Jump to content

Farmaciile ar putea fi semnalizate printr-o cruce verde


dcp100168

Recommended Posts

Farmaciile ar putea fi semnalizate printr-o cruce verde

Farmaciile ar putea fi obligate sa semnalizeze punctele de lucru cu sigla "FARMACIE", sa detina un sistem informatic inainte de autorizare si sa aiba o suprafata totala de 70 de metri patrati. Acestea sunt amendamentele aduse la proiectele de lege aflate pe masa de lucru a Ministerului Sanatatii, informeaza Newsin. Astfel, daca acestea vor fi adoptate, farmaciile din Romania vor trebui semnalizate prin crucea cu laturi egale in unghi drept, de culoare verde pe fond alb si prin insemnul "FARMACIE", care ar putea inlocui denumirea societatii farmaceutice. Sigla si denumirea societatii vor putea fi mentionate, dar ele nu trebuie sa depaseasca jumatate din dimensiunile literelor care compun cuvantul "FARMACIE". Aceleasi conditii ar putea fi impuse si in cazul drogheriilor.

Aceste propuneri au fost formulate de catre Colegiul Farmacistilor din Galati si transmise Ministerului Sanatatii Publice sub forma de amendamente la proiectul de act normativ privind infiintarea, organizarea si functionarea unitatilor de distributie de medicamente, document aflat pe masa de lucru a ministerului de resort. "In prezent, situatia din Romania este unica in Europa. Nu exista farmacii apartinand lanturilor, ci exista branduri care comercializeaza medicamente. Avand in vedere inventivitatea romanilor, regasita si in denumirile farmaciilor, Colegiul Farmacistilor din Galati a semnalat forurilor competente ca trebuie sa existe reglementari mult mai riguroase in privinta semnalizarii farmaciilor, acelasi lucru solicitandu-se a fi aplicat si in cazul drogheriilor. Aceste prevederi au fost luate in considerare de catre factorii decizionali", a declarat presedintele Colegiului Farmacistilor din Galati (CFG), Maria Stratulat.

In ceea e priveste suprafata totala a farmaciei, aceasta ar putea fi de minim 70 de metri patrati. "Farmaciile deja infiintate si care au doar 50 de metri patrati vor avea o perioada de gratie de trei ani, pana la reautorizare, timp in care isi vor putea reglementa situatia", a precizat Maria Stratulat.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.