Relu Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Da. Întodeauna intru în iarnă cu cămara plină. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Nu, nu, nu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentziu Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Nu, nu, nu las ca mergem la relu..iarna asta Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Nu, nu, nu las ca mergem la relu..iarna asta Să ne pozeze "ultramarine" in garajul cu murături? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laurentziu Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 ii dam un pliculetz acolo si ne vedem fiecare de ale lui.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcat0 Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 nu prea am ce aprovizionare sa fac... aproape de sarbatori dau o fuga la ai mei la tara si-mi aduc cateva borcane de gogosari, muraturi, varza, niste ceapa... si ce-o mai fi prin camara... in rest, merg in piata si iau cateva kg de cartofi... si cam asta e marea aprovizionare. Restul cumpar din supermarketuri sau din piata cand e nevoie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rami Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 Da, camara o umplu din gradina (productie proprie). Eu umblu prin delegatii si mama umple camara Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted October 3, 2008 Share Posted October 3, 2008 Topicul asta imi aminteste de balada greierul si furnica. Sau nu mai stiu cum se numea exact Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiyana Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Balada unui greier mic... dar a aparut varianta modernă:GREIERELE SI FURNICAPrimavara.Furnica sapa, pune seminte, face straturi. Apare si greierele.- Ce faci, greierasule?- Merg la un tenis cu baietii.- Mai, mai! Sa nu vii la iarna sa-mi ceri mancare, ca nu stiu ce-ti fac!- Da, da, bine....Vara.Furnica aduna, secera, coseste. Trece greierele, cu o chitara sub brat.- Ce faci, ma?- Ma duc sa cant cu baietii in parc.- Sa nu uiti: de la mine sa nu ceri de mancare.Toamna.Furnica culegea de zor, facea dulceturi, punea conserve. Trece greierul, tot cu chitara sub brat.- Ce faci, ma?- Ma duc sa cant cu baietii in bar.- Bine, ma, da' la munca nu vii pana la iarna?Vine iarna.Furnica statea in pridvor, infofolita intr-un sal si cu un ceai fierbinte in mana, cand vede o limuzina. Din ea coboara greierasul.- Ce faci, greierasule?- Uite, ma duc la Paris sa cânt. Am avut succes cu chitara.- Bine, greierasule, bafta! Si daca-l vezi pe unu', Topârceanu, zi-i ca-mi bag picioarele in "Balada" lui!Sa ai o zi de greier !P.S: Eu nu mă mai aprovizionez pentru că găsesc orice oricând. Îmi iau uneori un sac de cartofi, dar atât... Link to comment Share on other sites More sharing options...
busumary Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Balada unui greier mic... dar a aparut varianta modernă:GREIERELE SI FURNICAPrimavara.Furnica sapa, pune seminte, face straturi. Apare si greierele.- Ce faci, greierasule?- Merg la un tenis cu baietii.- Mai, mai! Sa nu vii la iarna sa-mi ceri mancare, ca nu stiu ce-ti fac!- Da, da, bine....Vara.Furnica aduna, secera, coseste. Trece greierele, cu o chitara sub brat.- Ce faci, ma?- Ma duc sa cant cu baietii in parc.- Sa nu uiti: de la mine sa nu ceri de mancare.Toamna.Furnica culegea de zor, facea dulceturi, punea conserve. Trece greierul, tot cu chitara sub brat.- Ce faci, ma?- Ma duc sa cant cu baietii in bar.- Bine, ma, da' la munca nu vii pana la iarna?Vine iarna.Furnica statea in pridvor, infofolita intr-un sal si cu un ceai fierbinte in mana, cand vede o limuzina. Din ea coboara greierasul.- Ce faci, greierasule?- Uite, ma duc la Paris sa cânt. Am avut succes cu chitara.- Bine, greierasule, bafta! Si daca-l vezi pe unu', Topârceanu, zi-i ca-mi bag picioarele in "Balada" lui!Sa ai o zi de greier !P.S: Eu nu mă mai aprovizionez pentru că găsesc orice oricând. Îmi iau uneori un sac de cartofi, dar atât...ha,ha,ha,tare Aiyana !!nici eu nu mai fac de cativa ani conserve,iar varza,pepeni,muraturi,mi le trimite tata socru de la tara,dar sincer,imi lipsesc gogosarii pusi de mine ptr simplul motiv ca sunt mai buni decat cei din comert. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiyana Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Poate ne combinam la gogosari ca si mie-mi plac... Rabdarea-mi lipseste Link to comment Share on other sites More sharing options...
busumary Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 sigur ! poate asa ma apuc iara.Amu,avem frigidere incapatoare si zarzavaturile le bagam la congeletor,dar m.as baga la facut daca as avea si companie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 80% dintre gospodine pun murături, iar 66% fac gemuriCriza nu a influenţat obiceiurile românilor de pregătire a fructelor şi legumelor pentru iarnă: peste 80% dintre gospodine pun murături toamna, iar două treimi dintre acestea fac gemuri, dulceaţă şi pun legume la borcan, potrivit unui studiu GfK.Numai jumătate dintre cei chestionaţi obişnuiesc să prepare compoturi şi să congeleze legume pentru iarnă, în timp ce fructele congelate nu reprezintă o modalitate de conservare populară.Două treimi dintre gospodine declară că au conservat sau vor conserva mai puţine legume sau fructe decât anul trecut, principalul motiv pentru această scădere fiind cel de ordin financiar.Numai una din zece gospodine conservă mai mult anul acesta, în principal pentru că preferă metoda tradiţională de conservare. Persoanele care folosesc cel mai intens metodele de conservare sunt cele cu o vârstă ceva mai înaintată (50-59 de ani), în timp ce mai multe persoane tinere - cu vârste cuprinse între 20 şi 29 ani - declară că nu obişnuiesc să conserve alimente. De asemenea, persoanele cu facultate sau studii postuniversitare afirmă că obişnuiesc să folosească mai puţin metodele de conservare.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikis Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 Da fac aprovizionari: muraturi, si carnita de porc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts