Jump to content

Florin Cernat: "Este timpul să plec de la Kiev"

Recommended Posts

Posted

Florin Cernat: "Este timpul să plec de la Kiev"

După şapte ani petrecuţi la Dinamo Kiev, Florin Cernat este hotărât să se despartă de clubul ucrainean. Românul a ieşit din planurile de viitor ale staff-ului tehnic şi se pregăteşte în această perioadă cu echipa a doua a celor de la Kiev până la intrarea, în această iarnă, în ultimele şase luni de contract, când va putea semna cu orice club care va înainta o ofertă. Fostul jucător al Galaţiului nu este supărat de decizia conducătorilor, fiind de părere că perioada petrecută în Ucraina a fost apogeul carierei sale. „Am trăit momente unice la acest club. Am luat titluri, cupe şi am jucat în Liga Campionilor pe marile stadioane ale Europei”, a spus Florin Cernat pentru ProSport. Mijlocaşul, al cărui contract cu Dinamo Kiev expiră în vara lui 2009, exclude pentru moment posibilitatea de a se reîntoarce în România, declarând că ar mai putea evolua încă în campionatele puternice ale Europei. „Chiar dacă ştiu că sunt dorit şi în România, cred că mai pot juca cel puţin trei ani în străinătate. Din câte am înţeles de la impresarul meu, sunt oferte din Turcia, Grecia şi Spania”, a declarat Cernat care, pe vremea când Mihai Stoica era Steaua, a fost foarte aproape de a semna cu roş-albaştrii. În perioada petrecută în Ucraina, românul a evoluat în 150 de partide, reuşind să marcheze 27 de goluri pentru clubul său. Primii ani petrecuţi la Kiev l-au adus pe jucătorul de 28 de ani şi în echipa naţională. Debutul ca tricolor l-a avut chiar împotriva Ucrainiei, pe 27 martie 2002, România impunându-se atunci cu scorul de 4-1. Cernat a îmbrăcat de 14 ori tricoul primei reprezentative, reuşind să puncteze de două ori.

http://www.antena3.ro/sport/Florin-Cern ... 4_ext.html

• 4 weeks later...
Posted

În vară, ucrainenii au cerut pe el două milioane de euro Oţelului Galaţi

Cernat nu mai suportă regimul de la Dinamo Kiev

Florin Cernat, jucătorul lui Dinamo Kiev, spune că, după cele şase luni de contract pe care le mai are cu echipa ucraineană, îşi doreşte să revină la un club din ţară. Internaţionalul român a povestit cum era să ajungă în vară, la Oţelul Galaţi, a dezvăluit că îi e dor de echipa naţională şi le-a transmis lui Mutu & comp. să fie tari în meciul împotriva Franţei. “E greu să ajungi la echipa a doua a lui Dinamo Kiev, după ce în trecut ai jucat în Liga Campionilor. Mai am 6 luni din contract, după care o să revin în ţară, chiar dacă până în momentul de faţă nu am primit nici o ofertă de la vreo echipă”, a spus Cernat.

"Probabil că o să revin în ţară"

“În vară, s-a tot vorbit că voi activa la un club din România, dar, din păcate, Dinamo Kiev a cerut o sumă mult prea mare pentru mine, circa două milioane de euro. Oţelul Galaţi, echipă cu care eu mă mai antrenam şi mă antrenez atunci când sunt acasă, şi-ar fi vrut să mă aibă în lot, însă valoram cât jumătate din bugetul lor pe un an. Iar la Steaua, din câte ştiu eu, nu s-a pus problema să merg. Discuţiile acestea au avut loc pe vremea când era acolo manager general MM Stoica, naşul meu de cununie. Probabil, s-a zvonit că voi ajunge la Steaua pentru că Giovanni, care e impresarul meu, s-a împăcat cu Gigi, dar până în prezent nu s-a făcut nici o ofertă în acest sens. Singurul lucru de care sunt bucuros e faptul că cei doi veri se înţeleg din nou bine”.

