Jump to content

Vaccinare împotriva cancerului de col uterin


Recommended Posts

Posted

Cancerul de col uterin - o realitate tot mai îngrijorătoare

Peste 1.300 de femei din Galaţi suferă de cancer de col uterin. Peste 350 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani au fost depistate numai anul trecut, ca prezentând risc de a dezvolta această boală. Galaţiul se află peste media de ţară ca număr de cazuri de cancer de col uterin. Vaccinul este singura variantă de prevenire a acestei boli, chiar dacă preţul acestuia este relativ ridicat.

În Galaţi, din 900 de pacienţi prezentaţi anul trecut la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei", 360 femei între 18 şi 60 de ani erau predispuse spre acest tip de cancer, adică peste 35% ceea ce reprezintă o situaţie mai mult decăt îngrijorătoare. Din aceste 360, peste 100 de femei erau cu risc mediu de cancer. Iată câteva cifre ce sunt menite să tragă un semnal de alarmă tuturor femeilor care ar putea trata această boală, mai ales că este una din puţinele boli care se depistează încă din faza incipientă şi se poate trata complet. În 2007 în Galaţi, 1317 femei au fost depistate cu cancer, din care 169 cu cancer de sân şi 49 de col uterin faţă de 2006 când dintr-un număr total de 1242 cazuri de cancer, 153 erau de sân şi 72 de col uterin. Singurul lucru pe care-l pot face femeile şi este cel mai recomandabil este testul Papanicolau care se face gratuit şi vaccinarea, care costă 12 milioane de lei vechi dar care anulează riscul de îmbolnăvire. Motivele declanşatoare ale acestei boli sunt anumite tipuri ale papilomavirusului uman şi se leagă de vărsta de începere a vieţii sexuale, numărul de parteneri sexuali şi numărul de naşteri. Fiecare femeie activă sexual este supusă riscului de a contacta acest virus, de aceea el poate fi prevenit prin screening şi vaccinare, de preferinţă înaintea începerii vieţii sexuale. În România, cancerul de col uterin este a treia cauză de deces prin cancer, pe primele două locuri situându-se cel pulmonar şi cel de sân, ţara noastră aflându-se pe primul loc în Europa ca număr de cazuri.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Posted

Vaccinul împotriva cancerului de col uterin este sigur

Vaccinul împotriva cancerului de col uterin nu pune în pericol viaţa femeilor şi nu va fi retras de pe piaţă. Specialiştii de la Autoritatea Naţională a Medicamentului susţin că nu poate fi vorba decât de unele efecte secundare, ca în cazul oricărui alt medicament, precizând că nu există nicio legătură între acest vaccin şi decesul a două tinere din Austria şi Germania.

Peste 1.300 de femei din Galaţi suferă de cancer de col uterin, 350 de persoane - cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani - fiind depistate numai anul trecut. România se află pe primul loc în Europa la mortalitatea cauzată de acest tip de cancer.

  • 8 months later...
Posted

Campanie de vaccinare impotriva cancerului de col uterin

In cursul zilei de miercuri, a inceput campania de nationala privind vaccinarea fetitelor impotriva cancerului de col uterin, program de care vor beneficia peste 3.000 de fetite de 9-10 ani din Galati. Seful AJSP Galati, dr. Sorin Ungurianu, considera ca, desi nu este obligatoriu, programul va avea succes, avand in vedere ca medicii de familie au primit brosuri si au fost instruiti sa informeze parintii asupra riscurilor imbolnavirii de cancer de col uterin.

http://www.stirilocale.ro/galati/Campan ... 24743.html

Posted

Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin

* Şase românce mor zilnic din cauza cancerului de col uterin * Fostul secretar de stat al SUA, Madeleine Albright, a "convins" autorităţile de la noi să cumpere vaccin împotriva virusului care-l cauzează * În valoare de peste 37 de milioane de dolari... * Bani mulţi, cu care se puteau face multe altele pentru sănătatea noastră! * Vor fi vaccinate fetiţele de 9 şi 10 ani * În ciuda speculaţiilor alarmiste, medicii gălăţeni afirmă că vaccinul costisitor este sigur şi eficient

