Jump to content

Campanie de vaccinare pentru elevi


dcp100168

Recommended Posts

Vaccinarile scolare incep cu "restantierii"

* Campania de vaccinare a scolarilor va incepe initial cu o actiune destinata imunizarii cu vaccin difterotetanic a elevilor care nu au putut fi vaccinati in sezonul trecut deoarece erau bolnavi sau erau in alte tari. Din octombrie va incepe in forta adevarata campanie de imunizare.

De pe data de 29 septembrie si pana pe 10 octombrie se va desfasura un fel de "prolog" al campaniei de imunizare a elevilor din unitatile de invatamant ale judetului. "De fapt, aceasta perioada este cea in care se vor vaccina difterotetanic elevii restantieri la aceasta vaccinare. Este vorba despre copii intre 8 si 13 ani care fie au fost bolnavi in sezonul trecut de vaccinare si nu au putut fi imunizati, fie despre acei elevi care au studiat in alte tari, plecati fiind cu parintii, acolo unde calendarul vaccinarilor scolare nu este similar celui de la noi", a declarat dr. Elena Vrabie din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Galati. Campania de imunizari scolare va incepe in forta insa de-abia dupa data de 2 octombrie. Intre 2-7 octombrie si 13-21 octombrie va vea loc campania de vaccinare antirujeolica, antirubeolica si antiurlina a copiilor aflati in clasa intai. Apoi, de pe 17 octombrie pana pe 15 noiembrie vor fi imunizati cu vaccin antipoliomielitic elevii claselor a III-a. In orasele judetului, acolo unde exista retea de medicina scolara, campania de imunizare a elevilor va cadea in responsabilitatea medicilor si a asistentilor scolari din fiecare unitate de invatamant sau care sunt arondate mai multor astfel de unitati. Asta deoarece, din pacate, nici in orase nu se poate vorbi de existenta unui medic si a unui asistent in fiecare unitate de invatamant. In zona rurala a judetului campania de vaccinari scolare va fi desfasurata cu ajutorul medicilor de familie si ai asistentilor acestora, pentru ca in mediul rural nu exista deloc retea de medicina scolara. Din acest motiv, medicii de familie, prin intermediul cabinetelor lor individuale, vor asigura tratarea si monitorizarea elevilor din unitatile de invatamant rurale.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

Departamentul de Snatate Publica - Galati, sau cum s-o fi numind, nu va spune tot, si poate ca nici nu se stie. Vaccinurile contin substante toxice, sint ineficiente si pot avea efecte secundare teribile. Totul se reduce la bani, adica la afaceri. Este un adevar crud/crunt. Poate nu credeti si este normal dar documentati-va. Pe internet va puteti lamuri. Scuze ca "autoritatile stiu ce fac" sau "nu am timp" nu-si au rost. AICI ESTE VORBA DE SANATATEA COPIILOR DVS. ESTE EXTREM DE IMPORTANT. Daca cineva este interesat pot reveni cu amanunte.

V.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.