Jump to content

"Viaţa liberă" trece de la nemţi la elveţieni


dcp100168

Recommended Posts

"Viaţa liberă" trece de la nemţi la elveţieni

Regia elvetiana de publicitate Goldbach Media Group, specializata in vanzarea de publicitate in mediile electronice, interactive si mobile, a preluat controlul asupra grupului german ARBOmedia, potrivit unui comunicat comun al celor doua companii. Goldbach Media a preluat 72,7% din ARBOmedia si anunta planuri de dezvoltare rapida in Europa Centrala si de Est.

Goldbach Media Group detine in portofoliu companiile IP Multimedia, AdLINK, game mediarep, activeMOBILE, OnEmotion si orange8 interactive, fiind cea mai bine cotata regie de vanzari de media electronica, interactiva si mobila in domeniul privat din Elvetia. Portofoliul Goldbach Media Group este completat pe piata vest-europeana prin companiile din Austria si Germania, cat si pe cea est-europeana prin Croatia si Slovenia. Incepand cu anul 2007, Goldbach Media Group este cotata la Bursa din Elvetia.

Grupul ARBOmedia AG, cotat la Bursa din Frankfurt, cuprinde peste 30 de companii, in 8 tari europene: Germania – sediul central, Bulgaria, Cehia, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia si Turcia. Printre acestea se afla si European Media Invest Romania (EMI) AG, care detine pachetul majoritar de actiuni al companiilor care editeaza cotidienele Monitorul de Alba, Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu, Monitorul de Medias, Obiectiv–Editie de Vaslui, Viata Libera, Ziarul de Braila si Ziarul de Iasi.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

EMI a vandut actiunile din cadrul Companiei de Media

European Media Investment (EMI) AG, a carei subsidara romaneasca este cel mai important publisher local din tara, a vandut pachetul integral de actiuni detinut in cadrul societatii Compania de Media, editor al publicatiilor locale Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu, Monitorul de Medias si Monitorul de Alba. Ca parte a ARBOmedia AG, EMI este o companie afiliata a trustului elveţian Goldbach Media Group. Potrivit reprezentantilor companiei, tranzactia a avut in vedere de pe-o parte interesul manifestat de actionarii minoritari si managementul companiei pentru preluarea integrala a actiunilor, iar pe de alta parte strategia Golbach Media de a se concentra cu precadere pe zona mediei electronice, strategie anuntata inca de la momentul achizitiei ARBOmedia AG.

In viitor, ziarele vor fi operate de catre companii disticte: Monitorul de Cluj si Monitorul de Medias de catre Compania de Media, condusa de Sorin Stanislav, Monitorul de Sibiu de catre Consult Asig, condusa de Radu Micu si Monitorul de Alba de catre Valadria Ind, condusa de catre Valentin Suciu. Actionarii si managerii care au preluat cele patru ziare si-au exprimat intentia de pastrare a structurii editoriale actuale si de continuare a activitatii, considerand ca au capacitatea de a parcurge cu bine perioada de criza economica si de a asigura un viitor profitabil activitatii.

Colaborarea dintre grupul Golbach Media si companiile care vor edita cele patru publicatii va continua pe mai multe paliere, inclusiv prin vanzarea in continuare de catre ARBOmedia a spatiului publicitar al acestora, contractele de reprezentare fiind innoite pe o perioada de inca cinci ani.

EMI Romania editeaza ziare precum Ziarul de Iasi, Obiectiv – editie de Vaslui, Viata Libera – Galati si Ziarul de Braila si opereaza tipografii la Galati si Iasi.

Goldbach Media Group, cea mai mare regie de vanzari de publicitate electronica, interactive si mobile din Germania, a achizitionat in luna sepetmbrie a anului trecut pachetul majoritar al regiei de vanzari ARBOmedia, exprimandu-si de atunci intentia de a gasi solutii de parteriate pentru partea de presa.

http://standard.money.ro/articol_102687 ... media.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cică aşa ;)

Lovitura anului. In presa galateana.

Umbla o vorba prin tirg ca ziarul care se intituleaza, asa cum era prezentat intr o reclama, cotidianul numarul unu al orasului si ar cam fi schimbat patronul. O miscare interesanta si care are loc cu aproape un an inainte de alegerile locale si chiar in perioada in care USL Galati ar urma sa isi desemneze candidatul la Primarie si CJ. Gurile rele spun ca nu ar mai fi in proprietatea unor investitori din tara care este renumita prin secretul bancar. Si ca ar fi trecut de citeva zile in proprietatea unui om de afaceri galatean care este cunoscut atit prin afacerile sale cit si prin faptul ca i ar place culoarea galbena in ceea ce priveste politica. Si a carui zi de nastere a fost daca imi aduc bine aminte, vineri. Desi pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni ar fi fost interesati mai multi investitori, se pare ca doar unul a reusit sa plateasca suma ceruta de proprietari, care nu este deloc de neglijat. Mai ales ca este vorba de bani lichizi.

nepasadegalati.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

În cursul acestei săptămâni, omul de afaceri gălăţean Marian Băilă a cumpărat, de la grupul elveţian Goldbach Media, un pachet de peste 90 la sută din acţiunile Trustului de Presă „Dunărea de Jos”, editorul ziarului "Viaţa liberă".

