Jump to content

Consolidarea clădirii Universităţii mai are de aşteptat


dcp100168

Recommended Posts

Consolidarea clădirii Universităţii ”Dunărea de Jos” mai are de aşteptat

Pentru moment, doar igienizare

Lucrările de consolidare a clădirii Universităţii "Dunărea de Jos" mai au de aşteptat cel puţin un an şi ceva, iar tot ce se poate face în momentul de faţă este o simplă igienizare. Rectorul universităţii, Viorel Mânzu, anunţă că este foarte posibil să mai fie înfiinţate specializări noi la "Dunărea de Jos" şi în acelaşi timp, că valoarea burselor va creşte.

În timp ce căminele studenţeşti din campusul universitar au parte în fiecare an de consolidări, sau măcar de renovări, clădirea unde îşi are sediul Rectoratul Universităţii "Dunărea de Jos" mai are de aşteptat încă cel puţin un an pentru a beneficia de acelaşi "tratament". Clădirea Rectoratului este una foarte veche, fiind construită în anii 1921-1929, după proiectul arhitectului Grigore Cerchez, iar iniţial aceasta adăpostea Palatul de Justiţie din Galaţi. "În ceea ce priveşte consolidarea, batem pasul pe loc. Nu se prezintă firme la proiectare. Întâi trebuie să facem proiectul anul acesta, nu ne-am propus altceva, doar proiectul. Poate că vom reuşi până la urmă să începem să facem proiectarea. Trebuie un proiectant cu o forţă uriaşă, care să aibă abilitare şi în monumente istorice. În acelaşi timp, trebuie să ştie să facă, pentru că este foarte complicat cu proiectarea. Am luat legătura cu firme din Ungaria, pentru a se înscrie la proiectare. Pentru consolidare avem nevoie de 100-150 miliarde. Nu vom reuşi să începem consolidarea mai devreme de sfârşitul anului 2010. Poate în anul 2009 vom reuşi să facem proiectul şi dacă îl avem, în 2010 începem consolidarea. Trebuie consolidată pentru că sunt deplasări ale pereţilor, deplasări evidente. Spaţiile de jos suferă infiltraţii. Scara trebuie să intre şi ea în reparaţii. Clădirea este veche, grea şi trebuie consolidată", a declarat Viorel Mânzu, rectorul Universităţii "Dunărea de Jos". Totuşi, lucrurile se mişcă cât de cât. Vara aceasta, clădirea Rectoratului a intrat într-un proces de renovare şi igienizare, cheltuielile ridicându-se la peste 10 miliarde lei vechi. "Facem acum doar o igienizare, o reparare. Am luat în serios criticile unora şi facem nişte cheltuieli. Facem igienizări, reparaţii pe ici pe colo, ca să facem o faţă mai bună. Renovarea asta o rezolvăm cu 10-15 miliarde lei vechi. Mobilierul şi parchetul nu vor fi afectate de consolidare, în viitor când aceasta va începe", a mai spus Viorel Mânzu.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=10

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.