"Mi-e dor de naţională"

Florin Cernat nu a uitat nici de echipa naţională, de care spune că îi este foarte dor. “Nu ratez nici un meci al selecţionatei noastre şi normal, mi-aş dori să fiu şi eu acolo pe teren. Îmi pare foarte rău că băieţii au pierdut în faţa Lituaniei. Acum e foarte important să fim mai buni decât Franţa, mai ales că ambele echipe sunt cam în aceeaşi situaţie şi amândouă se bat pentru cele trei puncte. Raymond Domenech depinde de această victorie, el se află cu un picior în prăpastie. La Victor Piţurcă nu se pune această problemă. El a dovedit că e un antrenor cu valoare”, a conchis Cernat.

http://www.click.ro/Sport/cernat-nu-mai ... inamo-kiev

Posted

Florin Cernat, aproape de Otelul Galati

Fotbalistul, tras pe linie moarta, la Kiev, a fost dorit si in vara de Otelul, sub forma de imprumut, insa atunci ucrainienii au cerut 1,5 milioane de euro, insa numai ca transfer definitiv. Cernat va intra curand in ultimele sase luni de contract si conform regulamentului poate semna cu orice echipa in cazul in care la actualul club a evoluat cel putin trei ani, cee ce s-a si intamplat. Fostul international roman a fost convins deja de Marius Stan sa aleaga Otelul, mai ales ca acolo s-a format ca jucator. Ajuns la 28 de ani, Cernat, care are si 14 selectii la echipa nationala, a evoluat pentru Otelul pana in anul 2000, atunci cand a fost achizitionat de Dinamo. In 2001 a ajuns la Dinamo Kiev, insa odata cu trecerea timpului a pierdut prima echipa, iar in sezonul trecut chiar a fost imprumutat in Croatia, la Hajduk Split. Pe langa Otelul, de serviciile lui Cernat s-a interesat si liderul la zi al Ligii I, Dinamo, care are mare nevoie de un mijlocas de creatie.

http://www.astazi.ro/gotostire.php?url= ... galati.htm

Posted

Cernat nu se gandeste sa revina in Liga I

Mijlocasul echipei Dinamo Kiev, Florin Cernat, a declarat, marti, agentiei NewsIn, despre situatia sa de la Dinamo Kiev: "Am fost trimis la echipa a doua pentru ca s-a schimbat strategia clubului, iar eu sunt la final de contract, si situatia mea seamana intr-un fel cu cea a jucatorilor care sunt la final de contract in Romania, numai ca aici imi sunt respectate cu strictete drepturile financiare". De asemenea, Florin Cernat a apreciat ca "intr-o proportie foarte mare, nu cred ca mai am viitor la Dinamo Kiev, deja am opt sezoane aici si simt nevoia de o schimbare, patronul Igor Surkis, cu care sunt in relatii foarte bune, mi-a spus ca daca vreau pot pleca fara probleme". Cernat a mai afirmat ca datorita faptului ca vrea sa asigure un viitor cat mai bun familiei sale, nu se gandeste sa revina in Liga I, dar daca ar face-o, ar alege sa revina la Otelul Galati, "echipa mea de suflet, acolo unde m-am lansat si unde lumea ma sustine si ma apreciaza". Mai mult, mijlocasul s-a aratat incantat si de posibilitatea unei colaborari cu managerul general al echipei AFC Urziceni si nasul sau, Mihai Stoica: "Am fost inivitat de Mihai sa urmaresc meciul lor cu Politehnica Iasi, dar am fost foarte racit si nu am mai venit. Mi-ar placea sa colaborez cu Mihai Stoica din postura de jucator al lui AFC Urziceni. Si datorita lui, Unirea are rezultatele pe care le are, iar cu toate ca multi l-au atacat si l-au subestimat el ramane un conducator foarte bun, care face treaba pe unde se duce, nu ca altii".

http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/ ... ionala.htm

Posted

Oţelul intenţionează să dea lovitura în pauza de iarnă

Marius Stan: "Îl vrem pe Cernat!"

* Unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului gălăţean este aproape de a reveni în fauna autohtonă * Florin Cernat va putea semna, la iarnă, cu orice altă echipă în afară de Dinamo Kiev, iar Oţelul ar putea fi o variantă * Clubul dunărean admite că şi‑l doreşte în vestiar!

Bine că scapă de Ucraina!

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că Florin Cernat, unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti gălăţeni din toate timpurile, mai are doar câteva luni până la "divorţul" de Dinamo Kiev. După şapte ani petrecuţi la formaţia ucraineană (n.n. - a făcut şi o "escală", de un sezon, la Hajduk Split ‑ în Croaţia), mijlocaşul în vârstă de 28 de ani se gândeşte tot mai serios să revină în ţară. Evident, conducerea grupării din capitala Ucrainei i‑a făcut o ofertă de prelungirea contractului, însă Cernat nu mai este tentat să rămână în locul în care a câştigat foarte mulţi bani, nu şi ocazii de a juca în prima echipă. Din acest motiv, "Diamantul" (aşa cum i se zicea atunci când a scos capul în fotbalul mare) se pregăteşte cu a doua formaţie a lui Dinamo Kiev.

