dcp100168 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 36 de pisici si un caine, "locatari" ai unui apartament de blocNu ca nu ar iubi animalele dar convietuirea fortata cu 36 de pisici si un caine, toti inchisi intr-un apartament situat la etajul 4, le-a transformat viata intr-un cosmar. Este vorba de locatarii unui bloc din Micro 17 care sunt obligati sa suporte zilnic duhoarea animalelor care, nescoase deloc afara, isi fac nevoile pe unde pot. Oamenii au reclamat situatia pe unde au putut numai ca nimeni nu i-a ajutat si se pare ca singura solutie ramane instanta. "De 20 de ani stau in blocul B4 din Micro 17 si pana acum patru ani totul era normal. De atunci insa vecina care sta la apartamentul 19 la etajul patru ne terorizeaza practic pe toti ceilalti locatari. Tine in casa 36 de pisici si un caine. Nu ii scoate afara, asa ca animalele isi fac nevoile pe unde pot prin casa. Mai ales in balcon la ea este groaznic. Miroase ingrozitor. Nu mai spun de vecinii care stau perete in perete cu ea sau cei care stau in apartamentul de dedesubt. Au peretii si tavanul infiltrati cu urina. Miroase atat de rau ca pana nici eu, care stau la parter, nu pot sa deschid geamul de duhoarea care imi intra in casa", isi incepe plangerea Niculina Dobrea, locatara ghinionista a unei prea mari iubitoare de animale. Doamna Dobrea a venit la redactie dupa ce a batut pe la usile Politiei si Inspectiei Sanitare de Stat, dar fara folos. "Si chinuie si animalele alea care mai cad de la balcon, ca nu il are inchis. Am fost si la o doamna de la o asociatie de-asta de protectie a animalelor dar degeaba, spunea ca nu are nici dumneaei posibilitatea sa ia animalele sau sa le aduca de mancare ca nu prea mai au sponsorizari. Chiar nu poate face nimeni nimic? Ne chinuim zeci de oameni pentru femeia asta?", se intreba disperata femeia.Singura solutie - instantaInspectia Sanitara de Stat ne-a confirmat ca in legatura cu acest caz a primit doua plangeri impotriva locatarei apartamentului 19 al blocului B4 din Micro 40. Una de la locatarii blocului si alta trimisa de acestia Politiei care a retransmis-o tot Inspectiei Sanitare de Stat. "O echipa a Inspectiei Sanitare de Stat insotita de un agent de politie de la sectia 3 au fost la adresa aratata in reclamatie numai ca proprietara nu a permis accesul in apartament. Ca urmare, i-am trimis o avertizare in scris prin posta in care ii ceream sa faca imediat curatenie in apartament. Probabil ca daca ne permitea accesul ii dadeam o amenda, pe care o platea sau nu. Dar nu putem intra cu forta in apartament. Avem zeci si zeci de astfel de reclamatii. Din pacate, noi mai degraba putem sa ii intimidam pe cei reclamti deoarece legistatia pe care o avem nu ne permite sa facem mai mult decat sa dam o amenda. Singurii care pot face ceva sunt cei de la Asociatia de locatari respectiva care o poate actiona in instanta pe reclamanta", a declarat seful Inspectiei Sanitare de Stat, dr. Liliana Moise. Din pacate, locatarii nu pot deocamdata recurge la aceasta solutie. "Nu avem noi bani pentru avocati si nu stiu daca vom putea strange banii deoarece majoritatea suntem pensionari", a mai spus Niculina Dobrea. Se pare ca situatia acestor oameni pare a fi fara iesire si, din pacate, nu este unica de acest fel din oras.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8
Mikka Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Destul de nasol pentru vecini... Da' Micro 17 sau 40, ca totusi, e o diferenta, nu?
Rami Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Sa iubesti un animal si sa iti doresti sa ii oferi un camin e una si sa ii chinui asa deja e altceva.
riaji Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Si mie imi plac animalele, unele mai mult decat altele. Dar cred ca pisicile sunt tipul de animale pe care nu le-as tine in casa. Inainte sa ma mut in apartamentul in care stau acum proprietarii au avut o pisica. Frate, ma usturau plamanii cand intram in casa de la mirosul ala de urina de pisica dintr-una din bai. Cred ca 1 an de zile am dat cu toate solutiile posibile si imposibile si cu greu a trecut mirosul ala.. Dar hai sa spunem ca pe una o educi, hai 2, sa faca in nu stiu ce recipient sa mentii atmosfera curata. Dar la 36??
kos Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Si eu si familia mea iubim animalele. Am salvat destule din situatii dificile si cand am vazut ca nu avem spatiu si conditii(locuiam la bloc) ne-am mutat la casa. Chiar si la casa nu poti pastra mai multe animale decat poti sa ingrijesti (cu tot ce inseamna: de la hrana, apa, adapost, pana la vitamine si vizitele la veterinar.) Cea mai buna solutie pentru noi, ca iubitori de animale dar si pentru animale este sterilizarea.
Lulu Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Mi se pare o prostie.In primul rand pentru bietele animale.Sunt sigura ca le-ar fi mult mai bine pe strada,decat inghesuite intr-un apartament infect.Eu stau la casa.Ador animalele.Am 3 caini,si aveam o pisica.Rautatea oamenilor...il aveam de mult timp,asa ca nu ar fi avut motiv sa plece.Am un vecin care "se ocupa cu asa ceva"..cred ca intelegeti.I-a pus gand rau.Iar cand sa-mi dea o explicatie..ce sa zica...ca se urcase pe masa lui din curte:|.Pai nene asta e un motiv?E un animal ce naiba..In fine,sa nu deviez de la subiect.Eu cred ca o solutie ar fi ca acele animale sa fie donate si adoptate de persoane care chiar le doresc.In legatura cu sterilizarea...nu prea sunt de acord.Ganditi-va ca sunt si ele niste suflete...si e ca si cum un om ar fi sterilizat.E exact aceiasi chestie.In plus,cum orice iubitor de animal cred ca stie ( ma refer la pisica), nici nu prea e sanatoasa treaba asta.Pisicile sterilizate sunt predispuse la obezitate,pentru ca pur si simplu nu mai au hormoni.Si multe altele.La femele de exemplu,sterilizarea este mult mai complicata decat la masculi,pentru ca implica o incizie chirurgicala si cum presupun ca toti stiti,un cabinet fie el si de animale trebuie sa fie steril.Spun asta pentru ca nici spitalele nu sunt cum ar trebui.Cum spuneam,orice interventie chirurgicala are riscurile ei,deci si sterilizarea.Nu mai continui acum palavrageala ca e tarziu ><
Recommended Posts