Cum afirmaţiile (mai mult sau mai puţin speculative) avertizând asupra riscurilor utilizării vaccinului Gardasil se bat cap în cap cu datele oficiale prezentate de producător, pentru a-i putea ajuta în special pe părinţii fetiţelor care fac obiectul campaniei de vaccinare să ia o decizie, am solicitat opiniile avizate ale unor medici specialişti. Întrucât vaccinul urmează a fi administrat unor copii, am discutat mai întâi cu dr. Carmen Câmpeanu, medic primar pediatru, şeful secţiei Pediatrie III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii. "Sunt convinsă de utilitatea acestei campanii de vaccinare anti-HPV, iar în privinţa riscurilor postvaccinale consider că se exagerează pe seama câtorva cazuri izolate. Este extraordinar că se face acest efort financiar substanţial, accesibilizându-se astfel o imunizare extrem de utilă, dar pe care, fiind costisitoare, nu şi-o putea permite orice părinte pentru fiica sa. La cabinetul privat am administrat la cerere şi Silgard şi Cervarix. La niciuna din cele câteva zeci de doze administrate nu au existat probleme postvaccinale. De aceea, cred că este regretabil faptul că înainte de demararea programului de profilaxie a cancerului cervical prin vaccinarea fetiţelor de 9 şi 10 ani, nu s-a realizat o campanie de informare a părinţilor. Aceştia ar fi trebuit pregătiţi psihologic. Este important să ştie care sunt beneficiile majore ale vaccinului şi riscurile minore ale administrării lui. Ar fi păcat să nu profite de oportunitatea administrării gratuite şi să refuze vaccinarea din cauza unor speculaţii. Cu atât mai mult cu cât se vor cheltui de la buget sume foarte mari, cu care se puteau achiziţiona vaccinuri mult mai necesare, precum cele împotriva infecţiilor cu hemophilus influenzae, pneumococ, meningococ. Profilaxia infecţiilor respiratorii la grupa de vârstă 0-un an era în opinia mea o prioritate mai mare. O singură doză de Silgard costă 3,5 milioane de lei vechi. Pentru a fi eficientă, profilaxia trebuie continuată şi în anii următori. Ar fi nefiresc să beneficieze de imunizarea la HPV doar o singură generaţie. Ruperea lanţului epidemiologic este condiţionată de vaccinarea a cel puţin 20 la sută din populaţie", ne-a declarat dna dr. Câmpeanu.

Un specialist în ginecologie şi obstetrică, dr. Mihaela Bucatanschi, medic primar, şeful secţiei Obstetrică-Fiziologică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă consideră că: "Vaccinul este eficient şi sigur. Recent am participat la Cluj, la Congresul Naţional de Ginecologie şi, deloc surprinzător, acest vaccin a constituit una dintre principalele teme de discuţie, deoarece în România cancerul de col uterin face ravagii. La noi, la Judeţean, e plină Ginecologia de cazuri de cancer de col uterin. După şase ani şi jumătate de la prima utilizare a vaccinului, studiile au arătat că nivelul anticorpilor rămâne la fel de ridicat. Cât despre efecte secundare majore, ele nu s-au produs la niciuna dintre femeile pe care le-am imunizat la cerere. Personal, cred că nu s-a putut stabili legătura de cauzalitate între efectele secundare mult mediatizate şi utilizarea vaccinului. În schimb, cea între papillomavirusul uman şi cancerul cervical este certă. Probabil că din raţiuni concurenţiale şi economice s-a exagerat pe marginea efectelor secundare. Pe noi medicii însă nu ne interesează decât eficienţa şi siguranţa vaccinului, iar acestea, din câte am constatat în practică, sunt evidente! Şi de aceea este important să convingeţi părinţii fetiţelor să nu rateze ocazia de a înlătura o ameninţare care peste ani poate dramatiza sau chiar frânge destinul viitoarelor tinere şi apoi femei!"

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27317

  • 1 month later...
Posted

Vacinare controversată şi cu risc prea mare

Pro Vita Galaţi, filiala asociaţiei "Pro Vita pentru născuţi şi nenăscuţi", ne-a remis date prin care arată cât de discutabilă şi potenţial periculoasă poate fi intenţia Ministerului Sănătăţii de a lansa o campanie naţională de vaccinare anti-cancer col uterin a fetiţelor. Autorităţile sanitate gălăţene ne-au informat că deocamdată la noi nu se face acest vaccin.

