dcp100168 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Un gălăţean şi-a ucis copilul de 7 ani, după care a sunat la Poliţie şi s-a autodenunţat Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna gălăţeană Bălăbăneşti, şi-a ucis copilul de şapte ani, sufocându-l cu o pernă, după care a sunat la Poliţie şi s-a autodenunţat. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, fapta s-a produs duminică, în timp ce copilul se afla în vizită la tatăl său, părinţii săi fiind divorţaţi. "Săndel N. era despărţit de soţia sa, cu care avea şi un copil. Deşi copilul, un băiat de şapte ani, locuia împreună cu mama sa în aceeaşi localitate, exista o înţelegere între cei doi părinţi ca bărbatul să îşi poată vedea fiul. Duminică, după orele prânzului, copilul a mers în vizită la tatăl său împreună cu un prieten. După câteva zeci de minute de la sosirea copiilor în curtea sa, bărbatul a dorit să rămână singur cu fiul său. Au intrat împreună în locuinţă, s-au uitat în albumele cu fotografii şi, din senin, tatăl şi-a atacat copilul şi l-a sufocat punându-i perna pe faţă", a declarat, luni, Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi. La câteva minute după comiterea faptei, bărbatul a sunat la 112 şi a anunţat ce a făcut, a precizat Gohoreanu. Bărbatul a fost reţinut, iar în prezent reprezentanţii Poliţiei şi ai Parchetului fac cercetări pentru stabilirea exactă a circumstanţelor în care s-a produs crima.A preferat sa isi ucida copilul decat sa il lase in custodia sotieiUn barbat de 46 de ani din Galati si-a ucis cu sange rece fiul de 7 ani. Era in plin proces de divort cu mama lui si, pentru ca baiatul a ramas in custodia ei pe parcursul procesului, tatal s-a temut ca instanta o sa-i interzica sa-l mai vada. Conflictul in care a cazut victima baiatul de 7 ani a inceput dupa ce mama lui a plecat la munca in Italia. Anul acesta, femeia de 32 de ani s-a intors in tara, iar sotul i-a spus in fata ca este convins ca il inseala. Satula de reprosuri, mama baiatului a intentat divort si s-a mutat cu tot cu copil in casa parintilor ei. Initial, nu si-a lasat sotul sa-si vada copilul, parca presimtind ceva rau. Dar in urma cu trei saptamani barbatul a amenintat ca se sinucide daca nu isi vede fiul, iar femeia a cedat la rugamintile lui. Rudele barbatului pun gestul pe seama divortului, care l-ar fi afectat foarte mult. Si-au dat sema de asta cand omul a spus ca se arunca in gol de teama ca fosta sotie nu il va mai lasa in apropierea copilului. Un politist l-a convins atunci sa renunte la aceasta idee, iar femeia a acceptat sa-si lase copilul in casa tatalui sau. Acesta a fost primul weekend pe care cei doi l-au petrecut impreuna, iar barbatul si-a pierdut controlul si si-a ucis baiatul. Omul a fost retinut sub acuzatia de omor si risca inchisoarea pe viata.http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... ivort.html
George Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Parerea mea e ca sotia trebuia sa isi dea seama ca barbatul are ceva la cap si sa nu ase copilul pe mana lui de atunci cand a spus ca se sinucide daca nu e lasat sa isi vada copilul.
dcp100168 Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Bărbatul care şi-a ucis copilul susţine că soţia sa e vinovată de cele întâmplateBărbatul din comuna gălăţeană Bălăbăneşti, care şi-a ucis copilul de şapte ani, sufocându-l cu o pernă, susţine că a comis fapta într-un moment de rătăcire din cauza conflictelor pe care le-a avut cu mama copilului, care ar fi intenţionat să plece în străinătate şi să îl ia cu ea pe băiat. "Sunt în divorţ cu soţia mea. Copilul locuia la mamă, iar familia în care trăia îl îndoctrina cu tot felul de lucruri pe care le spuneau despre mine. Ceea ce am făcut a fost o chestiune de moment. Nu am pus asta la cale. Duminică a venit la mine în vizită cu un prieten de-al lui. Pe la ora 14:00, i-am spus copilului cu care venise să meargă acasă la el. Fiul meu şi-a continuat joaca şi la un moment dat a cerut să se uite în albumul cu fotografii. În timp ce se uita pe poze mi-a spus că mama lui i-a promis că îl va lua în Italia unde va avea un tată mai bun. La două, trei minute după asta i-am pus perna pe faţă. S-a zbătut... Nu ştiu de ce am făcut asta. M-am aşezat apoi în pat cu mâinile pe piept, i-am aprins două lumânări şi i-am cerut iertare. Apoi m-am îmbrăcat şi am anunţat poliţia", a declarat Săndel Neculai, tatăl copilului ucis. Bărbatul, aflat acum în arestul Poliţiei Judeţene Galaţi, consideră că a ajuns să recurgă la un astfel de gest din cauza problemelor pe care i le făcea soţia. El a mai spus şi că în urmă cu două săptămâni a încercat să atragă atenţia asupra modului în care fiul său este îngrijit şi educat, urcându-se pe un releu de telefonie mobilă din localitatea sa şi ameninţând că se va sinucide.
