Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cealalta femeie. Sau prima?

Exista, fie ca recunoastem sau nu. Si e privita cu cele mai diverse sentimente posibile.

Acceptarea statutului de amanta presupune sa intelegi si sa accepti ca vei fi locul doi, ca esti pe un teren care de fapt ii apartine altei femei, sa accepti ca timpul pe care il are pentru tine e determinat si ca ai un loc si rol limitat in viata lui. Compromisul.

Daca nu intelege toate aceste aceste aspecte... deja seamana a sotie...

Posted

Seamana a sotie? Parerea mea este ca seamana a sotie, imediat ce accepta, indiferent daca intelege sau nu diferitele aspecte, compromisul. Pentru ca acest statut nu este cu mult diferit fata de cel recunoscut legal.

• 2 weeks later...
Posted

Cu cativa ani in urma, un prieten mi-a spus ca pana la o varsta aleg femeile,apoi ele sunt cele alese. Ei bine, s-a inselat :)

Posted
sigur s-a inselat (cel putin in privinta mea) :)

Orice vanator poate fi vanat ! Nici nu vreau sa ma gandesc ce sunt ! :roll:

• 3 weeks later...
Posted

Deci care este rolul acestui topic?? Sau ce vrea el sa scoata in evidenta?? Nu de alta, dar n-am prea inteles ce se vrea a se discuta.

Ca daca este vorba de acceptul unei femei de a fi amanta unui barbat care apartine intru totul unei familii, atunci n-o sa inteleg asta nici in ruptul capului. Daca este doar o dorinta ascunsa a unor femei de a juca rolul de amanta a unui barbat LIBER, atunci se schimba sensul discutiei. Dar in aceasta situatie, nu vad de ce ar exista un loc 2 sau de ce s-ar limita timpul.

Iar despre cine si ce alege, este stiut in legea firii ca barbatul e "vanatorul" doar ca femeia accepta sau nu. In cazul acceptului se formeaza un eventual cuplu, in cazul unui refuz, "vanatorul" cauta noi teritorii de vanat. Nicidecum nu sta sa-si linga ranile.

Posted

rolul acestui topik este acela de a discuta asupra subiectului "amanta". Si in acceptiunea generala amanta este o alta femeie decat sotia.

Anuntati-ma daca ma insel.

Posted
Deci care este rolul acestui topic?? Sau ce vrea el sa scoata in evidenta?? Nu de alta, dar n-am prea inteles ce se vrea a se discuta.

Ca daca este vorba de acceptul unei femei de a fi amanta unui barbat care apartine intru totul unei familii, atunci n-o sa inteleg asta nici in ruptul capului. Daca este doar o dorinta ascunsa a unor femei de a juca rolul de amanta a unui barbat LIBER, atunci se schimba sensul discutiei. Dar in aceasta situatie, nu vad de ce ar exista un loc 2 sau de ce s-ar limita timpul.

Iar despre cine si ce alege, este stiut in legea firii ca barbatul e "vanatorul" doar ca femeia accepta sau nu. In cazul acceptului se formeaza un eventual cuplu, in cazul unui refuz, "vanatorul" cauta noi teritorii de vanat. Nicidecum nu sta sa-si linga ranile.

perfect ! ai atins subiectul chiar f.b.. deci stii care este rolul acestui topic !

Posted
Si in acceptiunea generala amanta este o alta femeie decat sotia.

Zau?

Ia uite ce scrie dex-ul:

AMÁNT, -Ă, amanţi, -te, s.m. şi f. Persoană care întreţine relaţii de dragoste cu o persoană de alt sex fără a fi căsătorit cu aceasta; (pop.) iubit, ibovnic. – Din fr. amant, lat. amans, -ntis.

sau

AMÁN//T ~tă (~ţi, ~te) m. şi f. Persoană care întreţine relaţii intime cu cineva în afara căsătoriei. /

sau

AMÁNT, -Ă s.m. şi f. 1. Persoană care are relaţii intime de dragoste cu cineva în afara căsătoriei; ibovnic. 2. Persoană care iubeşte şi este iubită la rândul ei de altă persoană de sens contrar. [< fr. amant, cf. it. amante, lat. amans, amantis].

