Jump to content

Câştiguri mai mari la Combinat


dcp100168

Recommended Posts

Câştiguri mai mari la Combinat

* Aproape jumatate dintre siderurgisti vor primi, incepand cu aceasta luna, mai multi bani, in urma promovarii la o clasa sau o categorie de munca superioara, dupa ce au sustinut examene in acest scop.

Dupa ce in ultimele doua luni angajatii Combinatului s-au aflat in febra examenelor pentru obtinerea unei clase sau categorii de munca superioara, cei care le-au promovat vor primi la avansul aferent lunii septembrie mai multi bani. Astfel, vor beneficia de venituri mai mari 45% dintre cei 13.500 de siderurgisti, acesta fiind procentul personalului care a promovat, numarul celor care au sustinut examene fiind mai mare. Potrivit liderului sindicatului Siderurgistul, Ionica Pricopi, dintre cei 3.135 de salariati ai Uzinei de Laminate Plate (ULP), cea mai mare uzina din Combinat, doar un numar de 1.388 va beneficia de cresterea castigurilor in urma promovarii la o clasa sau categorie de munca superioara. Potrivit aceleiasi surse, majorarea salariala aferenta trecerii la o clasa de munca superioara este in medie de 5% din salariul de incadrare, in timp ce majorarea salariala aferenta promovarii la o categorie superioara de incadrare este, in medie, de 10% din salariul de incadrare. “45% dintre salariatii ArcelorMittal Galati vor primi la avansul lunii septembrie majorarea salariala corespunzatoare trecerii la o clasa sau o categorie de munca superioara“, ne-a mai declarat Ionica Pricopi. Liderul sindicatului de la UAF, afiliat la FSS Metarom Galati, Radu Nelu, ne-a precizat ca dintre cei 1.250 de salariati ai uzinei, un procent de 45% a fost promovat. In cazul Uzinei Cocso Chimice (UCC) mai exista o problema la o sectie, lucrarile angajatilor urmand sa fie recorectate. Procentul de promovare a fost anul acesta unul record, in conditiile in care in ultimii ani acesta a fost de 25%. Acordarea unei cresteri salariale aferente promovarii este laudabila, dar de aceasta va beneficia doar aproape jumatate dintre angajatii Combinatului. Reamintim ca majorarea salariala de care au beneficiat toti angajatii Combinatului incepand cu data de 1 ianuarie 2008 a fost de 9,5%, acesta fiind procentul obtinut in urma negocierii intre reprezentantii conducerii si cei ai celor patru organizatii sindicale reprezentative, si anume: FSS Metarom Galati, Sindicatul Solidaritatea al Siderurgistilor (SSS), UTSL si Forum. Ramane de vazut care va fi majorarea salariala de care vor beneficia angajatii combinatului incepand cu data de 1 ianuarie 2009, care va fi batuta in cuie in urma negocierii noului Contract Colectiv de Munca (CCM), actiune care va incepe peste cateva saptamani.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.