Jump to content

Vă faceţi aprovizionarea pentru sezonul rece?


Relu

Faceţi provizii şi conserve pentru iarnă?  

16 members have voted

  1. 1. Faceţi provizii şi conserve pentru iarnă?

    • Da
      8
    • Nu
      8


Recommended Posts

nu prea am ce aprovizionare sa fac... aproape de sarbatori dau o fuga la ai mei la tara si-mi aduc cateva borcane de gogosari, muraturi, varza, niste ceapa... si ce-o mai fi prin camara... in rest, merg in piata si iau cateva kg de cartofi... si cam asta e marea aprovizionare. Restul cumpar din supermarketuri sau din piata cand e nevoie.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Balada unui greier mic... dar a aparut varianta modernă:

GREIERELE SI FURNICA

Primavara.

Furnica sapa, pune seminte, face straturi. Apare si greierele.

- Ce faci, greierasule?

- Merg la un tenis cu baietii.

- Mai, mai! Sa nu vii la iarna sa-mi ceri mancare, ca nu stiu ce-ti fac!

- Da, da, bine....

Vara.

Furnica aduna, secera, coseste. Trece greierele, cu o chitara sub brat.

- Ce faci, ma?

- Ma duc sa cant cu baietii in parc.

- Sa nu uiti: de la mine sa nu ceri de mancare.

Toamna.

Furnica culegea de zor, facea dulceturi, punea conserve. Trece greierul, tot cu chitara sub brat.

- Ce faci, ma?

- Ma duc sa cant cu baietii in bar.

- Bine, ma, da' la munca nu vii pana la iarna?

Vine iarna.

Furnica statea in pridvor, infofolita intr-un sal si cu un ceai fierbinte in mana, cand vede o limuzina. Din ea coboara greierasul.

- Ce faci, greierasule?

- Uite, ma duc la Paris sa cânt. Am avut succes cu chitara.

- Bine, greierasule, bafta! Si daca-l vezi pe unu', Topârceanu, zi-i ca-mi bag picioarele in "Balada" lui!

Sa ai o zi de greier !

P.S: Eu nu mă mai aprovizionez pentru că găsesc orice oricând. Îmi iau uneori un sac de cartofi, dar atât...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Balada unui greier mic... dar a aparut varianta modernă:

GREIERELE SI FURNICA

Primavara.

Furnica sapa, pune seminte, face straturi. Apare si greierele.

- Ce faci, greierasule?

- Merg la un tenis cu baietii.

- Mai, mai! Sa nu vii la iarna sa-mi ceri mancare, ca nu stiu ce-ti fac!

- Da, da, bine....

Vara.

Furnica aduna, secera, coseste. Trece greierele, cu o chitara sub brat.

- Ce faci, ma?

- Ma duc sa cant cu baietii in parc.

- Sa nu uiti: de la mine sa nu ceri de mancare.

Toamna.

Furnica culegea de zor, facea dulceturi, punea conserve. Trece greierul, tot cu chitara sub brat.

- Ce faci, ma?

- Ma duc sa cant cu baietii in bar.

- Bine, ma, da' la munca nu vii pana la iarna?

Vine iarna.

Furnica statea in pridvor, infofolita intr-un sal si cu un ceai fierbinte in mana, cand vede o limuzina. Din ea coboara greierasul.

- Ce faci, greierasule?

- Uite, ma duc la Paris sa cânt. Am avut succes cu chitara.

- Bine, greierasule, bafta! Si daca-l vezi pe unu', Topârceanu, zi-i ca-mi bag picioarele in "Balada" lui!

Sa ai o zi de greier !

P.S: Eu nu mă mai aprovizionez pentru că găsesc orice oricând. Îmi iau uneori un sac de cartofi, dar atât...

ha,ha,ha,tare Aiyana !!

nici eu nu mai fac de cativa ani conserve,iar varza,pepeni,muraturi,mi le trimite tata socru de la tara,dar sincer,imi lipsesc gogosarii pusi de mine ptr simplul motiv ca sunt mai buni decat cei din comert.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

80% dintre gospodine pun murături, iar 66% fac gemuri

Criza nu a influenţat obiceiurile românilor de pregătire a fructelor şi legumelor pentru iarnă: peste 80% dintre gospodine pun murături toamna, iar două treimi dintre acestea fac gemuri, dulceaţă şi pun legume la borcan, potrivit unui studiu GfK.

Numai jumătate dintre cei chestionaţi obişnuiesc să prepare compoturi şi să congeleze legume pentru iarnă, în timp ce fructele congelate nu reprezintă o modalitate de conservare populară.

Două treimi dintre gospodine declară că au conservat sau vor conserva mai puţine legume sau fructe decât anul trecut, principalul motiv pentru această scădere fiind cel de ordin financiar.

Numai una din zece gospodine conservă mai mult anul acesta, în principal pentru că preferă metoda tradiţională de conservare. Persoanele care folosesc cel mai intens metodele de conservare sunt cele cu o vârstă ceva mai înaintată (50-59 de ani), în timp ce mai multe persoane tinere - cu vârste cuprinse între 20 şi 29 ani - declară că nu obişnuiesc să conserve alimente. De asemenea, persoanele cu facultate sau studii postuniversitare afirmă că obişnuiesc să folosească mai puţin metodele de conservare.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.