Vezi tu, diferenta intre amanta si sotie tine doar de existenta unui certificat de casatorie, nimic altceva. Te referi cumva la cei care-si inseala sotiile?? Si mai ales la cele care accepta asa ceva???

Daca este vorba de o persoana care accepta ca poate sa aiba o relatie cu cineva care se afla deja intr-o alta relatie, si spera ca intr-o zi va fi nr. 1, atunci isi merita soarta. Cei care-si doresc o viata sa fie doar pe locul 2, acolo vor ramane. Iar daca spera vreodata la locul 1, deja...nu mai are resurse pentru ca nu stie cum e sa fie acolo, sa primeasca laurii.

Eu, personal, n-as accepta alaturi de mine o persoana, care sa spunem ca din anumite motive ma alege din marea de mimoze pentru a-i fi alaturi o viata, atat timp cat nu-si face curatenie in viata. De ce?? E simplu. Un om, daca stie deja cum e sa mearga pe drumuri laturalnice si sa i se para cel mai grozav drum, atunci o va face intotdeauna.

Deci, discutie deschisa...

Posted

Am sa va raspund cu un banc:

Pe amanta cand te urci, uiti de toate. Pe sotie in schimb, uiti de ce te-ai urcat :lol:

P.S. - pot sa va confesez ca nu am mai avut o amanta ? :oops:

Posted
Si in acceptiunea generala amanta este o alta femeie decat sotia.

Zau?

Ia uite ce scrie dex-ul:

AMÁNT, -Ă, amanţi, -te, s.m. şi f. Persoană care întreţine relaţii de dragoste cu o persoană de alt sex fără a fi căsătorit cu aceasta; (pop.) iubit, ibovnic. – Din fr. amant, lat. amans, -ntis.

sau

AMÁN//T ~tă (~ţi, ~te) m. şi f. Persoană care întreţine relaţii intime cu cineva în afara căsătoriei. /

sau

AMÁNT, -Ă s.m. şi f. 1. Persoană care are relaţii intime de dragoste cu cineva în afara căsătoriei; ibovnic. 2. Persoană care iubeşte şi este iubită la rândul ei de altă persoană de sens contrar. [< fr. amant, cf. it. amante, lat. amans, amantis].

Vezi tu, diferenta intre amanta si sotie tine doar de existenta unui certificat de casatorie, nimic altceva. Te referi cumva la cei care-si inseala sotiile?? Si mai ales la cele care accepta asa ceva???

Daca este vorba de o persoana care accepta ca poate sa aiba o relatie cu cineva care se afla deja intr-o alta relatie, si spera ca intr-o zi va fi nr. 1, atunci isi merita soarta. Cei care-si doresc o viata sa fie doar pe locul 2, acolo vor ramane. Iar daca spera vreodata la locul 1, deja...nu mai are resurse pentru ca nu stie cum e sa fie acolo, sa primeasca laurii.

Eu, personal, n-as accepta alaturi de mine o persoana, care sa spunem ca din anumite motive ma alege din marea de mimoze pentru a-i fi alaturi o viata, atat timp cat nu-si face curatenie in viata. De ce?? E simplu. Un om, daca stie deja cum e sa mearga pe drumuri laturalnice si sa i se para cel mai grozav drum, atunci o va face intotdeauna.

Deci, discutie deschisa...

nu cautam dex on line.

Defineste "a insela".