Începând cu luna noiembrie a acestui an, Ministerul Sănătăţii din România a iniţiat o campanie de vaccinare în masă a fetiţelor de 11-12 ani, împotriva virusului HPV, cu un vaccin denumit Gardasil, HPV- papilomavirusul uman, descoperit recent (1954). În materialul "Gardasil - un vaccin periculos", asociaţia creştină "Pro Vita pentru născuţi şi nenăscuţi" aduce argumente bazate pe experienţa unor specialişti prin care arată că vaccinarea unor fetiţe s-ar putea nu să le ferească pe acestea de cancer ci să fie, în cel mai fericit caz, ineficientă. Vaccinul ce ar urma să fie administrat fetiţelor are scopul de a preveni infecţia cu virusul HPV (papilomavirusul uman, care poate duce la cancer de col uterin). Numai că nu există informaţii despre efectele secundare ale vaccinului în mediul oficial al instituţiilor medicale româneşti, informaţiile despre efectul pe termen lung sunt inaccesibile şi s-au raportat numeroase reacţii adverse, inclusiv decese. Potrivit dr. Rareş Simu, medic specialist în imunologie clinică şi alergologie, citat de Pro Vita, virusul HPV este doar unul dintre factorii de risc ai cancerului şi procentul de evoluţie spre cancer este foarte mic. Vaccinurile sunt în general şocuri pentru sistemul imunitar, cu cât sunt administrate la o vârstă mai tânără, cu atât riscă să deregleze pe termen lung acest sistem. În plus, nu se ştie care este perioada de protecţie a vaccinului, aceasta poate fi de doar 2-3 ani, deci nu e logic să fie administrat unor fetiţe care încă nu şi-au început viaţa sexuală. Christa Todea Gross, medic pediatru în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical - Creştine "Christiana" - Filiala Cluj, arată că infecţia cu virusul HPV apare la femeile active sexual, nu la fetiţele de 11-12 ani vizate de Campania de vaccinare a MSP. Premisele de la care se pleacă pentru prevenirea cancerului de col sunt greşite. În locul eliminării cauzelor, există riscul să fie îmbolnăvite fetele administrându-le un vaccin încă insuficient testat şi mai ales cu multe efecte secundare, despre care nu se vorbeşte. Documente din "Vaccine Adverse Events Reporting System - Sistemul de Raportare a Efectelor Adverse ale Vaccinurilor SUA" arată că există 8.864 cazuri de efecte secundare ale vaccinării, dintre care cel puţin 18 decese. În SUA, părinţii au refuzat vaccinarea de acest tip. În Galaţi vaccinul nu a început să fie administrat, după cum ne-a confirmat directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Ghiurcă. În toată ţara s-a făcut însă catagrafierea fetelor de clasa a IV-a, care reprezintă ţinta teoretică a vaccinării cu Gardasil. În schimb, părinţii pot oricând refuza această vaccinare dacă aceştia consideră că aşa e mai bine.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Posted

3.129 de eleve vor fi vaccinate contra cancerului de col uterin

Pe 24 noiembrie începe oficial şi la Galaţi campania de imunizare împotriva virusului HPV, papilomavirusul uman, incriminat a provoca cancer de col uterin. Campania Ministerului Sănătăţii constă în vaccinarea gratuită a tuturor elevelor de clasa a IV-a din judeţ. Vaccinarea poate fi refuzată de către părinţi dar aceştia sunt sfătuiţi să consulte un medic înainte de a lua o decizie.

Autoritatea de Sănătatea Publică Galaţi a fost anunţată de către Ministerul Sănătăţii Publice că, începând din data de 24 noiembrie, se dă startul campanie de prevenire a cancerului de col uterin prin imunizarea cu vaccin împotriva HPV, papiloma virusul uman, virus ce poate provoca neoplasme de col uterin. "Este o campanie naţională de prevenire a Ministerului Sănătăţii Publice şi se va derula în cadrul programului de Oncologie. Se vizează imunizarea fetelor de clasa a IV-a în vederea prevenirii apariţiei cancerului de col uterin. Campania va fi realizată de către medicii de medicină şcolară, în oraşe unde avem reţea de medicină şcolară, şi de către medicii de familie în mediul rural. Se vor administra trei doze de vaccin după următorul program: prima doză va fi administrată în intervalul 24-28 noiembrie 2008, cea de a doua doză între 12-16 ianuarie 2009 iar ultima doză de vaccin va fi administrată în perioada 19-23 mai 2009. Pentru judeţul Galaţi au fost aprobate de către Ministerul Sănătăţii 3.192 de doze de vaccin, jumătate Cervarix şi jumătate Gardasil.

1.596 de doze de Cervarix au ajuns ieri în Galaţi

Din cele 3.192 de doze de vaccin împotriva HPV ce urmează a fi administrate fetelor de clasa a IV-a din Galaţi deja jumătate, adică 1.596 de doze din preparatul Cervarix, au ajuns ieri dimineaţă. Informaţia a fost confirmată de către dr. Mihaela Ghiurcă, director adjunct la Autoritatea de Sănătate Publică Galaţi. "Ţinem să anunţăm părinţii că medicii care sunt implicaţi în această campanie de vaccinare pot să le răspundă la întrebări legate de beneficiile aduse prin imunizărea fetiţelor. Totodată, informaţii suplimentare pot fi luate şi de pe www.stopcancerdecol.ro. Sunt 17 ţări din Europa, printre care Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Spania, care au introdus deja gratuit vaccinul împotriva cancerului de col uterin în calendarele naţionale de vaccinare", a declarat directorul adjunct al ASP Galaţi, dr. Mihaela Ghiurcă. În situţia în care părinţii nu doresc cu niciun chip să îşi vaccineze copilele trebuie să dea în scris pe propria răspundere refuzul.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8

Posted

Elevele de clasa a IV-a, vaccinate împotriva cancerului de col uterin

* Începând de luni, elevele de clasa a IV-a vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin, prin intermediul unui program naţional al Ministerului Sănătăţii. Pentru judeţul Galaţi au venit peste 3.000 de doze de vaccin, ce urmează a fi administrate în trei etape.

