiu ce a scris în declaraţia respectivă", a mai spus păgubitul.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26714
kos Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Da, e posibil orice, dar nu pot sa cred ca-ti fura masina din parcarea hotelului (aceasta avand bariera si fiind pazita - vorbesc despre Nisipurile de aur)! Stiu insa ca politia iti ridica masina daca nu e parcata corespunzator. Da' in Romania, in Romania, nu se fura? Cunosc un caz cand un pui de smecher, cu masina "bengoasa" a ramas fara masina in plin centrul Bucurestiului! Si-o lasase la cativa metri, cu cheia in contact , desteptul!
adrian Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Dca ar fi primul articol despre situatii ca asta spuneam ca e vrajeala, dar dupa cativa ani de cand tot vin oameni fara masini si rupti de bani de politai la fiecare intersectie, ma gandesc de doua ori inainte sa merg in Bg cu masina. O fi la noi paradisul hotilor dar macar noi mai stim o limba straina sa ne putem intelege cu strainii. Si nu e singura tara din UE unde engleza e limba extraterestra. De ce ne-o fi asezat Dumnezeu in aria asta geografica?
mjustin Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Hoti avem si noi destui. Cred ca e o politica anti-BG. Masinile pana in 10k euro nu atrag atentia in asemenea cazuri.La urma urmei o masina scumpa atrage atentia. La o astfel de masina daca nu ai CASCO esti...pierdut.
Recommended Posts