Posted

Pai, in primul rind, sa vedem de ce alege un barbat sa aiba amanta (mergem deocamdata pe principiul ca alege el si nu e ales :d )

1. Ca sa excludem din start situatia mai putin interesanta: Pentru ca da bine, pe motiv ca toata lumea stie ca are amanta si a lui e mai frumoasa ca a celorlalti (in cercul "vedete", "clasa politica" etc. Ghilimelele au rol de ghilimele)

2. Pentru ca in casnicie a intervenit rutina, s-a plictisit, vrea ceva nou, sa simta ca ii mai zburda singele in vene, vrea ceva in completarea a ceeea ce are acasa... Este probabil si cea mai intilnita cauza.

3. Pentru ca S-A INDRAGOSTIT. S-a casatorit la un moment dat pentru ca (era timpul, il plingeau babele, avea impresia ca o iubeste sau chiar o iubeste, dar... in fine) si a cunoscut-o pe EA, adevarata lui iubire, prea tirziu. Si a simtit ca pina atunci, desi avea impresia ca traieste, era de fapt numai o leguma in viata. Si ca deodata este altul, cum nici nu a crezut ca poate sa fie. Mai puternic, mai curajos, in stare sa faca orice , numai pentru ca EA exista in viata lui. Si alege sa traiasca o viata dubla, in care soarbe fericirea pe ascuns, cu paiul, chinuindu-se sa pastreze aparentele de sot si tata model.

Ati vazut Podurile din Madison County?

Posted
Am sa va raspund cu un banc:

Pe amanta cand te urci, uiti de toate. Pe sotie in schimb, uiti de ce te-ai urcat :lol:

P.S. - pot sa va confesez ca nu am mai avut o amanta ? :oops:

Siii...sotia ta stie de treaba asta?? Ce parere are??

nu cautam dex on line.

Defineste "a insela".

Deci, ce-ti doresti tu de fapt?? Sa dam definitii? Sa ne insiram naivitatile? Sa discutam de dragul discutiei??

Tu de care parte esti? Ce parere ai tu??

katman Referitor la pct 1.incerc sa nu fac o caracterizare a celor de aceasta teapa. Stim si de ce ;) Pentru pct 2 si 3 Nu e mai simplu sa inchei mai intai o etapa a vietii si sa treci mai departe la urmatoarea? Ce motivatie ar exista pentru cineva sa accepta o asemenea situatie?? Plictis si rutina exista de ambele parti dar o persoana suficient de MATURA si INTELIGENTA ar sti cum sa gestioneze situatia. O persoana care este labila din multe puncte de vedere, care n-are incredere in fortele proprii, care este dezechilibrata si careia ii lipsesc cele 2 elemente importante (scrise cu majuscule) recurg la astfel de practici. Parerea mea ;)

Posted
O persoana care este labila din multe puncte de vedere, care n-are incredere in fortele proprii, care este dezechilibrata si careia ii lipsesc cele 2 elemente importante (scrise cu majuscule) recurg la astfel de practici. Parerea mea

La punctul 2 nu prea e ce incheia, ca in lipsa unor sentimente adevarate se continua pe aceeasi linie, numai ca intr-o alta formula...

La punctul 3... nu e chiar asa... Poti sa fii nemuritor si rece, insa cind te loveste... Iti da lumea si tot ce era reper inainte, peste cap. Meryl Streep (in personajul din Madison...) este o femeie foarte serioasa, maritata, cu doi copii, si totusi... Un fotograf de la National Geographic ii intoarce viata pe dos. Si desi o aventura de citeva zile, nici unul nu uita pina la moarte.

Eu cred ca asemenea cazuri exista si in realitate... Pe de o parte, sint de invidiat pentru ca, macar o data in viata, au simtit fericirea in esenta ei cea mai pura. Pe de alta... traiesc restul vietii doar cu amintirea ei si cu o durere care mocneste dar nu se stinge poate niciodata.

• 4 weeks later...
Posted

Katman ti-am trimis si pe email... Postez si pentru forumisti ceva INTERESANT ce am primit azi prin email.

Suna bine !!! :d:d:d

Iata o teza foarte bine fundamentata:

A fost dovedit stiintific, ca o chestiune de supravietuire ca barbatul are nevoie cel putin de doua femei:

- una in casa - SOTIA

- una in afara casei - CEALALTA

A intelege aceasta TEZA este foarte usor:

SOTIA ingrijeste de casa, de copii, de haine, etc...