Conform statisticilor, 6 femei din România mor în fiecare zi din cauza cancerului de col uterin şi peste 3.000 sunt diagnosticate în fiecare an. Cancerul de col uterin reprezintă, la noi în ţară, prima cauză de mortalitate la femeile cu vârsta cuprinsă între 15 şi 44 de ani.

Ministerul Sănătăţii a demarat un program naţional de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, care vizează toate elevele de clasa a IV-a, pentru care vaccinul este gratuit. Campania de vaccinare va începe de luni, 24 noiembrie. În cazul în care există părinţi care refuză vaccinarea, aceştia trebuie să dea semnătură. "Ne dorim ca peste 10-15 ani să nu ne confruntăm cu problema cancerului de col uterin. Este un pas important în prevenirea unei boli grave, din ultimii ani", a declarat Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii.

Pentru judeţul Galaţi au ajuns peste 3.000 de doze, care vor fi administrate în trei etape, în luna decembrie, în ianuarie şi în mai 2009. Valoarea unui vaccin, în farmacie, pentru acele femei care vor să se vaccineze şi ele, se ridică la aproximativ 1.200 lei. Avem 3.192 de doze de vaccin. Programul este gratuit pentru fetiţele din clasa a 4-a, iar celelalte femei care doresc să se vaccineze o pot face contracost.

Cervarix

Acesta este numele vaccinului şi este destinat protecţiei femeilor împotriva bolilor cauzate de infecţia cu virusul papiloma uman (papilomavirus, HPV), tipurile 16 şi 18. Aceste boli includ: cancerul de col uterin (cancerul cervical) – cancerul părţii inferioare a uterului, leziunile precanceroase ale colului uterin (leziunile cervicale precanceroase, displaziile cervicale) – modificările celulare la nivelul colului uterin care prezintă un risc de transformare în cancer. Cervarix nu oferă protecţie împotriva tuturor tipurilor de HPV (papilomavirus, virus papiloma uman), ci numai împotriva tipurilor 16 şi 18. HPV tipurile 16 şi 18 sunt responsabile de aproximativ 70% din cazurile de cancer de col uterin (cancer cervical). Vaccinul HPV Cervarix nu este infecţios sau contagios. Prin urmare, vaccinul HPV Cervarix nu poate duce la apariţia unei boli cauzată de infecţia HPV. Vaccinul HPV Cervarix nu trebuie administrat dacă persoana prezintă o infecţie acută cu febră; în aceste condiţii vaccinarea cu Cervarix trebuie amânată până la vindecarea infecţiei; o infecţie minoră însă, cum ar fi o răceală, nu ar trebui să constituie un obstacol în calea vaccinării, dar este necesară o discuţie cu medicul înainte de administrarea vaccinului.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=11

Posted

Părinţii refuză vaccinarea fetiţelor

* Familiile nu prea îşi dau acceptul pentru vaccinarea gratuită a fetiţelor lor cu vaccinul anti HPV (Papilloma virusul care favorizează apariţia cancerului de col uterin) * Mulţi acuză lipsa informaţiilor complete despre efectele şi riscurile injecţiei care ar trebui să le protejeze fetele

Puşi în faţa unei decizii rapide, în lipsa informaţiilor complete şi a răspunsurilor clare despre efecte şi riscuri, mulţi părinţi ai fetiţelor de clasa a IV‑a preferă să nu îşi dea acceptul pentru vaccin. Deşi în România se vorbeşte despre Gardasil (vaccinul anti HPV) de luni de zile, oficial, părinţii fetelor de 10‑11 ani au aflat despre începerea campaniei de vaccinare în şcoli abia zilele acestea, prin intermediul directorilor şi al învăţătorilor. Şi, într‑un timp foarte scurt, adică după şedinţele de informare cu învăţătorii şi cadrele medicale, programate în aceste zile obligatoriu în şcoli, aceştia trebuie să‑şi dea acordul sau să exprime refuzul vaccinării. Reticenţa părinţilor, pe care nu o poate acuza nimeni, este consecinţa directă a lipsei de informare. Iar şedinţele comandate în pripă de la centru nu‑i pot ajuta să ia o decizie de pe o zi pe alta.