dcp100168 Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Protecţia Copilului cunoştea situaţiaPotrivit directoarei de la Direcţia Judeţeană de Asistenţa şi Protecţia Copilului, Marinela Dobrea, Săndel Neculai, de 46 de ani, nu a acceptat ideea ca fiul său, Octavian Neculai, de 7 ani, să fie încredinţat mamei. A făcut în acest sens sesizări chiar la Protecţia Copilului, afirmând că băiatul este neglijat şi abuzat de mamă. „La data de 12 septembrie, o echipă de asistenţi s-a deplasat la domiciliul unde locuia copilul împreună cu mama şi bunica sa. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că spusele tatălui nu erau adevărate. Mama a declarat că a părăsit domiciliul conjugal împreună cu copilul, în luna aprilie, deoarece era în nenumărate rânduri bătută, ameninţată cu moartea de Săndel Neculai. De asemenea, mama copilului susţine că s-a plâns autorităţilor locale de faptul că în ultima vreme bărbatul se purta ciudat, însă nu se cunoaşte dacă aceasta a primit vreun răspuns în acest sens”, a declarat Marinela Dobrea, director la Direcţia de Asistenţă şi Protecţia Copilului Galaţi. Vecinii bărbatului susţin că acesta avea apucături violente şi că în urmă cu două săptămâni, în stare de ebrietate fiind, s-a urcat pe un stâlp- releu ameninţând că se omoară.http://www.amosnews.ro/Article257560.phtml
dcp100168 Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Crimă abominabilăTatăl ucigaş * Sâmbătă, la ora 14,30, Săndel Neculai din Bălăbăneşti şi‑a sufocat propriul băieţel cu perna * Bărbatul spune că se temea că micuţul va pleca în Italia, cu mama lui şi nu avea să îl mai vadă * "Părinţii nu se înţelegeau cum să împartă copilul. Uite că acum tatăl a rezolvat‑o..." (angajata Primăriei Bălăbăneşti) * Tatăl avusese o tentativă de suicid, cu două săptămâni în urmă ] Octavian Neculai de‑abia împlinise şapte ani şi era în clasa I"Ne uitam la poze"Din arestul Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, tatăl ucigaş Săndel Neculai, de 46 de ani, din Bălăbăneşti, povesteşte crima şi găseşte vinovaţi. Pe mama băiatului (cu care este în proces de divorţ), Primăria Bălăbăneşti, Direcţia pentru Protecţia Copilului, familia soţiei: "Copilul meu nu vorbea urât. Dar sâmbătă, în ziua în care am comis fapta, l‑au auzit adresând un cuvânt foarte vulgar unui prieten de‑al lui, cu care venise, la mine acasă, să se joace. Ştiu că asta este doar din cauza familiei soţiei, care sunt nişte delincvenţi. I‑am zis celuilalt băiat să plece şi am rămas doar cu copilul meu. Ne‑am jucat prin casă, el a ieşit, s‑a jucat un pic şi cu câinele, în curte, apoi am intrat iar în casă, ne jucam de‑a v‑aţi ascunselea. Apoi băiatul meu m‑a rugat ˝Hai, tată, să ne uităm la poze˝, că nevasta mea nu are poze cu noi, amintiri. Şi ne‑am aşezat pe canapea, el era la stânga mea, şi ne uitam la pozele cu noi toţi, cu sora lui - eu mai am o fiică, dintr‑o căsătorie anterioară, dar ea locuieşte la Galaţi. Atunci copilul meu mi‑a zis că mama lui vrea să‑l ia în Italia, unde a muncit ea un an de zile. Că acolo, i‑a zis mama lui, o să aibă un tată nou, care o să‑i cumpere mai multe lucruri. Şi atunci - în două‑trei minute - I‑am pus pernuţa pe faţă, s‑a zbătut... Era pernuţa lui, pe care o luasem cu mine în Franţa, cât am stat acolo am plâns în pernuţa aia. I‑am pus pernuţa şi... După o oră am anunţat poliţia că mi‑am omorât copilul. În ora asta l‑am luat, l‑am aşezat pe pat, i‑am pus mâinile pe piept, i‑am aprins două lumânări, am plâns, l‑am luat în braţe, i‑am cerut iertare... Când a venit Poliţia era şi nevasta mea cu ei. Am întrebat‑o atunci ceva. Am întrebat‑o: ˝Eşti mulţumită? Uite ce ai făcut!˝ Nu ştiu de ce am făcut‑o. Sigur că regret, este băiatul meu".