Jump to content

Şcoală din Oancea, în sediu de partid


dcp100168

Recommended Posts

Şcoală din Oancea, în sediu de partid

Reparatiile la scoala gimnaziala din Oancea, judetul Galati, nu au fost finalizate inainte de inceperea anului scolar, asa cum ar fi trebuit, iar primaria din comuna a fost nevoita sa improvizeze: clasele l si V fac orele in sala de sport a gradinitei, alte clase isi tin orele la caminul cultural, iar pentru ca spatiul era in continuare insuficient, primarul PNL Victor Chiriloaie a completat spatiul didactic cu sediul organizatiei PNL din comuna. Cum era de asteptat, au aparut si disputele politice pe aceasta tema: reprezentantii locali ai celorlalte partide reclama politizarea inadmisibila a procesului de invatamant, iar primarul liberal le raspunde ca solutia este avantajoasa pentru primarie, pentru ca la sediul PNL nu se plateste chirie, iar, daca vor, celelalte partide nu au decat sa gazduiasca si ele clase in sediile lor, iar cand il vor anunta ca "clasele" sunt gata, le va trimite bancile, catedra si tabla.Scoala gimnaziala din Oancea a fost construita in 1891 si avea nevoie de multa vreme de consolidari si reparatii, devizul lucrarilor incepute in 2005 fiind de peste zece miliarde de lei vechi. Firma de constructii care a castigat executia lucrarilor este din Braila, la o suta de kilometri distanta, iar acest fapt pare sa fi "franat" lucrarile. Conform constructorului, lucrarile vor fi gata in noiembrie, iar conform primarului, vor fi finalizate in martie 2009. In mod sigur, vor fi gata intre parlamentare si prezidentiale.

http://www.romanialibera.ro/a134934/sco ... artid.html

Link to comment
Share on other sites

Elevii din comuna gălăţeană Oancea merg la cursuri în sediul PNL din localitate

Peste 170 de elevi din comuna gălăţeană Oancea sunt nevoiţi să meargă la orele de curs în săli improvizate, pentru că şcoala în care ar trebui să înveţe este în reparaţii, iar unul dintre spaţiile găsite pentru cursuri este în sediul PNL din comuna respectivă. Desfăşurarea cursurilor în sediul PNL din comuna Oancea a fost aprobată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi de către Primăria din Oancea, instituţii coordonate de reprezentanţi ai acestui partid, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Tania Bogdan, susţine că îi este cunoscută această situaţie încă din momentul în care a fost nevoie ca sălile de clasă să fie amenajate în locuri improvizate. Cu toate acestea, ea a declarat că mutarea celor 172 de elevi de la Oancea la o şcoală dintr-o comună apropiată ar fi fost imposibil de aplicat. Ea a precizat că şcoala este în reparaţii printr-un program finanţat de Banca Mondială, dar care este gestionat de Guvern prin Ministerul Educaţiei. "Lucrarea a fost licitată la nivel de Minister, banii sunt acordaţi de către Minister. Pentru că şcoala se află în reabilitare, au fost căutate spaţii pentru desfăşurarea orelor de curs. S-au găsit trei astfel de locaţii şi este adevărat că una dintre ele este sediul PNL din comună. Trebuie să ţineţi cont însă de faptul că în aceste locaţii se pot desfăşura orele de curs, iar ele au fost identificate de către conducerea şcolii împreună cu reprezentanţii Primăriei. În plus, pentru că această comună nu are un alt sat component, nu s-a putut lua în calcul mutarea elevilor într-o şcoală din altă comună", a declarat şeful IŞJ Galaţi, Tania Bogdan, cea care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Galaţi.

Victor Chiriloaie, primarul comunei Oancea, membru al PNL, spune că situaţia este veche şi că alte soluţii mai bune decât cele găsite de conducerea şcolii împreună cu primăria nu puteau fi găsite. "Se interpretează greşit acestă problemă şi nu înţeleg de ce se discută despre acest lucru abia acum. Acea sală de clasă din sediul PNL este folosită în acest scop de vreo trei - patru ani, de când copiii nu puteau învăţa în şcoala veche şi nimeni nu a spus nimic. Dacă cei de la PSD, de la PC au un spaţiu mai bun, de ce nu l-au propus pentru asta? Nu s-a putut pune problema ca aceşti copii să fie duşi la şcoală în altă comună, părinţii s-ar fi opus şi nu era normal să se întâmple aşa. Vă garantez însă că cele trei locaţii găsite de noi, sala de sport a grădiniţei, căminul cultural şi sediul PNL au fost cele mai bune", a declarat primarul comunei gălăţene Oancea, Victor Chiriloaie.

Potrivit sursei citate, termenul de finalizare a lucrărilor, care au început din luna martie a acestui an, este în luna noiembrie. El a declarat însă că nu va încerca să forţeze constructorul să grăbească lucrările şi că îşi fixează ca "termen realist" de finalizare a lucrărilor luna martie a anului viitor.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.