dcp100168 Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Deschiderea stagiunii teatrelorToamnă cu premiere şi festivaluriÎn timp ce la Brăila se desfăşoară, deja, ediţia a treia a unui important festival - Zile şi nopţi de teatru european - la Galaţi, cele trei teatre pregătesc deschiderea noii stagiuni. Am încercat să aflăm care vor fi principalele evenimente culturale din această toamnă pentru a vă putea programa din timp, în agenda dumneavoastră, premierele şi mai ales festivalurile.Două premiere la PăpuşiStelian Stancu, directorul Teatrului de Păpuşi "Gulliver", este aproape singur "pe baricade", actorii păpuşari fiind în concediu (după o lungă vară cu spectacole la Avignon). "Vom începe stagiunea pe 14 septembrie cu o reluare după Sânziana şi Pepelea, spectacol în regia lui Cristian Pepino, care s-a bucurat de un mare succes", ne-a declarat directorul. "Apoi, pe 21 septembrie, avem programată premiera cu Coppelia, în regia lui Bogdan Drăgulescu, iar după numai o săptămână, pe 28 septembrie, îi invităm pe micii noştri spectatori la o altă premieră, Facerea lumii, în regia lui Atila Vizauer. Festivalul "Gulliver" se va desfăşura anul acesta în perioada 3-7 noiembrie. Pentru noi, va fi o toamnă cu multe participări la festivaluri, am acceptat deja trei invitaţii - două în octombrie, la Iaşi şi Alba, şi una în decembrie, la Bucureşti. Ar trebui să mai ajungem şi la Cluj, dar nu ştim dacă timpul ne va permite, după cum am spus şi cu alte ocazii, pentru noi, publicul gălăţean e foarte important şi nu vrem să lipsim atât de mult: ştim că le-a fost dor copiilor de noi, aşa cum şi nouă ne-a fost dor de ei", conchide Stelian Stancu.Concert Eugen şi Carmina SârbuLa Teatrul Muzical "Nae Leonard", situaţia era... exact opusă. Directorul se află în concediu, în timp ce colectivul teatrului prezintă, încă din luna august, spectacolele programate în cadrul stagiunii estivale. După cum am aflat de la doamna Laura Sava, stagiunea la Muzical se va deschide pe 18 septembrie, cu un concert memorabil: fraţii Eugen şi Carmina Sârbu - el în calitate de violonist, dar şi de dirijor, ea pianistă, după cum se ştie două nume mari, care au dus faima Galaţiului în întreaga lume. "De altfel, spune Laura Sava, întreaga stagiune se va desfăşura sub semnul valorilor interpretative gălăţene: am contactat solişti importanţi şi avem deja câteva confirmări. În pregătire avem un spectacol de revistă - creat în proporţie de sută la sută de actorii noştri, un spectacol de operă şi unul pentru copii", ne-a dezvăluit consultantul artistic al Teatrului Muzical.Florina Cercel - one woman showVlad Vasiliu, directorul Teatrului Dramatic, se afla, zilele trecute, la Gala tânărului actor, de unde spera să mai racoleze viitori angajaţi ai teatrului. Stagiunea la Dramatic se va deschide, după cum ne-a declarat directorul, "cu ajutorul lui Dumnezeu, pe 27 septembrie, cu două premiere: Falstaff, în regia lui Ion Sapdaru, urmată, imediat, pe 28 septembrie, de premiera spectacolului Tot ce se dă, în regia lui Eugen Făt. Pe 2 octombrie vom avea a treia premieră, Camerista, one woman show, având-o protagonistă pe Florina Cercel. Până atunci, vom participa la Festivalul de la Brăila, duminică, pe 14 septembrie, cu spectacolul Femeia ca un câmp de luptă. Festivalul nostru de comedie se va desfăşura anul acesta în perioada 3-12 octombrie", ne-a mai declarat Vlad Vasiliu.Aşadar, septembrie va fi o lună a premierelor de teatru. Gălăţenii au aşteptat câteva luni, însă aşteptarea - sperăm - a meritat.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26704 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts