Jump to content

Copil vândut pe trei oi şi zece kilograme de caş!


dcp100168

Recommended Posts

Copil vândut pe trei oi şi zece kilograme de caş!

Un minor de opt ani, din Beresti, judetul Galati, a fost descoperit ieri la Murgeni, în comunitatea de rromi care a fost verificatã de Protectia Copilului, Politia Vaslui, Serviciul de Evidenta Populatiei si Consiliul Judetean Vaslui. Copilul fusese vândut de cãtre tatãl sãu, Cãtãlin Nãstase, de 38 de ani rromilor din Murgeni, pentru a munci la oi si la alte munci agricole. Copilul a fost scos cu scandal din familia de rromi care îl adãpostea si pentru care muncea, fiind chemat chiar si tatãl acestuia, care a declarat cã „mai bine cresc un câine decât un copil“. Minorul este acum institutionalizat la CPRU-CANE Bârlad, unde va primi îngrijiri de specialitate. În rest, au fost gãsiti cinci copii, cu vârste între 7 si 12 ani, care au probleme penale si care vor fi monitorizati de cãtre Comisia pentru Protectia Copilului Vaslui, pentru a se putea institui mãsurile speciale de supraveghere si monitorizare.

Ieri, în orasul Murgeni cartierul Bedreaga, care adãposteste mai toatã suflarea de etnie rromã din acest oras (circa 1.200 de rromi), s-a desfãsurat o actiune de verificare a situatiei sociale si materiale a peste 50 de minori ai acestei etnii. Cel mai interesant caz descoperit ieri la Murgeni este cel al unui minor de opt ani, care este român, dar a fost vândut de tatãl sãu la rromii din Murgeni, pentru a fi pus la muncã. Copilul a fost gãsit de reprezentantii DGASPC Vaslui având urme adânci pe corp, vânãtãi, capul lovit, mâinile pline de bãtãturi, semn cã rromii l-au pus serios la muncã. Imediat s-a luat mãsura luãrii acestui copil din mediul respectiv si a fost chemat tatãl sãu, Cãtãlin Nãstase, din Beresti, judetul Galati, cel care îl vânduse la tigani. „A fost un adevãrat circ când am decis sã luãm copilul la CPRU-CANE Bârlad, tiganii dorind sã îl pãstreze pe copil. L-a contactat pe tatãl sãu natural, dar acesta ne-a declarat cã mai bine creste un câine decât un copil si nu a dorit sã îsi ia copilul acasã. Asa cã l-am luat la noi, instituind mãsura institutionalizãrii la CPRU-CANE Bârlad, iar tatãl va fi decãzut din drepturile pãrintesti si va suporta rigorile legii“, a spus Ionel Brãtianu.

S-au mai gãsit trei minori „anonimi“

Actiunea a fost initiatã de IPJ Vaslui si la ea au participat reprezentanti ai DGASPC Vaslui, CJ Vaslui, Serviciul de Evidentã a Populatiei si reprezentanti ai CZEP Vaslui. Au fost verificate nouã familii de etnie rromã, deoarece pãrintii a mai multor copii sunt plecati la muncã în Italia, Spania, Franta etc. Copiii sunt lãsati nesupravegheati si de aceea ajung victime sau chiar infractori, iar politistii vasluieni au luat decizia ca sã fie verificate toate aceste familii si situatia copiilor. S-au gãsit trei minori, care au peste 14 ani si nu au încã Carte de Identitate, au fost aplicate mai multe sanctiuni contraventionale, s-au luat mãsuri ca sã fie eliberate acte de identitate românesti la mai multor minori nãscuti prin tãrile unde muncesc pãrintii lor si s-au analizat cazurile copiilor lãsati acasã de pãrintii plecati în strãinãtate sau care sunt la închisoare. „S-a luat decizia ca, în primã fazã, copiii ai cãror pãrinti sunt plecati în strãinãtate sã fie încredintati rudelor care sunt acasã, bunicilor în special, cazurile lor fiind strict monitorizate de DGASPC Vaslui”, a precizat Ionel Brãtianu, seful CPRU-CANE Bârlad, reprezentantul DGASPC Vaslui la actiunea de ieri din Murgeni.

Politia a demarat cercetãrile

Cazul minorului de opt ani din judetul Galati, vândut de tatãl sãu tiganilor din Murgeni pentru a munci la o stânã, a intrat în atentia politistilor vasluieni. Acestia au demarat cercetãrile pentru a stabili cu exactitate cum a ajuns bãietelul în Murgeni, împrejurãrile „tranzactiei“ dintre tatãl sãu, Cãtãlin Nãstase si familia de rromi care a luat copilul acum douã luni si mai ales infractiunea de rele tratamente aplicate unui minor de cãtre cei care l-au pus sã munceascã la frageda vârstã de opt ani. „Vom face cercetãri în acest caz, împreunã cu colegii de la IPJ Galati pentru a stabili cu exactitate cum a ajuns acest copil în Murgeni si ce fel de tranzactie s-a fãcut, dacã se dovedeste asa ceva. Cu sigurantã cã se vor stabili si infractiunile de care se fac vinovati atât tatãl cât si cei care au acceptat sã ia copilul si sã-l exploateze, punându-l la muncã“, a precizat comisarul sef Mihai Carp, seful IPJ Vaslui.

http://www.adevarulvs.ro/index.php?modu ... _news=8360

Link to comment
Share on other sites

L-a contactat pe tatãl sãu natural, dar acesta ne-a declarat cã mai bine creste un câine decât un copil si nu a dorit sã îsi ia copilul acasã.

Păi dacă-i aşa, individul ăsta ar merita să fie condamnat pe viaţă să trăiască numai alături de câini şi nici un om să nu-l mai bage în seamă :X :evil:

Link to comment
Share on other sites

Relu, cine stie ce alcoolic si iresponsabil o fi tatal! Cum am mai spus, traim intr-o tara in care saracia nu a fost eradicata! Sunt oameni care traiesc inca in evul mediu si nimeni nu-i vede, nu stie sau nu vrea sa stie de ei! Mi se rupe inimia de copiii acestia care practic, nu au nici un viitor!

Link to comment
Share on other sites

Băieţelul exploatat de tată, internat la Spitalul de Copii Bârlad cu grave probleme psihice

Băieţelul de opt ani din judeţul Galaţi, găsit de poliţişti la o stână din judeţul Vaslui, care era exploatat prin muncă de către tatăl său, a fost internat, miercuri, la Spitalul de Copii din Bârlad, cu grave probleme psihice cauzate în special de abuzurile fizice repetate la care a fost supus. Potrivit medicilor specialişti bârlădeni, copilul a fost diagnosticat cu sindromul Silverman, care apare la copiii bătuţi frecvent, şi tulburare de stres posttraumatică, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Cu alte cuvinte, băieţelul de doar opt ani retrăieşte de fiecare dată traumele psihice prin care a trecut în ultimii ani, fiind supus frecvent la abuzuri fizice sau psihice din partea propriului tată. În momentul de faţă, îi este perturbată viaţa afectivă şi există riscul ca să aibă permanent aceleaşi traume psihice chiar şi după vârsta majoratului. Este clar că acest copil a fost bătut în repetate rânduri, prezentând chiar şi acum urme şi cicatrice pe corp de la loviturile primite", a declarat medicul Eva-Maria Cojocaru, neurolog pediatru în cadrul Spitalului de Copii "Sfântul Nicolae" din Bârlad. Băieţelul Adrian N. va rămâne pentru o perioadă mai îndelungată sub supravegherea medicilor, fiind supus unor şedinţe psihoterapeutice în vederea reabilitării lui.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.