Între părinţiPărintele ucigaş nu plânge. Îşi frânge mâinile şi din când în când priveşte în stânga lui. Locul în care băiatul său se afla, pe canapea, înainte ca tatăl să se transforme în criminal. Săndel Neculai spune doar că nu era mulţumit de educaţia care i se dădea copilului. Că micuţul nu era bine îngrijit. Că soţia lui nu vroia să mai aibă relaţii intime cu el, de când s‑a întors din Italia. Că suspectează că ar avea pe cineva acolo. Că el a încercat să se sinucidă, în urmă cu două luni, aruncându‑se de pe antena Vodafone din Bălăbăneşti. Că... "Era un individ dubios", spune inginera Simona Anghel, angajata primăriei Bălăbăneşti. "Era în divorţ cu soţia lui şi venea mereu la Primărie să facă scandal. Nu ştiau cum să împartă copilul. Uite că a rezolvat‑o", mai zice, amar, inginera."Un om puturos"Contactat telefonic, Dorin Codreanu, primarul comunei Bălăbăneşti, murmură ca pentru sine: "Asta nu trebuia să se întâmple. Acum o lună, când tatăl a vrut să se sinucidă, trebuiau luate măsuri, trebuia făcută o anchetă mai serioasă, măcar să‑l speriem. Că măcar pe nebuni poţi să‑i sperii. El nu muncea, era un om puturos. Nevasta lui fusese în Italia şi când s‑a întors i‑a zis să mai plece şi el, să stea şi ea cu băiatul. Dar el nu făcea nimic"."Era o păpuşă de copil", îl plânge pe Octavian şi Elena Balaban, directoarea şcolii din localitate: "Îl ştiu pe Octavian de când era la grădiniţă, l‑am adus când avea doi anişori. Nu prea vorbea atunci, dar a învăţat. Era un copil bun, plin de viaţă, nu putea să nu îţi fie drag de el. Dar era izolat, nu era lăsat să se joace cu alţi copii".La cimitirNici învăţătorului Ştefan Nebunelea nu‑i vine încă a crede: "De sâmbătă sunt şocat. Cei mici, de la clasa I, opt, câţi au mai rămas, sunt stingheri, se simt ciudat. Eu le‑am zis că Octavian nu mai este, dar ei nu prea înţeleg, că sunt micuţi. Băieţelul era un copil ireproşabil, avea tot timpul ghiozdănelul plin de toate cele necesare, a venit în fiecare zi la şcoală... Dar tatăl era ciudat. A făcut scandal încă de la prima şedinţă cu părinţii. Acum câteva zile, mama, care a fost şi ea eleva mea, a venit să‑mi ceară caracterizarea lui Octavian, că îi trebuia pentru Tribunal, în procesul de divorţ. I‑am dat‑o şi acolo am scris la fel, că era un copil bine îngrijit, normal. Şi surioara lui a fost eleva mea", povesteşte dascălul.În cei 63 de ani de viaţă nu s‑a întâmplat să piardă vreun elev. Nu aşa. "Mâine (N.R. marţi) este înmormântarea lui Octavian. Le‑am zis colegilor lui că mergem la el, la cimitir". Învăţătorul se opreşte. Dar nu, nu este un coşmar, un copil de şapte ani tocmai a fost ucis de propriul tată.Judecata lui Solomon"Sâmbătă, la ora 1500, Săndel Neculai, de 46 ani, din comuna Bălăbăneşti, fiind în divorţ cu soţia sa, Angelica Neculai şi locuind separat, l‑a adus la domiciliul său pe fiul lor, de şapte ani, pentru a sta şi la el, deoarece îl creştea mama pe copil. La un moment dat, tatăl şi‑a imobilizat copilul în pat, după care l‑a asfixiat cu o pernă, cauzându‑i decesul, iar după faptă a anunţat poliţia că şi‑a omorât copilul, motivând că a vrut să se răzbune pe soţie cu care este în divorţ. Autorul este cercetat pentru omor", declară subcomisarul Ştefan Gohoreanu, purtător de cuvânt al I.P.J. Galaţi.Monstruozităţile nu au nevoie de un nume. Dar de această dată îl au. Pentru că dacă în Biblie părintele adevărat prefera să îşi piardă copilul, în faţa regelui Solomon, decât să‑l taie în două, cum vroia părintele mincinos, dovedind în acest fel iubire şi devotament ‑ în Bălăbăneştiul contemporan lucrurile au stat tocmai pe dos. Un micuţ nevinovat a fost sacrificat, de mâna propriului tată, iar pentru aceasta nu există motive."Şi a răspuns femeia al cărei fiu era viu, regelui ‑ căci i se tulburaseră toate măruntaiele ei de milă pentru fiul ei: ˝Rogu‑mă, domnul meu, daţi‑i ei acest prunc viu şi nu‑l omorâţi˝. Iar cealaltă a zis: ˝Ca să nu fie nici al meu, nici al ei, tăiaţi‑l!˝. Şi regele a zis: ˝Daţi‑i acesteia copilul cel viu, că aceasta‑i mama lui!˝... Micule Octavian, odihneşte‑te la Tatăl ceresc, pentru că pe pământ nu ai avut tată!http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27318
