dcp100168 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Un galatean nu se poate casatori pentru ca are CNP-ul altei persoaneDintr-o greseala a autoritatilor, un tanar din Matca a descoperit ca nu are identitate. Practic, omul are un cod numeric personal identic cu al altei persoane si din aceast motiv nu isi poate lua permis auto, credit si nici nu se poate casatori. Cand vine vorba de rezolvarea situatiei, autoritatile ridica din umeri. Tanarul Nelu Iacob si-a dat seama de situatia in care se afla cand a incercat sa obtina permisul auto. Cei de la politie i-au spus ca este sofer de un an de zile. Politistii spun ca vina o poarta cei de la Serviciul Judetean de Evidenta a Persoanelor Galati. Acestia confirma ca mai exista o persoana cu acelasi CNP, dar cu un alt nume - Cristian Adrian Radu, născut tot în zona Tecuciului si stabilit la Făurei. Dar, spun ei, situatia este rezolvata, pentru ca i-au instiintat pe cei din Faurei, de unde este de loc dublura tanarului. Situatia se complica pentru ca, se pare, omul este plecat in Italia. Asa ca tanarul in cautare de identitate este plimbat intre institutii, fara sa stie cum si cand o sa i se rezolve problema.http://www.protv.ro/stiri/social/un-gal ... soane.html
Mikka Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Prostie in forma pura. Rafinata. Se mai si cheama ceva cu "evidenta informatizata a persoanei". Culmea tupeului, sustin ca au si rezolvat problema!
Relu Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Păi ce era să zică? Că doar cei de la evidenţa populaţiei n-o să-şi facă imagine de ...
dcp100168 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Incredibil! Doi români au acelaşi CNPNu şi-a putut încasa alocaţia de stat, nu se poate angaja, nu poate da examen auto, nu se poate căsători şi nici nu-şi poate face un credit. Asta e drama unui tânăr, în vârstă de 21 de ani, din localitatea gălăţeană Matca, al cărui Cod Numeric Personal este identic cu cel al altui bărbat din Făurei, judeţul Brăila.Pentru Nelu Iacob, CNP-ul a fost o sursă inepuizabilă de probleme. Şirul necazurilor a început în copilărie când era elev de şcoală generală. Atunci ar fi trebuit să primească alocaţia de stat. Nu s-a întâmplat aşa şi, pentru a descâlci iţele acestei nedreptăţi, tatăl său, Gheorghe, a mers din uşă în uşă pentru a i se explica de ce fiul său nu primeşte banii cuveniţi. A aflat că alocaţia lui Nelu mergea la Brăila, la un anume Cristian Adrian Radu, născut tot în zona Tecuciului, şi asta deoarece CNP-urile erau identice. Ciudăţenia nu a putut fi explicată la acea vreme de autorităţi. Şi necazurile au continuat. “Au venit în comună taloanele pentru analizele gratuite. Toţi am primit, dar lui nu i-a venit. La fel, nu se poate angaja, pentru că CNP-ul nu este în regulă, este la fel cu al celuilalt”, spune Gheorghe Iacob, tatăl băiatului.Examenul pentru permisul de conducere, pe care vrut să-l susţină recent, avea să-i dea noi bătăi de cap lui Nelu din cauza aceluiaşi CNP. După ce a cheltuit bani pe zeci de drumuri la Tecuci şi Galaţi, în cursul cărora a bătut la uşile mai tuturor instituţiilor care ar fi putut să-i ofere o rezolvare, tânărul s-a trezit că avea permis de conducere de un an. “Când am fost să dau examen, m-au căutat în calculator după CNP. M-au găsit că aveam permis auto de un an. De fapt celălalt are permis, pentru că are acelaşi CNP, dar eu nu mai pot da examen. Am cheltuit o mulţime de bani cu şcoala de şoferi, am primit ofertă să muncesc în străinătate, dar nu am putut pleca din cauza actelor. Nu pot face nimic! Băiatul celălalt am înţeles că e plecat din ţară şi din cauza asta nu se pot face modificările în acte”, ne-a spus ieri indignat Nelu Iacob, care în această ipostază nu poate spera nici măcar să se căsătorească sau să facă vreun împrumut la bancă.În câteva săptămâni, Nelu Iacob va avea acte în regulă. Autorităţile din cadrul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Tecuci promit că documentele de identitate ale lui Cristian Adrian Radu, cu tot cu CNP, vor fi schimbate, iar tânărul din Matca îşi va câştiga identitatea “numerică”.http://www.click.ro/actualitate/incredi ... celasi-cnp
Mikka Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Pai nu spuneau ca au rezolvat problema? Acum, de fapt, va dura cateva saptamani?! Ce ordine si precizie in gasca asta cu uniforma... Deci, pe scurt, omul acesta nici in spatamanile urmatoare nu va putea sustine examenul pentru permisul auto... Sau toate celelalte... Interesant e daca cineva il va despagubi - sub o forma sau alta - sau daca toate drepturile de care nu a beneficiat (ex. alocatia) ii vor fi acordate retroactiv. :?:
George Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Si ce va face cu celalalt care a incasat alocatia pe nedrept si a cheltuit-o de parca ar fi fost a lui? Nu o sa ii ceara banii inapoi? nu o sa il aresteze pt faptul ca a profitat de banii altuia?
Recommended Posts