dcp100168 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Concert caritabil organizat de Asociaţia Masa Rotundă 12Mircea Vintilă a cântat pentru vârstniciMuzică de bună calitate, atmosferă caldă, prietenoasă şi un scop nobil. Aşa se poate sintetiza evenimentul caritabil de vineri seară, organizat de Asociaţia Masa Rotundă 12 Galaţi. Muzica lui Mircea Vintilă a adunat peste o sută de invitaţi, care au plătit un bilet destul de consistent ca preţ (60 de lei), totul însă pentru a oferi un ajutor Azilului de Bătrâni de pe strada Războieni. Mai în formă ca niciodată, Mircea Vintilă le-a oferit în schimb invitaţilor un spectacol ce le-a amintit multora de ritmurile tinereţii. Miruna, Hanul lui Manuc, Lăptăria lu' Enache, Popa Nan, Madama de pică sunt doar câteva dintre piesele care au încântat asistenţa, care a cerut nenumărate bisuri. Mircea Vintilă s-a conformat, astfel că întregul recital aproape că s-a dublat ca timp. Şi s-a încheiat cu Cântecul bufonului, un emoţionant omagiu adus "Moţului" Florian Pittiş. Acordurile de folk i-au îndemnat pe cei prezenţi să scoată din buzunar şi alţi bani, în plus faţă de bilet, pe care i-au donat cu gândul la bătrânii din azil. "S-au adunat 3.800 de lei noi, însă trebuie ştiut că acesta este doar începutul evenimentelor caritabile pe care le organizăm. Mai avem două spectacole, unul în octombrie şi unul în noiembrie, iar reţeta pentru fiecare e diferită. Sperăm să strângem peste 10.000 de lei, sumă pe care o vom dona Azilului de pe Războieni", a spus preşedintele Asociaţiei Masa Rotundă, Mihai Bălan. Tiparul acestor evenimente, precizează preşedintele asociaţiei, este simplu: câţiva prieteni se adună pentru a petrece o seară plăcută şi fac donaţii şi pentru cei care au parte de mai puţin. În luna octombrie invitat va fi actorul Horaţiu Mălăele, cu ale sale celebre monologuri, iar în noiembrie va veni Nicu Alifantis. Întrunirile se desfăşoară în spaţii mici, vineri fiind vorba despre Club M.Asociaţia Masa Rotundă nu este la primul eveniment caritabil de acest gen. Anul trecut, după cum ne-a mai spus Mihai Bălan, invitat a fost Ducu Bertzi, iar suma de 6000 de lei strânsă a fost oferită Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27145
dcp100168 Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 Horatiu Malaele, in spectacol umanitar la GalatiIn organizarea Asociatiei Masa Rotundă 12, Horatiu Malaele va sustine vineri, 24 octombrie, de la ora 20.00, la Casa de Cultura a Studentilor, un spectacol umanitar. Bilete se pot gasi si la telefonul 0722390339. O parte din bani vor fi donati batrinilor de la Caminul de pe strada Razboieni.
