Jump to content

Italia, sursă inepuizabilă de maşini furate


dcp100168

Recommended Posts

Italia, sursă inepuizabilă de maşini furate

Două vehicule furate din Italia au fost depistate zilele trecute de poliţişti pe şoselele din Galaţi. Unul dintre acestea, un motoscuter, a fost sustras, potrivit datelor furnizate de Biroul de Contact de la Oradea, în urmă cu aproape 20 de ani. Cele două vehicule, în valoare totală de aproape 20 de mii de euro, au ajuns în custodia poliţiei de frontieră, unde vor rămâne cel puţin până la finalizarea cercetărilor.

”Apărut” după 20 de ani

Este cazul unui motoscuter înmatriculat la Tuluceşti, observat zilele trecute de o patrulă a poliţiei de frontieră în apropierea Spitalului de Urgenţă. Întrucât aveau indicii că vehiculul pe două roţi era furat, oamenii legii au demarat câteva verificări în cursul cărora au aflat că actualul deţinător a cumpărat motoscuterul de la o societate comercială din Lieşti în urmă cu trei ani, fără a încheia niciun act de vânzare-cumpărare. Datele furnizate de Biroul de Contact de la Oradea au confirmat faptul că motoscuterul figura ca furat din Italia încă din luna noiembrie 1989, motiv pentru care actualului proprietar i-a fost întocmit dosar penal pentru complicitate la furt.

Şi neînmatriculat şi cu numere false

Un autoturism Mercedes 300td, cu aceste caracteristici, a fost identificat de poliţiştii de la PTF Galaţi Rutier, pe sensul de ieşire din ţară. La volan, un basarabean care a dat de bucluc în momentul în care poliţiştii au început să verifice actele maşinii. Oamenii legii au constatat că unele elemente de identificare ale maşinii nu prezentau caractristicile de formă şi fond, bănuielile fiindu-le confirmate în urma consultării site-ului Ministerului de Interne Italian, pe care era precizat că certificatul de proprietate şi certificatul de înmatriculare prezentate la control erau denunţate ca furate din 2002, din Italia, dar şi a Biroului de Contact de la Oradea, de unde au aflat că Mercedesul era de fapt înmatriculat pe numele unui cetăţean din ”Peninsulă”. Deoarece se pretindea a fi proprietarul limuzinei cu atât de multe probleme, basarabeanul a fost cel care a plătit, acesta alegându-se cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare sau înregistrare, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Autovehiculul, în valoare de 19 mii de euro, a fost indisponibilizat la sediul IJPF Galaţi. Cercetările în ambele cauze sunt efectuate de poliţiştii de frontieră, urmând ca dosarele să ia drumul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

Din pacate in tari ca Italia, unde certitudinea pedepsei este doar o utopie, si criminalii scapa cu 4-5 ani de puscarie, infractionalitatea romaneasca se afla la cote alarmante. In plus, comunitatea romaneasca sufera de pe urma acestor ... prefer sa nu le spun pe nume :X

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.