"E prea devreme pentru a spune ce voi face"

Cu toate că este o fire deschisă, Florin preferă misterul când vine vorba despre următoarea perioadă a carierei sale. "În iarnă voi intra în ultimele şase luni de contract cu Kievul şi voi putea semna cu oricine. Evident, îmi doresc să revin în ţară, deoarece am stat foarte multă vreme în străinătate. Aş fi mai aproape de soţie, de copil... Până atunci mai este, şi încă nu pot vorbi despre o viitoare destinaţie", a declarat fotbalistul care şi‑a început drumul la Oţelul Galaţi. L‑am întrebat dacă se gândeşte la o eventuală revenire în tricoul trupei roş‑alb‑albastre şi n‑a zis nu, dar nici n‑a confirmat. A încercat eschiva: "Ar putea fi o variantă, de ce nu? Oţelul rămâne echipa la care m‑am lansat, aici aş fi la mine acasă. Repet însă, n‑am nicio ofertă şi este prea devreme să vorbim despre aşa ceva."

"Cum să nu‑l vrem?"

Marius Stan, directorul general al Oţelului, confirmă faptul că Florin Cernat este o pistă pe care ar vrea să demareze în forţă în campania de transferuri din iarnă. "Cum să nu ni‑l dorim? Este un fotbalist foarte bun, a ajuns la o vârstă la care fotbalul nu mai are niciun secret. Asta nu înseamnă şi că suntem aproape de a‑l readuce acasă. Vom vedea în ce măsură va dori să se întoarcă la Oţelul, apoi şi Dinamo Kiev va avea unele pretenţii dacă va fi să‑l luăm la iarnă. Încă este devreme pentru a discuta acest subiect", a precizat şeful clubului dunărean. Cernat constituie o "marfă" de calitate pentru Liga I - se zvoneşte că şi alte grupări şi l‑ar dori grabnic pe stângaciul de la Kiev: Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi chiar Unirea Urziceni, unde manager este naşul său de cununie, Mihai Stoica.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27372

• 1 month later...
Posted

Florin Cernat nu da Dinamo Kiev pe Dinamo Bucuresti

Mijlocasul roman Florin Cernat a declarat ca intentioneaza sa ramana in continuare la Dinamo Kiev, desi a trecut prin situatii neplacute, cand nu mai era inclus in lot, dezmintind astfel unele zvonuri potrivit carora ar urma sa revina la Dinamo Bucuresti. "Nu stiu de unde au aparut informatii legate de plecarea mea la Dinamo Bucuresti si nu stiu cine are de profitat, dar sunt sigur ca nu este nimic adevarat. Este pur si simplu fum fara foc. Mai am contract cu Dinamo Kiev pana in vara si cu siguranta nu vreau sa plec de aici. Cand am venit la club mi-a fost foarte greu, nu stiam limba, totul mi se parea ciudat in Ucraina. Antrenamentele conduse de Valeri Lobanovski erau foarte dificile", a declarat Cernat, potrivit Newsin.

Jucatorul roman a afirmat in interviu ca familia sa este cel mai important lucru, desi fotbalul l-a ajutat sa ajunga unde este acum. "Sotia si fiica mea sunt in Romania, ma viziteaza, dar nu pot sa se mute aici, asa ca dupa ce nu voi mai avea energie sa joc voi reveni in tara".

Florin Cernat joaca din 2001 la Dinamo Kiev, dupa ce a evoluat in Romania la Otelul Galati (1998-2000) si Dinamo Bucuresti (2000-2001).

http://www.frontnews.ro/sport/fotbal/fl ... esti-17882

• 3 weeks later...
Posted

Cernat: Echipe din Turcia, Rusia şi Emiratele Arabe Unite se interesează de mine

Jucătorul formaţiei Dinamo Kiev, Florin Cernat, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX că nu doreşte să-şi prelungească înţelegerea cu gruparea ucraineană, ce expiră în vară, şi a adăugat că se interesează de serviciile sale echipe din Turcia, Rusia şi Emiratele Arabe Unite. "Sunt de 8 ani la Kiev şi cred că a venit momentul unei schimbări. Ştiu că sunt deja câteva echipe interesate de mine, din Turcia, Rusia şi chiar din Emiratele Arabe Unite. Voi vedea în vară ce voi face", a spus Cernat. El a negat orice intenţie de a revni în Liga I: "Dacă în vară am fost aproape de un transfer la Oţelul, acum nu se mai pune în niciun fel problema revenirii în campionatul intern. Nici la Oţelul şi nici la orice altă echipă". Mijlocaşul lui Dinamo Kiev îşi va petrece o parte din vacanţă în România şi altă parte la Paris, împreună cu familia.