dcp100168 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Spectacol de binefacereMălăele sau simplitatea actorului de geniu* "Sunt un orb" - un recital extraordinarcu Horaţiu Mălăele la Casa de Cultură a Studenţilor * Fondurile strânse de Masa Rotundă vor fi donate Azilului de pe strada Războieni"Am venit îmbrăcat în negru", şi-a început Horaţiu Mălăele recitalul, cu o voce gravă. "Pentru că am auzit că sunteţi morţi după mine", continuă schiţând acel surâs atât de cunoscut, care a devenit "marca Mălăele". Noi - hohote de râs. Cam aşa am ţinut-o toată seara de sâmbătă, cei care am participat la spectacolul de binefacere organizat de Masa Rotundă, cu scopul strângerii de fonduri pentru Căminul de bătrâni de pe Războieni.O sală la degetul micSpectacolul "Sunt un orb" (denumit aşa după un text de Marin Sorescu) a fost un colaj de poante, glume, versuri de Nichita Stănescu, Emil Brumaru, Teodor Pâcă, Adrian Păunescu, George Topârceanu - mixate cu dibăcie de magnificul Mălăele, care ne-a trecut prin toate stările, de la râs cu lacrimi până la melancolii suave, lacrimi printre zâmbete, spaime, zâmbete ironice, autoironice. Ce mai! Am simţit că trăim. Umor de cea mai bună calitate, sensibilitate, dialog permanent cu sala, răsplătite cu ropote de aplauze. Cel mai mult însă s-a râs. Cu poftă, în cascade, fără reţineri, fără să te încurci de o cât de mică fărâmă de vulgaritate (cum e la modă în spectacolele comice), deşi au fost şi momente mai "cam...", ca să cităm din poezia lui Topârceanu, care a făcut parte din repertoriu. Este incredibil cu cât de puţine mijloace actoriceşti a ţinut sala plină la degetul mic. Fără gesturi prea largi, fără recuzită (cu excepţia unui pahar de apă), fără modulaţii prea mari ale vocii şi frazări cu expresivitate inutilă. Totul simplu. Dar cu cât nesaţ am sorbit noi, spectatorii, totul. Am stat o oră şi am mai fi stat alte două, numai să-l ascultăm. Ne-am convins că simplitatea e apanajul actorilor geniali, care reuşesc să electrizeze o sală plină de oameni, doar cu o simplă privire. La final, ne-a sfătuit să iubim şi să râdem, ca să scăpăm de toate relele. Când l-am văzut urcând pe scenă, am simţit cât ne-a lipsit Mălăele în ultimul timp. Când a căzut cortina, ni se făcuse deja dor de el.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27766
dcp100168 Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Caritate şi calitateDacă e Alifantis, e sărbătoareSeară de poveste, sâmbătă, în Club M. Bradul îşi aprinsese deja luminiţele, sufletele ne călătoreau deja în aroma Crăciunului din copilărie. Îl aşteptam, nu pe Moşul, ci pe Nicu Alifantis. Dar cu aceeaşi bucurie. A venit la Galaţi, cu tolba plină de balade‑„prostioare, de‑ale mele”, cum le‑a numit el. Pentru noi, cântecele lui ne‑au adus mai devreme şi mai aproape de suflet sărbătorile. Pentru bătrânii de la căminul de pe strada Războieni, concertul va însemna un Crăciun luminat de bunătatea semenilor lor. Membrii Mesei Rotunde de la Galaţi au iniţiat o serie de trei spectacole susţinute de Mircea Vintilă, Horaţiu Mălăele şi Nicu Alifantis în vederea strângerii unor fonduri pentru bătrâni. „S‑au strâns în jur de 80 de milioane de lei vechi, bani din care vom lua cadouri şi vom organiza o masă festivă bătrânilor de pe Războieni, pe data de 27 decembrie, de Sfântul Ştefan”, ne‑a lămurit directorul Casei de Cultură a Studenţilor – Dinu Gându ‑ unul dintre organizatori.Cu Alifantis în dreptul inimiiNicu Alifantis a felicitat iniţiativa membrilor Mesei Rotunde şi a donat şi el o sumă pentru acţiunea de caritate la care a fost făcut părtaş.Reîntâlnirea gălăţenilor cu Alifantis a fost caldă. Artistul s‑a simţit bine având partener de spectacol un public care a cântat alături de el, baladă după baladă. A fost ca atunci când prieteni vechi se întâlnesc şi‑şi deapănă amintiri preţioase. „Decembre”, „Umbra”, „Aproape linişte”, „Ploaie în luna lui marte”, „Piaţa Romană” sunt cântece care ne‑au fost aproape de când ne ştim, pe ele ne‑am cunoscut prietenii, am iubit şi am fost singuri. Melancolicul Alifantis a ştiut să ne facă să râdem, să oftăm, să cântăm din tot sufletul şi să ne trimită apoi la culcare cu un cântec de leagăn armenesc din vremea copilăriei sale. Fiecare am plecat acasă cu o baladă de‑a sa (sau cu mai multe) în buzunarul de la piept. În dreptul inimii.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=28808
Recommended Posts