Jump to content

Greva la clasa a III-a, după schimbarea învăţătoarei


dcp100168

Recommended Posts

Elevii de a III-a dintr-o scoala din Galati au intrat in greva

* Elevii clasei a III-a dintr-o scoala galateana au refuzat sa intre la ore, deoarece invatatoarea le-a fost schimbata si inlocuita cu o tanara fara experienta.

Protest inedit, ieri-dimineata, in curtea unei scoli galatene. 23 de elevi de clasa a III-a de la Scoala Generala Nr. 18 si o parte a parintilor au protestat fata de conducerea scolii si a Inspectoratului Scolar galatean pe motiv ca nu o mai accepta la catedra pe noua invatatoare a copiilor, o tânara absolventa, de 19 ani. Copiii nu mai sunt lasati sa vina la scoala pentru ca parintilor nu le convine deloc noua invatatoare care i-a preluat pe micuti dupa ce invatatoarea pe care acestia au avut-o in primii doi ani de scoala s-a pensionat. Silvia Mihalache, invatatoarea care le-a predat pâna anul trecut copiilor, a depus la Inspectoratul Scolar Galati cerere de prelungire a activitatii, dar aceasta a fost respinsa pe motiv ca exista destui tineri dascali care trebuie promovati. Asa ca ISJ Galati a repartizat, pe baza de concurs, in locul Silviei Mihalache pe mai tânara Claudia Panait, absolventa de liceu pedagogic. Noua invatatoare nu a fost deloc pe placul parintilor. Inca din prima zi, nou-venita a fost intâmpinata cu ostilitate de catre parinti. “Este prea tânara si nu are experienta. Ii pune doar sa citeasca pe copiii care sunt acum in clasa a III-a, in loc sa-i puna sa faca ceea ce prevede programa scolara. In plus, copiii ne-au spus ca vorbeste urât si rastit cu ei si ca se intretine in timpul orelor la telefon cu prietenul ei, in loc sa aiba grija de clasa. Asa ca in timpul orelor e o harmalaie de nedescris. Nu, pur si simplu nu ne mai lasam copiii la scoala”, spunea Mariana Luchiancenco, una dintre mamele care au protestat de dimineata alaturi de copii pentru a fi schimbata invatatoarea. Influentati de parinti, nici elevii nu s-au lasat mai prejos si s-au apucat sa scandeze ,,o vrem pe doamna inapoi”, referindu-se la fosta lor invatatoare, Silvia Mihalache. Directoarea scolii nr. 18, Marioara Cristea, a incercat sa calmeze spiritele, explicându-le parintilor ca nu are nici o importanta ce vârsta are noua invatatoare, atâta vreme cât are studii de specialitate si a promovat un concurs de titularizare. Protestul parintilor si al elevilor a ramas insa fara efect. Potrivit legii, nici unui cadru didactic pensionar nu i se mai aproba continuarea activitatii. Cel putin acesta este punctul de vedere inflexibil al inspectorului scolar general Tania Bogdan. “Parintii nu i-au dat nici o sansa tinerei invatatoare. Ea are calificarea necesara, a promovat un concurs. Nu avem de ce prelungi activitatea unui cadru didactic pensionar când sunt atâtia tineri absolventi care evident trebuie promovati”, a mai declarat Tania Bogdan, inspector sef ISJ Galati. Tânara invatatoare, care se afla la inceput de cariera, va ramâne la catedra pe care a obtinut-o prin concurs.

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... greva.html

Link to comment
Share on other sites

Sunt de acord ca ajunse la varsta pensionarii, cadrele didactice (si nu numai) ar trebui sa se retraga si sa lase loc tinerilor sa se afirme.Ganditi-va ca daca toate cadrele didactice ajunse la pensionare si-ar prelungi activitatea, proaspetii absolventi ar fi absolventi cu diploma si atat. Si ei trebuie sa aiba un loc de munca.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.