Informaţii pe sponci, oferite în pripă

Părinţii elevilor de la Şcoala 26 sperau să plece de la şedinţa‑fulger programată ieri la prânz dacă nu cu informaţii complete, măcar mai lămuriţi în ceea ce priveşte eficienţa şi riscurile vaccinului respectiv. Pentru că aceştia spun că nu a fost aşa, nu e de mirare că niciunul dintre părinţii fetiţelor de la una din clasele a IV‑a nu şi‑a dat acceptul pentru vaccin. "Toate mămicile de fete ‑ cu excepţia uneia, care nu a reuşit să ajungă la şedinţă � au completat formularul de refuz al vaccinului", ne‑a arătat învăţătoarea Constanţa Geles cele 11 semnături.

"Am întrebat ce consecinţe există dacă am accepta acest vaccin. Am întrebat dacă va putea fi făcut şi anul şcolar următor. Nu prea ni s‑a putut preciza. Dacă am văzut că nu ni se răspunde, nici nu am mai pus întrebări", ne‑a declarat mama unei eleve de la clasa a IV‑a A, după întâlnirea cu cadrele medicale. Din acelaşi grup de părinţi, doamna Caliga, de altfel, cu studii medicale, ne‑a împărtăşit aceleaşi reţineri: "Scopul e nobil, mijloacele sunt cam dubioase". În plus, părinţii ne‑au împărtăşit că au devenit circumspecţi şi când au văzut în ce grabă au fost anunţaţi şi informaţi cu privire la campanie. O mămică ne‑a spus, totuşi, că ea ar fi acceptat vaccinarea fiicei sale. Nu s‑a mai întâmplat aşa deoarece fetiţa i‑a spus că ar fi singura din clasă "care ar face pe cobaiul, pentru că celelalte colege nu se vaccinează".

Semnalele venite de la alte instituţii de învăţământ nu sunt diferite. La Şcoala 12 învaţă 65 de fetiţe de clasa a IV‑a. "Învăţătorii i‑au contactat telefonic pe părinţi, ca să îi cheme la şedinţa din această seară (ieri seară, n.r.), iar ecourile privind acceptul vaccinului sunt negative", ne‑a spus directorul Marian Prada, convins, la rândul său, că e o problemă cu acest vaccin. Prof. Prada a mai ridicat o întrebare: cine răspunde de copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate? Prin urmare, este de ajuns declaraţia tutorelui sau a persoanei în grija cărei e lăsat, neoficial, copilul? Şi în alte şcoli lucrurile se împiedică de aceleaşi reţineri. Iar graba cu care se doreşte începerea campaniei mai mult strică decât ajută.

* * *

Inspectorul şcolar de biologie, Mariana Mustaţă, responsabil, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, cu derularea campaniei de informare a părinţilor, admite că lucrurile se fac în grabă, că e greu să convoci părinţii şi că broşurile distribuite conţin prea puţine informaţii. "E vina Ministerului (Sănătăţii, n.r.). Nici directorul şcolii, nici învăţătorul nu sunt specialişti, aşa că le‑am recomandat celor de la Direcţia de Sănătate Publică să implice şi medicii şcolari în campanie." Practic, o primă şedinţă în care directorii şcolilor din Galaţi au fost informaţi că trebuie să îi convoace pe părinţi a avut loc vineri. Sâmbătă au aflat directorii şcolilor din Tecuci, iar în cursul zilei de ieri cei din Tg. Bujor şi de la instituţiile de învăţământ din împrejurimi. Iar până vineri, campania de vaccinare ar trebui încheiată. Un fel de cincinal în patru ani şi jumătate...

Căutaţi de urgenţă de învăţători, invitaţi rapid la şcoală, părinţii reacţionează ca în faţa unei neanunţate operaţii făcute fără anestezie locală: preferă să o evite. Şi, deocamdată, nimeni nu ştie dacă această decizie este cea potrivită sau nu.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=28376

Posted

Din pacate aceasta campanie de vaccinare a fetitelor de clasa a IV-a nu este f convingatoare pentru mine, ca mama de fetita.

In primul rand mi se pare un pic dubioasa alegerea varstei fetelor: 9-10 ani, tinand cont de faptul ca acest vaccin le protejeaza pentru o perioada de 5 ani. Ca o concluzie, la 14-15 ani trebuie refacut.

Pe piata acesta se testeaza doar de 3 ani ceea ce nu-mi ofera o prea mare siguranta.

Si daca in Europa au fost doar 2 cazuri de deces, in SUA s-au inregistrat 21 de cazuri.

Fetele ar trebui totusi sa fie informate cum se previne infectarea cu virusul HPV.

CARE SUNT EFECTELE SECUNDARE?

