Jump to content

Patinoarul are maşină de lustruit gheaţa

Recommended Posts

Posted

O maşină de lustruit, în prag de sezon

Patinoarul şi-a asigurat noul luciu!

* "Face" patinoarul în 12 minute! * "Una dintre cele mai performante maşini de şlefuit care există în lume" - spune şeful ADP * Patinoarul se deschide pe 15 octombrie, poate chiar mai devreme

Patinoarul artificial din Galaţi are, de ieri dimineaţă, o nouă maşină de şlefuit gheaţa - agregat fără de care suprafaţa îngheţată nu poate fi folosită nici la meciurile de hochei, nici pentru patinajul amatorilor acestui sport de iarnă. Vechea maşină a cam făcut probleme în anii trecuţi celor care administrează patinoarul: gheaţa n-a avut calitatea cerută şi se lustruia prea încet. Am pozat maşinăria veche în curtea serviciului ADP al Primăriei de la Patinoar: arată ca scoasă la pensie, la cei peste treizeci de ani de serviciu. Cam câţi ani are şi şeful ADP Galaţi, Eduard Grosu, care ne-a prezentat ieri noul utilaj adus din Italia. E mai mare decât cea veche, roşie, ştie să lustruiască toată gheaţa de aici în 12 minute! Lucru bun, căci, pentru patinaj, suprafaţa trebuie refăcută la fiecare oră. "Suntem foarte fericiţi", s-a declarat Eduard Grosu. "Noi trebuie să profităm din plin de acest patinoar, unul dintre puţinele din ţară. Meritam s-o avem!" Directorul serviciului a mulţumit ieri, ca gălăţean, în numele gălăţenilor, Primăriei şi Consiliului Local, care au aprobat această investiţie de peste 100.000 euro. "Este una dintre cele mai performante maşini de şlefuit care există în lume": de fabricaţie italiană, cu accesoriile pe care le are poate pătrunde şi în spaţiul îngust de la mantinelă, are tracţiune integrală, direcţie hidrostatică, o rază de întoarcere de 4,5 m, lama are doi metri. Are garanţie 24 luni şi posibilitatea încheierii unui contract postgaranţie pe 10 ani. "Din ce am văzut eu pe unde-am fost, cam acesta e maximum de dotare pe care poate să-l aibă o maşină de şlefuit gheaţa." Primele probe vor putea fi făcute atunci când patinoarul va fi îngheţat: notăm astfel că deschiderea oficială pentru public va fi pe 15 octombrie, conform Hotărârii Consiliului Local, dar că se vor face eforturi ca data să fie devansată pe 1 octombrie, spre mulţumirea clubului sportiv care trebuie să se antreneze aici şi a amatorilor de patinaj.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26735

• 1 month later...
Posted

acum avem si masina de ghiata,ce credeti ca mai trebuie pt ca patinuarul sa fie folosit in conditii civilizate !ma refer la programul cu public, la calitatea ghetii, la organizarea de competitii, chiar si la dotarile aferente, inkirieri, ascutit patine, etc.?

262_237d23deb286f0d01d201717d0458ece_thu

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.