Jump to content

Aniversarea Turciei, sărbătorită la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

85 de ani de la proclamarea statului turc modern, o sărbătoare a iubirii şi a prieteniei

Pe 19 septembrie s-a lansat la Galaţi prima ediţie a proiectului „Zilele internaţionale ale iubirii, păcii, prieteniei, culturii şi artelor”. Proiectul este structurat pe şapte secţiuni, ultima dintre ele derulându-se pe data de 10 noiembrie, şi este dedicat împlinirii a 85 de ani de la proclamarea statului turc modern. Evenimentele programate pe parcursul a aproape două luni se vor desfăşura la Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Bucureşti. Vor avea loc lansări de cărţi, spectacole, concursuri de cultură generală şi colocvii, toate având ca element comun relaţiile de colaborare dintre România şi Turcia, implicit valorile culturale din cele două sfere de interes. Moto-ul proiectului este „Pace-n ţară, pace-n lume!”, slogan lansat de Mustafa Kemal Atatürk, întemeietorul Turciei moderne. Proiectul a debutat cu acţiunea intitulată „Toleranţa în cultura Anatoliană şi influenţa ei în cultura comunităţilor turce din Balcani, respectiv România”. Organizatorii proiectului „Zilele internaţionale ale iubirii, păcii, prieteniei, culturii şi artelor” sunt Centrul de cercetare, dezvoltare, educaţie şi cultură „Dunărea de Jos” - UDTR Galaţi în colaborare cu Asociaţia „Cultura+”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, Consiliul Judeţean şi Primăria Galaţi, filialele Uniunii Democrate Turce din România din Galaţi, Măcin, Isaccea, Tulcea şi Constanţa şi filialele UDTTMR din Tulcea şi Constanţa.

http://www.cugetliber.ro/1222635600/art ... -si-a-pri/

Link to comment
Share on other sites

Eu chiar nu o sa pot sa inteeg niciodata pe ziarele astea, care anunta sarbatorile festivitatile, manifestatiile, evenimentele, petrecerile, chefurile, etc dupa ce acestea s-au terminat. De ce nu le anunta dinainte? De ce nu m-au anuntat cu 3 zile inainte de festivitatea castanelor de a Baia Mare? Poate m-as fi dus. Si nu numai acesta este exemplu. Chiar si la mine in oras sau in Galati, sau Buzau unele festivitati si sarbatori am vazut ca sunt anuntate dupa incheierea evenimentelor organizae. DE CE? Acum va rog eu sa postati pe aici in acest topic pe care promit ca il voi urmari cu mare interes despre sarbatorile, festivitatile si manifestatiile din cadru acestui program. Sigur voi veni la cat mai multe dintre ele, depinde cum pot. Sper ca voi putea veni la toate din Braila si Galati.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.