- mâncărime, roşeaţă sau durere la locul injecţiei, febră, greţuri;

- şoc anafilactic şi epilepsie;

- paralizii;

- atacuri de panică şi tulburări circulatorii;

- stare de rău, dureri de cap şi de spate;

- căderea părului şi amenoree secundară (lipsa menstruaţiei);

- tulburări de sensibilitate, dureri articulare, erupţii pe piele, oboseală accentuată, ameţeli;

- lipsa poftei de mâncare, depresie;

- ameţeli, tremurături, parestezii (senzaţie de arsură) la picioare şi la faţă;

- meningită virală;

- deces.

una din surse

Concluzia: daca as fi fost nevoita anul acesta sa-mi dau acceptul, as fi spus NU.

Posted

flieder, auzeam în dimineaţa asta la radio, că părinţilor care au refuzat vaccinul li s-a dat să semneze un document prin care statul şi-ar ridica mâna de pe viitoarele bolnave de cancer de col uterin...

Ai avut o asemenea experienţă?

Posted

O nouă campanie de informare privind vaccinarea contra cancerului de col va demara pe 1 decembrie

Ministerul Sănătăţii va demara, începând cu 1 decembrie, o nouă campanie de informare, mult mai amplă decât până acum, privind vaccinarea elevelor de clasa a patra împotriva cancerului de col uterin, a anunţat, joi, subsecretarul de stat, Raed Arafat. "Îi înţelegem pe părinţii care ne-au reproşat lipsa de informare de până acum. Refuzul de a-şi vaccina fiicele sunt justificate şi vom împărţi materiale în şcoli care să conţină informaţii complete", a declarat Raed Arafat.

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Părinţilor au reproşat, tot joi, în cadrul unei dezbateri desfăşurate la Ministerul Sănătăţii, modul în care s-a făcut campania de informare şi au cerut autorităţilor să răspundă public pentru vaccinarea elevelor de clasa a patra împotriva cancerului de col uterin. Altfel spus, părinţii vor ca Ministerul Sănătăţii să îşi asume oficial răspunderea pentru vaccinare şi, implicit, pentru efectele secundare ce ar putea apărea.

Asociaţia Medicilor de Familie din Bucureşti susţine campania de vaccinare a elevelor de clasa a patra împotriva cancerului de col uterin şi consideră că majoritatea părinţilor care au semnat pentru ca fiicele lor să nu fie vaccinate nu au fost corecţi informaţi. "Campania de informare a fost incorect făcută. Nu s-au ţinut şedinţele cu părinţii în care medicii să explice foarte clar importanţa vaccinării. Noi propunem ca fetele care nu vor fi vaccinate în cadrul acestei campanii să fie ţinute în evidenţă şi, la vârsta de 14 sau 16 ani, să fie rechemate la medic şi daca vor fi de acord, să fie vaccinate atunci", a declarat doctorul Cristian Sever Oană.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti, dr. Rodica Tănăsescu, susţine că vaccinarea împotriva cancerului de col uterin se face, în România, încă din anul 2006. Până în prezent, s-au vândut peste 10.000 de vaccinuri, fiecare dintre ele cu trei doze aproximativ, la preţul de aproximativ 300 de euro. "Considerăm că acest vaccin nu este riscant. Eu mi-am vaccinat propriul copil, acum un an şi jumătate. Orice medicament, orice aliment sau orice vaccin poate produce, la un moment, dat reacţii adverse şi efecte secundare, fără însă ca acestea să anuleze valoarea produsului respectiv", a explicat dr. Tănăsescu.

Peste 110.000 de eleve de clasa a patra vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin, în cadrul unei campanii iniţiate de Ministerul Sănătăţii. Vaccinarea se va face în trei doze, prima în intervalul 24 noiembrie şi începutul lunii decembrie, a doua doză în luna ianuarie, iar ultima în luna mai. Vaccinarea va fi efectuată de asistenţi medicali sau medici de familie, după un tabel realizat de fiecare şcoală în parte. Elevele care au acordul părinţilor pentru vaccinare, dar nu se pot prezenta la data la care sunt programate în tabel pentru a fi vaccinate, pot fi reprogramate ulterior.

În fiecare an, în România, peste 3.500 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii.

Posted

Am auzit acum, la radio, opinia domnului ministru: campania împotriva vaccinului a fost lansată de cei ce au pierdut licitaţia.

Tot domnia sa, spune că acea declaraţie nu are valoare juridică...

:?:

Posted

Relu, nu n-am auzit sa se fi dat parintilor un astfel de document...eu nefiind deocamdata in cauza si ma bucur. Am precizat in post-ul meu ca nu a fost cazul, deocamdata, sa-mi dau sau nu acceptul.