CEALALTA ingrijeste de tine;

SOTIA iti vorbeste de toate problemele casei, de datoriile de platit, de dificultatile din timpul zilei;

CEALALTA iti vorbeste despre cat de mult ii lipsesti in timpul aceleiasi zile;

SOTIA cumpara un parfum scump pentru a merge la o petrecere;

CEALALTA foloseste parfumul scump pentru a-ti placea tie si a te simti bine cu ea;

SOTIA doarme cu pijamaua cea veche si confortabila;

CEALALTA se imbraca cu un neglije senzual, sa te astepte pe tine;

SOTIA iti reclama lucrurile care lipsesc din casa;

CEALALTA aranjeaza totul pentru ca nimic sa nu lipseasca cand sosesti tu;

SOTIA te cheama la telefon ca sa nu uiti sa treci pe la farmacie, la macelarie, la supermarket, la paine si sa iei copiii de la scoala;

CEALALTA te cheama la telefon numai ca sa-ti spuna ca te iubeste si ca ii este dor de tine.

Acuma, te vei intreba :

DE CE NU SCHIMBAM SOTIA CU CEALALTA ???

Raspuns: pentru simplul fapt ca CEALALTA , in cazul in care s-ar hotari sa traiasca cu tine, ar ocupa ea imediat locul de SOTIE si, putin timp dupa aceea, ar aparea nevoia imperioasa de a gasi o alta CEALALTA .... .

Cum recunosti o CEALALTA ideala (1) ?

Nu trebuie sa fie foarte frumoasa, pentru ca in caz contrar ai avea-o pentru putin timp, sau te expui riscului sa o imparti cu altul.

Dar trebuie sa fie dragastoasa si delicata. Ea nu are intentia sa se casatoreasca si te-a ales pe tine, tocmai pentru ca esti insurat.

Cum recunosti o CEALALTA ideala (2) ?

Daca si ea ar fi fost casatorita, s-ar imbunatati posibilitatile ca sa nu ai probleme, caci niciodata nu te va chema la telefon la tine acasa, sau nu te va pune in situatii dificile, cand v-ati intalni intr-un supermarket.

Cum recunosti o CEALALTA ideala (3) ?

Ea te va chema la servici cu acea voce senzuala (pe care numai CEALALTA o are) si daca, colegii tai de serviciu raspund si te dau la telefon, sunt morti de invidie, pentru ca tu abia raspunzi, vei vorbi soptit si zambind...

Sfat util: tine-le mereu pe amandoua multumite; tine cont ca, daca SOTIA, dintr-un anumit motiv, nu-ti mai prezinta problemele obisnuite, CEALALTA nu mai are niciun sens.

DREPTURILE FAMILIEI

Citeste ce scrie ilustrul Washington de Barros Monteiro, in Cursul de Drept Civil (vol.2, Drepturi de Famile, pag.117):

' Fara indoiala, din punct de vedere pur psihologic, este fara nici un dubiu, mai grav adulterul la femei.

Aproape intotdeauna, infidelitatea barbatului este fructul unui capriciu pasager, sau a unei dorinte de moment. Greseala lui nu afecteaza in nici un mod dragostea pentru nevasta lui.

Adulterul femeii, bineinteles, demonstreaza ca sunt definitiv rupte legaturile afective pentru sot si ca stabilitatea caminului este iremediabil compromisa '.

'Pentru un barbat, scrie Somersen Maugham, o relatie pasagera nu are importanta sentimental dar, fara indoiala, pentru o femeie are'.

In afara de asta, copiii pe care femeia i-ar putea avea din adulter, vor trebui sa ramana in grija sotului, ceea ce agraveaza IMORALITATEA faptului, in schimb copiii sotului cu amanta, niciodata nu vor cadea in grija sotiei. Cu alte cuvinte, adulterul femeii transfera sotului ingrijirea progeniturii altuia, ceea ce adulterul sotului nu ar fi adus aceasta consecinta.

