Jump to content

Frane Vitaici - noua vedetă a Oţelului


dcp100168

Recommended Posts

Cine este "oţelarul" Vitaici, omul‑golazo?

Frane Babanu'

* Croatul care a trimis "din fundul grădinii" mingea în plasa Farului Constanţa spune că a mai încercat să marcheze de la centrul terenului şi când juca în ţara natală * El are un frate geamăn în Norvegia, care se poate lăuda cu un gol similar - acum două săptămâni a înscris direct din corner!

A dormit ca un bebeluş după gol

L‑am scos la o plimbare pe Faleza Dunării la mai bine de 24 de ore de la terminarea meciului în care a devenit celebru. Locuieşte în zona Restaurantului "Marco Polo", la doi paşi de Dunăre, şi i‑a surâs ideea de a‑şi face reclamă pe malul bătrânului fluviu. Timid din cale‑afară, mijlocaşul croat al Oţelului aproape că nu‑şi găsea cuvintele şi încerca să‑şi mascheze golurile din discurs cu rafale de zâmbete. "Am dormit buştean, ca un bebeluş după acest gol", a început Frane Vitaici, care sâmbătă seară marcase un gol "kilometric". "Oricum, oboseala se resimte cu adevărat la două zile de la meci, aşa că acum sunt OK", a adăugat fotbalistul de 26 de ani care tocmai luase masa în centrul Galaţiului alături de colegul său de la Oţelul, bosniacul Stevo Nikolici.

Abordat de fani pe faleză

Venit în vară de la HNK Sibenik, Vitaici mai degrabă dezamăgise până acum şi era conştient că trebuie să facă ceva. "Am mai încercat execuţii de acest gen când jucam în Croaţia, dar nu mi‑a ieşit niciodată. Acum mi‑a venit ideea să trag de la distanţă după ce l‑am văzut pe portarul Farului puţin ieşit din poartă. Eram sigur că voi înscrie", se laudă sportivul ex‑iugoslav. Distrat de afirmaţia antrenorului Petre Grigoraş, care spusese că se pregătea să‑l ia la rost în momentul şutului, Frane susţine că la vestiar toată lumea i‑a sărit în cap, dar în sens pozitiv: "Toţi m‑au felicitat, iar domnul antrenor mi‑a zis că plecam acasă, în Croaţia, dacă nu intra mingea în poartă." Când am ajuns în dreptul Pânzarului Moldovenesc, "oţelarul" a fost recunoscut de un suporter care i‑a solicitat o fotografie alături de fiica lui. "Mai vrem goluri d‑astea", i‑a mulţumit microbistul.

Iubita i‑a văzut reuşita pe Internet

Prietena lui Frane Babanu' (asta, apropo de faptul că l‑am fotografiat lângă Pânzarul "Ştefan cel Mare"), Sandra, studentă la medicină în Osijek, i‑a văzut golul pe Internet, dar până ieri nu aflase încă părerea fratelui său geamăn, Ante, care joacă la HamKam, în prima ligă a Norvegiei. "Suntem leiţi, practic nu ne poţi deosebi. Eu sunt mai mare cu zece minute", a precizat fotbalistul Oţelului, menţionând că "nordicul" din familia sa a marcat acum două săptămâni un gol direct din corner. "Acum ne vom întrece în goluri spectaculoase, însă m‑am bucurat destul. Trebuie să muncesc din ce în ce mai mult şi sper ca acest gol să‑mi dea mai multă încredere în forţele proprii", a conchis mijlocaşul lateral al clubului dunărean.

Frane Vitaici - carte de vizită

Data şi locul naşterii: 7 iunie 1982, la Split (Croaţia, fosta Iugoslavie);

Înălţime: 1,87 metri;

Joacă pe postul de mijlocaş lateral;

Loveşte mingea cu ambele picioare, dar preferă dreptul;

Idol: Zinedine Zidane;

A debutat la Hajduk Split, în anul 2000;

Cariera de jucător: Hajduk Split (2000‑04), NK Osijek (2004‑06), NK Omis (2006‑07), HNK Sibenik (2007‑08), Oţelul Galaţi (2008‑?).

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27181

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.