Jump to content

Elevii au trecut de la chipsuri la bere!


dcp100168

Recommended Posts

La Galati se vand bauturi alcoolice in chioscurile de langa scoli!

Elevii galaleni nu mai pot cumpara chipsuri de la chioscurile din apropierea scolilor, dar pot bea bere. Cel putin asta au descoperit politistii si cei de la Protectia Consumatorilor. Administratorii care au fost prinsi ca vindeau bauturi alcoolice au fost chemati la sediul OJPC si risca amenzi usturatoare. Nu de alta, dar s-a dovedit ca elevii sunt mari amatori de de bere. Chiar in prima zi de scoala, cativa elevi din Galati au fost surprinsi cum se cinsteau langa gardul institutiei de invatamant.

http://stirileprotv.ro/locale/31/la-gal ... scoli.html

Link to comment
Share on other sites

Flagrant la chiulangii

* Mai bine la bar, chioşc, magazin sau pur şi simplu pe stradă decât la cursuri. În doar trei zile, peste 100 de elevi de la diverse unităţi de învăţământ din Galaţi au fost prinşi chiulind de la ore. Cu ochii pe ei au fost poliţiştii, jandarmii, profesorii şi nu în ultimul rând inspectorii de la Protecţia Consumatorului, aceştia împărţind amenzi şi avertismente cu tot atâta spor cu cât elevii fugiseră de la clase.

Fenomenul fugitului de la ore este departe de a deveni istorie. Fie că se plictisesc la ore, fie că îşi găsesc ceva mai interesant de făcut în timpul cursurilor ori efectiv nu le place şcoala, elevii gălăţeni chiulesc pe capete, iar locurile pe care le aleg în detrimentul sălilor de clasă sunt departe de a le oferi o cât de mică educaţie. Şi profesorii şi cei care trebuie să supravegheze la siguranţa lor atât în incinta şcolilor, dar mai ales în locurile publice ştiu unde îşi petrec chiulangii timpul pe care, în mod normal, ar trebui să şi-l consume la şcoală, astfel încât, la finele lunii septembrie, la două săptămâni de la începerea anului de învăţământ, au descins în aceste zone pentru a-i prinde în flagrant. Nu mai puţin de 127 de baruri, magazine şi fast-food-uri au fost verificate în perioada 29 septembrie - 1 octombrie, din aceste unităţi de alimentaţie publică, dar şi din săli de internet sau parcuri fiind ”ridicaţi” 129 de elevi, care ar fi trebuit să fie la şcoală, însă nu erau. Şi mai grav a fost faptul că, în timpul verificărilor la baruri sau chioşcuri, au fost depistaţi comercianţi care le vindeau elevilor chiulangii băuturi alcoolice, motiv pentru care organele de control angrenate în această acţiune au întocmit 13 acte de constatare şi au aplicat 11 sancţiuni pentru abateri de la normativele care reglementează protecţia consumatorului. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, inspectorul principal Cristina Tatulici, nici elevii chiulangii nu au scăpat prea uşor, poliţiştii întocmind în 15 cazuri note informative cu privire la faptul că au fost prinşi chiulind, note pe care le-au înaintat conducerii şcolilor unde sunt înmatriculaţi pentru a se lua mai departe măsurile ce se impun.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

Ar trebui sa ne intreabam de ce pleaca? Problema este ca a disparut respectul elev-profesor si profesor-elev. Anumite ore sunt de-a dreptul plictisitoare si inutile. Ar trebui sa schimbe anumiti profesori uitati in functii sau pe cei slabi pregatiti si sa dea sanse celor mai tineri, bine pregatiti si care doresc sa isi "atraga" elevii la ore prin interactivitate sau alte metode. Am avut exemple de astfel de profesori / profesoare cand unu nu plecam de la orele respective, indiferent ca era ultima ora de curs sau prima si mergeai de placere. Din pacate sunt prea putini profesori de acest tip. Deci se poate, daca intradevar se doreste sa se schimbe ceva.

Link to comment
Share on other sites

Avand in vedere profesorii adevarati isi gasesc locuri de munca mult mai bine platite decat in scoli si licee,si acum la catedre stau numai pensionari si rasuflati mi se pare normal sa nu mai existe acest respect despre care vorbesti tu.Putini sunt profesorii in ziua de astazi care inca isi mai doresc ca elevul sa plece de la ora cu ceva invatat.majoritatea isi respecta planificarea si la revedere.Interes-deloc.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.