Pentru asta, societatea condamna in mod sever adulterul femeii. ;)

CONCLUZII

Barbatul nu este infidel, are doar 'Capricii trecatoare'. Acest jurist este un geniu !!! Plecand de aici, barbati !!!, avem deja baza juridica pentru escapadele noastre !!!

Posted

Bullshit :)

Da` e ok daca va face sa va simtiti mai bine...

"De ce nu ai schimba SOTIA pe CEALALTA?" Iti zic eu! Pentru ca sotia este 'proasta de-acasa', dar, schimbandu-se rolurile, pe amanta nu ai garantia ca o vei gasi mereu acasa (la tine).

Un prieten mi-a spus candva ca in viata unui barbat apar trei categorii de femei:

-sotia (proasta de-acasa)

-cealalta (amanta)

-ocazionalele ...

De asemenea, mai exista si doua categorii de barbati:

-cei care nu inseala niciodata, fie pentru ca asa sunt ei 'construiti', fie pentru ca 'ea este dominanta'

-cei care inseala si o vor face mereu. Chestia ciudata in privinta acestora e ca in constiinta lor ei n-au inselat, erau in perioada de 'pauza', revin senini in viata de cuplu pentru ca dupa un timp sa calce iar pe bec.

Nu amanta e problema ci cel de langa noi... sau ceea ce l-a determinat sa isi caute o amanta.

Posted

Reporterul catre un medic:

- Care este parerea dvs. despre nevasta si amanta?

Doctorul:

- Nevasta-i nevasta, pe cand amanta-i SANATATE curata!

Aceeasi intrebare catre un inginer.

Inginerul:

- Nevasta-i nevasta, pe cand amanta e mai TEHNICA!

Aceeasi intrebare catre un academician.

Academicianul:

- Cum sa-ti explic eu tie, mai baietas? Si nevasta e buna si amanta e buna! Nevasta zice ca esti la amanta, amanta zice ca esti la nevasta. Si tu esti in biblioteca si citeeesti, si citeeesti...

Oare se întâmplă şi aşa în realitate? Sau numai în bancuri?

Posted
:d In ziua de azi toate sunt amante ca e la moda concubinajul si-n plus niciuna nu se risca sa fie cicalitoare -adica sa aduca 'a nevasta'. De-asta sunt barbatii comozi si nu se mai casatoresc. Ca e 'sanatos' asa.
  • 3 weeks later...
Posted
In ziua de azi toate sunt amante ca e la moda concubinajul si-n plus niciuna nu se risca sa fie cicalitoare -adica sa aduca 'a nevasta'. De-asta sunt barbatii comozi si nu se mai casatoresc. Ca e 'sanatos' asa.

Desigur, scade numarul casatoriilor, dar cred ca ramane o institutie importanta. Pe de alta parte, iti dau dreptate aici:

De asemenea, mai exista si doua categorii de barbati:

-cei care nu inseala niciodata, fie pentru ca asa sunt ei 'construiti', fie pentru ca 'ea este dominanta'

-cei care inseala si o vor face mereu. Chestia ciudata in privinta acestora e ca in constiinta lor ei n-au inselat, erau in perioada de 'pauza', revin senini in viata de cuplu pentru ca dupa un timp sa calce iar pe bec.

Eu, personal, consider ca daca exista "amanta" pe langa sotie, ocazionalele nu-si au locul in ecuatie. Si sunt sigur ca intai de toate, orice barbat cauta o sotie..

Posted
:d In ziua de azi toate sunt amante ca e la moda concubinajul si-n plus niciuna nu se risca sa fie cicalitoare -adica sa aduca 'a nevasta'. De-asta sunt barbatii comozi si nu se mai casatoresc. Ca e 'sanatos' asa.

Confunzi amanta cu, concubina.