dcp100168 Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 Mama copilului omorat de propriul tata:"A turnat benzina pe mine si pe copil si a vrut sa ne dea foc"La aproape o saptamana de la producerea oribilei crime din satul Balabanesti, judetul Galati, unde Sandel Neculai si-a omorat propriul copil de numai sapte ani, amanunte socante inca ies la iveala."De cativa ani ne tot ameninta ca ne omoara, a venit cu butelia si copilul in fata primariei, a turnat benzina pe mine si pe copil, a incercat sa ne taie. De fiecare data am sunat la politie. Joi, cu doua zile inainte de crima, am depus la sediul lor o plangere, tot din cauza amenintarilor. Politistul Nicoara ne-a spus: "Si ce? Vreti sa va pun paznic?"" a dezvaluit pentru CANCAN Angela, mama victimei si sotia bestiei."Voi nu vreti decat sa aveti sange si un mort in ograda. Esti singura vinovata pentru tot ce va iesi, nenorocitilor", asa suna unul din cele peste 200 de mesaje de amenintare trimise de Sandel, sotiei sale.Desi Sandel a fost cel care si-a trimis sotia la munca in Italia, cu timpul barbatul a devenit deosebit de gelos, acuzandu-si nevasta de infidelitate. De aici au urmat bataile, crizele de gelozie si sute de mesaje de amenintare. Totul a culminat cu momentul in care, nemaisuportand viata alaturi de el, Angela a bagat divort. Pe 14 septembrie, anul acesta, barbatul s-a urcat pe un releu amenintand ca se arunca daca sotia nu-l iarta. "M-am dus doar cu conditia ca, dupa ce coboara, sa-l interneze undeva. Cand m-a vazut mi-a zis: "Jura pe fiul tau ca ne impacam!" Eu i-am zis sa coboare si oi jura, dar nu am jurat!", ne spune printre lacrimi femeia. "Dupa ce s-a dat jos, nici macar o amenda nu i-au dat! Pana sa vina sa-l aresteze le-a zis oamenilor ca d-aia mi-a omorat copilul, ca am jurat stramb pe el!"http://www.cancan.ro/2008-10-10/A-turna ... a-foc.html
dcp100168 Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 Asasinul din Balabanesti, trimis la JilavaSandel Neculai, cel care si-a ucis fiul pentru a-l "proteja" de mama, va fi trimis la Jilava, acolo unde medicii il vor expertiza psihiatric. Este vorba despre o procedura standard utilizata in cazul omuciderilor, care urmareste sa stabileasca daca persoana care a comis fapta avea discernamant. De la purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, procurorul Marcel Codita, am aflat ca barbatului de 46 de ani i-au fost facute formele pentru a fi trimis la Penitenciarul Jilava, acolo unde medicii de la "Mina Minovici" il vor supune testelor de specialitate. Reamintim ca Octavian, in varsta de sapte ani, a fost o miza in divortul parintilor sai. Fapta s-a petrecut in localitatea Balabanesti, copilul fiind sufocat cu perna de propriul lui tata. Barbatul a preferat sa-si omoare baiatul decat sa-l piarda in favoarea mamei. Dupa ce a comis abominabila crima, Sandel Neculai s-a autodenuntat, sunand la 112. "Cand am ramas singuri, ne-am jucat de-a ascunselea prin casa apoi el mi-a cerut sa ne uitam la pozele de familie cu mine, cu el, cu sora lui vitrega, ca mai am o fata de 15 ani din alta casatorie. Atunci mi-a spus ca seara trecuta mama lui i-a zis ca vor pleca amandoi in Italia. Acolo el va avea un tata care-i va da mult mai multe decat pot eu. Nu stiu daca asta m-a impins sa fac ce am facut. Am luat perna, pernuta lui pe care o purtam cu mine cand am fost plecat in Franta la munca si am apasat-o pe el. S-a zbatut. Am stat apoi langa el, i-am aprins doua lumanari, l-am luat in brate, l-am leganat si l-am rugat sa ma ierte. Dupa o ora am chemat politia", declara Sandel Neculai.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6
Recommended Posts