Nu sunt impotriva vaccinarilor dar probabil ca ar fi trebuit sa informeze populatia mult mai consiincios si convingator. Tinand cont de ceea ce a fost prezentat pana acum, inclusiv faptul ca acest vaccin inca este in teste pana in 2009 parca prefer nici sa nu-mi ofer copilul pe post de cobai si nici sa nu fac parte din statistica, deocamdata.

Oricum, subiectul ma intereseaza direct dar imi permit momentan, o anumita doza de scepticism.

Posted

Nu sunt prea bine informată, dar la data când au apărut primele zvonuri legate de implementarea acestui vaccin se spunea că a fost iniţial propus în S.U.A. şi respins de aceştia (pentru că existau riscuri prea mari). Au rămas cu o cantitate foarte mare de vaccin şi pentru a nu ieşi în pierdere.. au facut o înţelegere cu statul român. Bănuiesc că cineva s-a îmbogăţit. Eu nu mi-aş face accest vaccin şi mă îndoiesc că ne pot forţa. Până la urmă, mai bine mergi la control periodic... şi tratezi orice mică infecţie, leziune...

Posted

Vaccinul anticancer, record de refuzuri

* Nici un alt vaccin introdus până acum în România nu a stârnit atâtea reacţii negative ca acela contra cancerului de col uterin, spun specialiştii.

Şi când au fost făcute pentru prima dată imunizări care acum sunt clasice, precum cele contra poliomielitei sau rubeolei, au fost proteste din partea părinţilor, însă mediatizarea disputelor în cazul vaccinului anticancer a făcut ca refuzul imunizării să fie fără precedent. Datele iniţiale centralizate arată că procentul părinţilor care au spus „nu“ variază între 75 şi 95 la sută. Medicii spun că au mai fost discuţii şi despre alte vaccinuri, însă nu de aceeaşi amploare. Paralizia şi autismul, presupusele efecte ale altor imunizări. „Şi despre vaccinul contra poliomielitei se credea, în urmă cu 30 de ani, că face rău şi, pentru că a fost refuzat de unii părinţi, au rămas copii paralizaţi“, spune dr. Doina Mihăilă. Pediatrul Doina Pleşca a amintit şi de vaccinul ROR (contra rubeolei, rujeolei, oreionului), despre care se credea că era implicat în apariţia autismului. „S-a dovedit până la urmă că nu era nicio legătură între autism şi imunizare“, a declarat aceasta. Din cauza disputelor, şi medicii s-au împărţit în două tabere.

Pediatrii şi cei de familie recomandă prudenţă, în timp ce ginecologii şi oncologii susţin fără rezerve iniţiativa. „Vaccinurile nu şi-au dovedit efectele adverse pe termen lung. Ca părinte, îndemn la prudenţă“, spune medicul de familie Călin Ciubotaru. Spre deosebire de vaccinurile mai vechi, cele anticancer protejează de un virus care se transmite pe cale sexuală. „Până când îşi vor dovedi cu adevărat eficienţa, mai bine le-am face copiilor educaţie sexuală. Aici este vorba şi de o protecţie individuală“, consideră Gheza Molnar, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Datele centralizate până acum arată că o mică parte dintre părinţi au acceptat să le fie imunizate fetiţele. La Vâlcea, mai puţin de 5% din cele 1,997 de doze alocate au fost folosite. „Câteva doze s-au făcut la ţară, unde părinţii s-au lăsat convinşi de medici“, spune Ion Mihail, director la ASP. La Timişoara, 25% dintre părinţii fetelor sunt de acord cu vaccinarea, iar la Galaţi peste 50% dintre părinţi au refuzat, până ieri, să-şi dea acceptul. „Sunt medici care nu cer decât 2-3 vaccinuri din lotul lor“, spune Mihaela Ghiurcă, director în ASP. Judeţul Neamţ se află însă primul în topul refuzurilor până acum, 95% dintre părinţi spunând „Nu“ imunizării.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... -refuzuri/

Posted

Fac apel la ratiune. Articolele din presa imi starnesc indignarea.

Cica suntem cobai, fetele noastre nu si-au inceput viata sexuala, vaccinul inseamna tolerarea promiscuitatii, ai liber la sex, efecte adverse, morti, sterilitate, paralizie, suntem obligati pentru ca trebuie sa spunem nu altfel ni se vaccineaza fetele. Rau! Rau! Rau!

Daca ar fi fost introdus peste 10 ani credeti ca argumentele ar fi fost diferite? Astfel de argumente aberante sau nu se pot aduce impotriva tuturor vaccinurilor. De ce acest vaccin e mai cu mot?