Celelalte acţiuni se află în posesia a doi foşti redactori ai ziarului, care nu şi-au vândut participaţia la momentul achiziţionării pachetului majoritar de către European Media Investment (EMI).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tranzacţia a fost şi parafată...

Compania Arbomedia a vandut astazi ziarul “Viata Libera” din Galati

Compania Arbomedia, detinuta de grupul elvetian Goldbach Media, a semnat astazi contractul de vanzare al cotidianului “Viata Libera” din Galati catre omul de afaceri Marian Baila, in cadrul unei tranzactii in valoare de aproximativ 1,6 mil. Euro, au declarat surse apropiate afacerii.

Marian Baila, noul proprietar al unuia dintre cele mai cunoscute cotidiane locale, ar urma sa vireze banii in trei transe, din care prima plata se face astazi, in ziua semnarii si este in valoare de circa 160.000 de euro. A doua transa, in valoare de aproape jumatate de milion de euro, ar urma sa fie virata in toamna acestui an, iar a treia in valoare de un milion de euro ar trebui sa ajunga in conturile elvetienilor in cursul anului viitor, potrivit surselor citate.

Milionarul galatean, cunoscut ca fiind un vechi membru al Partidului National Liberal, cumpara de la Arbomedia un pachet de circa 83% din actiuni, urmand ca pana la incheierea intregului ciclu al tranzactiei sa aiba in mana peste 90% din titluri, prin preluarea unor pachete de actiuni si de actionari minoritari.

Afacerea produce efecte nu numai pe piata de media, daca luam in calcul ca elvetienii vand pe langa cotidianul local si active importante in sectorul imobiliar - sediul ziarului si spatii comerciale inchiriate si neinchiriate in locatii foarte bune din Galati, a caror suprafata totala se situeaza in jurul a 2.500 de metri patrati, tipografii si o retea de distributie locala de presa.

Potrivit unor surse apropiate cumparatorului, Baila va suporta integral achizitia afacerii "Viata Libera" din fonduri proprii, dupa ce firma sa, Mariano, a vandut anul trecut un teren catre reteaua germana de hypermarketuri Kaufland pentru aproximativ 11 mil. Euro. Marian Baila este considerat unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din sudul Moldovei, deruland afaceri in domeniul agriculturii, imobiliare si comert.

Arbomedia, aflata in portofoliul grupului elvetian Goldbach Media, a luat de mai multa vreme decizia strategica de a se retrage din operatiunile de print pe care le detinea in Romania si isi cauta in ultimii ani cumparatori pentru cotidienele "Viata Libera" din Galati si "Ziarul de Iasi". Ultimele date SNA indica un numar de 74.000 de cititori in medie pe editie pentru "Viata Libera", respectiv 33.000 de cititori in medie pe editie la "Ziarul de Iasi". De asemenea, datele BRAT arata ca tirajul mediu brut la Viata Libera este de 8.837 exemplare pe editie, vanzari totale de 7.304 exemplare si o cifra de difuzare totala de 8.042 exemplare.

a1.ro

Link to comment
Share on other sites

European Media Investment a vândut ziarul Viaţa Liberă din Galaţi omului de afaceri Marian Băilă

Compania EMI - European Media Investment, parte a grupului elveţian Goldbach Media, a vândut participaţia pe care o deţinea la ziarul Viaţa Liberă din Galaţi (84%) societăţii Mariano SRL, controlată de Marian Băilă, au declarat pentru MEDIAFAX oficialii regiei de vânzări ARBOmedia, parte a Goldbach.

Contactat de MEDIAFAX, Alin Alecu, director general adjunct ARBOmedia, a confirmat vânzarea ziarului Viaţa Liberă din Galaţi societăţii Mariano SRL, însă nu a precizat valoarea tranzacţiei. "S-a efectuat tranzacţia. Acest lucru face parte din strategia grupului Goldbach, care a anunţat că nu mai doreşte să aibă ca principal obiect de activitate publishing-ul", a spus Alin Alecu, precizând că Goldbach se va ocupa în continuare de ARBOmedia şi ARBOinteractiv.

Totodată, Alin Alecu a spus că European Media Investment deţinea 84% din capitalul social al ziarului Viaţa Liberă din Galaţi, în timp ce restul de 16% aparţine unui număr de cinci acţionari minoritari. "Tranzacţia este complexă. Ca derulare, ea nu s-a finalizat odată cu semnarea documentelor, ci se va întinde pe o durată de timp, având în vedere şi activele implicate în tranzacţie, precum sedii, spaţii, o tipografie", a explicat Alin Alecu. El a precizat, însă, că termenul maxim de finalizare a tranzacţiei este 30 noiembrie 2011.

