Rami Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Anul acesta ,maririle de salariu dintr-o anumita societate au starnit valuri de proteste in randul angajatilor. Firesc era ca rolul decisiv sa il aiba conducerea magazinului, cei care lucreaza zilnic cu oamenii si cunosc capacitatile si meritele fiecarui angajat.In realitate, situatia a fost cu totul diferita.Si astfel, la semnarea maririlor a fost declansat un val de proteste (indreptatite de altfel). Constatarea mea personala a fost ca s-au acordat mariri dupa cum suna numele si evident, dupa dimensiunea zambetului afisat si capacitatea de a peria.Traiasca obiectivitatea .!
dcp100168 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Cam peste tot se fac toamna măriri de salariu. Ce se întâmplă la compania la care lucraţi? Peste tot se "lucrează" la fel de obiectiv? Sau sunt şi şefi cărora le displace periatul?
Rami Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Da, exista si specii de sefi carora le displace periatul. Eu am unul si m mandresc cu el.
Yan Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Cum sa te uiti la fluturasul de salariu !http://uk.youtube.com/watch?v=5kpOSaV4B1o
Relu Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Cum sa te uiti la fluturasul de salariu !http://uk.youtube.com/watch?v=5kpOSaV4B1o , Eu nu înţeleg un lucru: de ce trebuie salariile să fie confidenţiale? Vreau să câştig 1000 euro pe lună... cine mai căştigă aşa în firmă?... aha, Icsulecu... da ce face ăla de ia atâţia bani, să fac şi eu ca el?
dcp100168 Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Eu nu înţeleg un lucru: de ce trebuie salariile să fie confidenţiale? Vreau să câştig 1000 euro pe lună... cine mai căştigă aşa în firmă?... aha, Icsulecu... da ce face ăla de ia atâţia bani, să fac şi eu ca el? Sunt confidenţiale ca să nu-ţi dai seama că Icsulescu face mai puţină treabă decât ăla care ia 300 de euro
Rami Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 confidentiale sunt la stadiul de teorie.
silviudeep Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 mi se pare normal sa fie confidentiale, ce te intereseaza pe tine cat castiga X? Tu trebuie sa iti vezi de rolul tau si interesul tau. Intotdeauna vor fi si alte persoane care poate muncesc mai putin si castiga mai mult, regula este valabila peste tot.
oana6200 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Scurt si la obiect: avem milioane de profeori, iar parlamentari - numai vreo cateva sute. De aceea marirea salariului profesorilor deranjeaza anumite persoane, pentru ca ar provoca o gaura in buget; in timp ce marirea salariului celei de a doua categorii nu deranjeaza pe nimeni. De rasul plansului!
silviudeep Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 depinde cum privim lucrurile. Daca maririle vor atrage dupa sine si scumpiri in lant, ceea ce se si preconizeaza, atunci nu e buna treaba. Ca in final tot noi vom sustine aceste mariri de salarii. Si in mod siguri vor dori acum mai mult ca oricand si ceilalti bugetari mariri de salarii, pe care tot noi toti le vom plati prin diverse mariri de accize, taxe si alte impozite. Insa asta este Romania, cum vin alegeri cum se arunca cu pomeni electorale, ca poate poate mai prind anumiti "baieti" destepti niste voturi. Vorba lu Badea, Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
dcp100168 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 depinde cum privim lucrurileNu prea depinde de unghi. Sistemul e simplu în teorie. Majorările pensiilor şi ale salariilor bugetarilor aduc mai mulţi bani pe piaţă; marfa existentă va fi aceeaşi sau chiar mai puţină (productivitatea va scădea din cauza nemulţumirilor salariale). Rezultă creştere de preţuri. (S-a văzut în iarna trecută că doar majorarea pensiilor a dus inflaţia cu 2-3 puncte procentuale mai sus). Şi "spirala" va continua. Salariatul nebugetar va migra spre sectorul bugetar din cauza salariilor mai mari de acolo; sectorul privat va rămâne cu o forţă de muncă mai slab calificată şi va produce mai puţin (sau mai prost), iar în timp vor apărea şi falimentele în privat. Bugetul se va reduce, pentru că nu va mai avea cine să-l alimenteze, prin dispariţia unui număr important de firme private. Inflaţia va acoperi destul de repede creşterile salariale de-acum. Iar toate astea se suprapun peste criza mondială existentă. Deja seamănă a apocalipsă şi probabil nu va fi chiar aşa, dar sistemul cam aşa funcţionează...
Mikka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Salariile in sistemul bugetar au luat-o razna... Nu e posibil ca un sofer sau paznic (sau alte posturi similare ca pregatire) pe la institutiile astea sa aibe (cateodata si de 2 ori) mai mult decat angajatii pe posturi mult mai solicitante din privat. Nu mai vorbesc de cei cu o pregatire mai serioasa. Patronii nu-si pot permite salariile uriase platite cu larghete de la bugetul de stat, cresteri cu 50% (!!!) si alte asemenea cadouri. Vor spune multi ca profesorii au salarii mici si ca trebuiau marite. Ok, dar tot in sistemul de invatamant sunt salarii de peste 70-100 milioane de lei pe luna (cam de vreo 10-15 ori mai mult decat un profesor incepator), tot acolo gasesti profesori uitati de mama natura in posturi, care-s ciubota la o limba straina sau pentru care internetul reprezinta anticristul, profesori care sug de pe la 3-4 institutii - ca daca le-ai insuma orele de predare ar depasi 30 pe zi... Si exemplele pot continua. Sistemul sanitar cred ca nici nu mai trebuie amintit, la fel si tot ceea ce inseamna armata, politie, magistrati. Acolo salariile chiar ca sfideaza bunul simt. Functionarii din administratie au si ei un nivel acceptabil (unii mai prost decat va puteti inchipui, altii super linistiti...). Ma refer nu atat la cei angajati in primarii, cat mai ales in zecile sau sutele de Agentii, Oficii, Administratii, Autoritati, ministere etc.
Recommended Posts