Jump to content

Rectorul Viorel Mînzu şi-a cunoscut soţia la liceu


dcp100168

Recommended Posts

Rectorul Viorel Mînzu şi-a cunoscut soţia la liceu

Rectorul Viorel Mînzu trăieşte cu soţia sa o frumoasă poveste de dragoste. S-au cunoscut în clasa a X-a şi de-atunci nu s-au mai despărţit. Au împreună doi copii mari şi frumoşi: Bogdan, de 23 de ani şi Corina, în vârstă de 20 de ani.

Prietenie de cursă lungă

"Eu şi soţia mea, Elena, am fost colegi la LVA, din clasa a X-a, la clasa specială de fizică. Pe atunci, LVA-ul era liceu de băieţi şi avea doar câteva fete la cele două clase speciale. Am devenit prieteni de la 16 ani şi am rămas împreună de atunci! Ne feream de profesorii de la liceu care ne mai vedeau pe stradă, ţinându-ne de mână. Ne mai ironizau, dar cu îngăduinţă, pentru că eram elevi foarte buni. Am mers amândoi la facultate la Bucureşti şi ne-am căsătorit la terminarea facultăţii, în 1981", spune rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Viorel Mînzu.

Toată familia "leveistă"

Toţi membrii familiei Mînzu au absolvit LVA-ul. Corina şi Bogdan au fost elevi eminenţi, la fel ca şi părinţii lor. Deşi e rector - adică un om foarte ocupat, Viorel Mînzu se implică în treburile casnice. Pentru familie găseşte mereu timp. "Uneori, eu şi soţia gătim împreună, mai ales când avem invitaţi. Ştiu să fac şi singur câte ceva, adică nu mor lângă aragaz şi frigider. Fac, de exemplu, un fel preferat: pene rigatte cu ton şi sos de roşii. Şi chiar e bun!". Şi asta nu e totul. Pe lângă faptul că e un bun bucătar, rectorul universităţii gălăţene este posesorul unei impresionante truse de scule profesionale. "Mi-a plăcut mereu să şurubăresc şi să mai repar câte ceva în casă sau la garaj. Dar nu mai am atât de mult timp acum".

Un rector la piaţă

Merge deseori la piaţă pentru că îl relaxează. "Îmi place mult să mă plimb prin pieţe, printre tarabele cu legume şi fructe. Vorbesc cu oamenii care vând. Cumpăr câte ceva de la fiecare, pentru că am o oarecare solidaritate cu cei care-şi câştigă greu pâinea", spune rectorul, care nu uită că până la a fi rector a trecut prin toate etapele profesionale, dar şi prin cele ale vieţii.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26798

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.