Pe de altă parte, Alin Alecu a mai spus că există discuţii nefinalizate pentru vânzarea participaţiei pe care compania European Media Investment o deţine la Ziarul de Iaşi, negocierile purtându-se cu mai multe părţi interesate.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, omul de afaceri Marian Băilă nu a putut fi contactat. Potrivit site-ului antena3.ro, tranzacţia prin care Marian Băilă a devenit acţionar majoritar la ziarul Viaţa Liberă din Galaţi a avut o valoare de 1,6 mil. euro.

Pe 16 septembrie 2008, Goldbach Media Group, principala regie de vânzări de publicitate pe medii mobile, interactive şi electronice din Germania, a anunţat, într-un comunicat publicat pe site-ul propriu, preluarea controlului asupra ARBOmedia, achiziţionând 72,7% din acţiunile companiei şi urmând să înainteze o ofertă de preluare integrală a acesteia. Ulterior, în iulie 2009, EMI - European Media Investment AG, companie afiliată la Goldbach Media Group (Elveţia), a anunţat printr-un comunicat de presă că a vândut acţiunile pe care le deţinea în cadrul Companiei de Media SA, editorul publicaţiilor Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu, Monitorul de Mediaş şi Monitorul de Alba. Tranzacţia s-a realizat ca urmare a interesului manifestat de acţionarii minoritari şi managementul companiei pentru preluarea integrală a acţiunilor şi în linie cu strategia Goldbach Media de a se concentra cu precădere pe zona mediei electronice, strategie anunţată încă de la momentul achiziţiei ARBOmedia AG. În afară de acţiunile de la Monitorul de Cluj, Monitorul de Alba, Monitorul de Sibiu şi Monitorul de Mediaş, care au făcut obiectul respectivei tranzacţii, EMI AG deţinea la momentul respectiv pachetul majoritar de acţiuni la companiile care editează cotidianele Viaţa Liberă - Galaţi, Ziarul de Iaşi şi Obiectiv - Ediţie de Vaslui.

ARBOmedia a fost înfiinţată în România în anul 1995, ca filială a ARBOmedia AG, Germania. Compania este specializată în comercializarea spaţiului publicitar pentru mai multe tipuri de media: presă naţională şi locală, radio, internet, out-of-home, media ambientale. Din septembrie 2008, ARBOmedia a devenit parte a Goldbach Media Group, Elveţia, lider în marketingul mediilor electronice, interactive şi mobile.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

„Viaţa liberă” vânează talente

Eşti tânăr absolvent şi vrei să te afirmi? Ţi-ai dorit mereu să scrii în „Viaţa liberă” şi nu ţi s-a oferit ocazia? Ei bine, acum poţi. Căutăm oameni curioşi, entuziaşti, dispuşi la efort şi, foarte important, care să aibă coloană vertebrală şi ceva de spus, pentru a ne întări departamentele Economic şi Investigaţii.

Te aşteptăm cu un CV şi o scrisoare de intenţie (nu mai lungă de 250 de cuvinte) la sediul redacţiei, strada Domnească nr. 68 sau pe e-mail cristina.cocu@viata-libera.ro. Dacă vrei să ne convingi că poţi fi un bun câine de pază al democraţiei, asta e şansa ta. Evident, o mostră a talentului tău – pusă pe hârtie, în Arial 14, la două rânduri – va reprezenta un atu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

EMI Investment a finalizat tranzacţia cu acţiunile Trustului de Presă Dunarea de Jos

23 Septembrie 2011. EMI European Media Investment AG, o companie afiliată a Goldbach Media Group (Elveţia) a finalizat tranzacţia prin care a vândut către SC Mariano SRL acţiunile pe care le deţinea în cadrul Trustului de Presă Dunărea de Jos, editorul cotidianului “Viaţa Liberă” Galaţi. Tranzacţia a avut în vedere pe de o parte interesul manifestat de SC Mariano SRL pentru preluarea companiei editoare iar pe de altă parte strategia Golbach Media de a se concentra cu precădere pe zona de vânzări de publicitate.

Colaborarea dintre grupul Goldbach Media şi cotidianul “Viaţa Liberă” va continua pe mai multe paliere, inclusiv prin vânzarea în continuare de catre ARBOmedia (parte a grupului Goldbach Media) a spaţiului publicitar al publicaţiei. Alin Alecu, reprezentantul EMI European Media Investment AG, spune că “Tranzacţia, care a avut un grad ridicat de complexitate, s-a realizat într-un mod ireproşabil, cele două parţi fiind în permanenţă în dialog pentru a asigura continutatea business-ului de presă. Am convingerea ca noul proprietar are ca principal obiectiv menţinerea “Vieţii Libere” pe poziţia de lider absolut al pieţei gălaţene şi dezvoltarea ziarului prin investiţii şi proiecte ambiţioase".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.