http://www.mediafax.ro/sport/cernat-ech ... 89;3679044

• 5 months later...
Posted

Cernat: Nu vreau sa ma intorc in Romania

Mijlocasul formatiei Dinamo Kiev, Florin Cernat, a declarat ca nu vrea sa revina in Liga I avand in vedere ultimele evenimente si aminteste de cele petrecute in campionatul Croatiei. "Nu vreau sa ma intorc in Romania, cand vad ce se intampla aici. La Hajduk nu am avut rezultate prea bune, am terminat pe patru, dar fanii m-au respectat. Dupa ce am plecat imi dadeau mesaje prin care ma implorau sa raman si spuneau ca vor strange ei bani pentru asta.

Colegii mi-au povestit ca, in urma cu doi ani, Hajduk a pierdut titlul in ultimele etape si suporterii au intrat noaptea pe teren si le-au scapat 11 gropi! Unii colegi nici nu mai aveau curaj sa iasa pe strada", a declarat Cernat la GSP TV.

Mijlocasul roman a evoluat pana acum pentru gruparile Otelul Galati (1998-2000), Dinamo Bucuresti (2000-2001), Dinamo Kiev (din 2001) si Hajduk Split (2007-2008) sub forma de imprumut.

http://www.ziare.com/Cernat_Nu_vreau_sa ... 67224.html

Posted

Cernat: Nu mă întorc în România acum

Fotbalistul Florin Cernat, care a devenit jucător liber după ce şi-a încheiat contractul cu fosta sa formaţie, Dinamo Kiev, a declarat, vineri, că nu doreşte să revină la nicio echipă din Liga I, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Sunt jucător liber de contract dar, deocamdată, voi pleca împreună cu familia în concediu şi abia apoi voi vedea ce voi face. Sunt deja ceva oferte dar încă nu vreau să vorbesc despre ele. În România nu vreau să mă întorc acum. Am vorbit de mai multe ori cu naşul meu (n.r. - preşedintele clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica), dar nu sunt posibilităţi din punct de vedere financiar. Despre Dinamo nu vă pot spune nimic, pentru că nu m-a contactat nimeni, doar în presă au apărut speculaţii", a spus Cernat, aflat pentru câteva zile la Galaţi.

Internaţionalul român susţine că după ce îşi va găsi un nou angajament speră să fie din nou convocat la echipa naţională. "Sper şi îmi doresc foarte mult să mai joc pentru România. Acum era normal să nu fiu convocat pentru că nu am jucat prea mult în ultimul timp şi nu te poţi baza pe un fotbalist care nu joacă la echipa de club. Sper ca la echipa la care voi ajunge să joc meci de meci şi aşa să pot prinde naţionala. Cred că alegerea lui Răzvan Lucescu pentru postul de selecţioner este foarte bună deoarece el a demonstrat că este un bun antrenor şi în plus îşi doreşte foarte mult să facă performanţă. Mă bucur pentru Tiberiu Ghioane că a fost convocat. Era şi normal, el trece printr-o perioadă foarte bună, a dat gol meci de meci pentru Dinamo Kiev. Sunt sigur că alegerea făcută de Răzvan Lucescu este foarte bună", a mai fostul fotbalist al echipei Dinamo Bucureşti.

Florin Cernat a devenit jucător liber, după ce contractul său cu formaţia ucraineană Dinamo Kiev s-a încheiat la finalul acestui sezon. Cernat a jucat 189 de partide şi a marcat 41 de goluri în toate competiţiile pentru Dinamo Kiev (campionat, cupă, cupele europene), echipă cu care a câştigat patru titluri de campion, patru Cupe şi trei Supercupe ale Ucrainei. În sezonul 2007-2008, Cernat a fost împrumutat la Hajduk Split, în Croaţia.

• 1 month later...
Posted

Cernat revine la Hajduk

Mijlocaşul român Florin Cernat va semna un contract pe trei ani cu formaţia croată Hajduk Split, pentru care a mai evoluat în sezonul 2007/2008, fiind împrumutat de la Dinamo Kiev, informează publicaţia „Croatian Times”. Fostul jucător de la Oţelul Galaţi şi Dinamo, care a efectuat astăzi vizita medicală, va avea un salariu anual de 350.000 de euro. Potrivit publicaţiei citate, negocierile dintre conducerea grupării croate şi Cernat s-au finalizat aseară, discuţiile durând o oră şi jumătate. Cu toate că oficialii de la Hajduk Split au vrut să ţină secret transferul fotbalistului român, Florin Cernat a fost întâmpinat de numeroşi fani şi jurnalişti la stadionul „Poljud”.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.