De ce nu s-a asteptat

Exista studii clinice, dovezi stiintifice ale eficacitatii vaccinului pentru o perioada scurta de 6,7 ani, desi Dr. Harold zur Hausen, castigatorul premiului Nobel de anul acesta, spune ca poate preveni infectia cu hpv timp de 10 ani.

Despre efectele vaccinului

Reactiile adverse sunt ca la orice vaccin. In caz ca esti racit, alergic, ai boli cronice, nu se face vaccinul anti hpv. Nu se face niciun vaccin.

[Vaccinarea HPV de la A la B Capitolul 2

In mai 2007, Judicial Watch a trimis o cerere catre FDA prin care solicita accesul la toate documentele legate de Gardasil. A fost nevoie de actionarea in judecata a FDA-ului si, in iunie 2008, FDA a trimis 4 seturi de documente. Ceea ce a reiesit din documentele respective este accesibil aici http://www.judicialwatch.org/story/2008 ... pv-vaccine . Sa-l rasfoim si sa vedem cine ce mai zice si din alte surse.

Gardasil este promovat ca un vaccin care previne cancerul „ .. dar nu a fost evaluat potentialul de carcinogenicitate si genotoxicitate”. ( n.n. Pentru cei care nu au aflat inca, legislatia europeana si americana considera ca studiile de acest gen pentru vaccinuri nu sunt necesare decat rar.)

Un vaccin trece de evaluarile FDA cam in 10 luni. Gardasil a „zburat” spre licentiere in 6 luni. Gardasil a fost recomandat pentru femei / fete intre 9 si 26 de ani.

Printre documentele obtinute de Judicial Watch este si un memorandum trimis de Merck catre FDA in iunie 2006, in care sunt descrise testele clinice si rezultatele pentru Gardasil.

Merck a condus 4 studii dublu –orb controlate placebo* si in studii au fost 20541 femei cu varstele intre 16 si 26 de ani. 27% dintre subiecti fusesera expusi deja uneia dintre cele 4 tulpini de HPV ce se regasesc in vaccin. Dar Gardasil este un medicament profilactic si nu trateaza infectiile HPV pre-existente!!

Dat fiind faptul ca Gardasil nu vindeca HPV, persoanele care aveau deja leziuni sau simptome de la pre-expunerea la tulpinile virusului nu au fost considerate in studiu. Asta este extrem de problematic, avand in vedere ca multe femei au HPV ( infectie cu) fara sa stie asta, iar pentru vaccinarea cu Gardasil NU se cere testarea inainte de vaccinare.

Un studiu publicat in New England Journal of Medicine afirma ca „nu este clar daca vaccinarea (cu Gardasil) a afectat evolutia infectiilor cu HPV 16 sau HPV 18 prezente inainte de administrarea primei doze de vaccin” (The New England Journal of Medicine, “Quadrivalent Vaccine against Human Papillomavirus to Prevent High-Grade Cervical Lesions.”)

Nu numai ca Gardasil nu vindeca infectiile pre-existente cu HPV, dar se pare ca poate inrautati simptomele. Femeile care au deja virusul si nu stiu, pot suferi eruptii masive de negi genitali sau leziuni precanceroase anormale (…) Desi Gardasil este promovat ca un vaccin preventiv, Merck inca sugereaza ca femeile care au fost expuse la 1 sau 2 din tulpinile prezente in vaccin sa se vaccineze, in speranta ca vaccinul le va proteja pentru restul de tulpini.

Ce te faci cu negii?

Printre rapoartele VAERS obtinute de Judicial Watch, exista 78 de cazuri separate in care, dupa vaccinarea cu Gardasil, pacientii au suferit eruptii masive de negi. Iata extrase din rapoartele VAERS:

La 2 zile dupa vaccinarea cu prima doza de Gardasil pacientul a dezvoltat negi inghinali. Nu exista istoric medical cunoscut pentru acesti negi. Pacientul a revenit dupa o luna si i-a fost administrata a doua doza de Gardasil. Cateva zile mai tarziu pacientul a suferit o eruptie uriasa de negi. VAERS ID: 292052-1

De la un consumator s-a primit o informatie legata de fiica ei de 17 ani, fara antecedente medicale si cu o alergie la sulfa si care, pe 28 sept 2007 a fost injectata cu prima doza de Gardasil. Inainte de vaccinare pacientul fusese testat pentru HPV si negi genitali si rezultatele au fost negative. In 15 octombrie 2007, pacientul a facut febra si i-au aparut bubite albe care au fost diagnosticate ca fiind negi genitali. VAERS ID: 301339-115

Eruptiile nu s-au limitat doar la simpli negi genitali. Unii pacienti au suferit eruptii de negi pe maini, fata si picioare. Negii (de pe piele) sunt cauzati de tulpini diferite ale virusului HPV (fata de cei prezenti in vaccin) dar este surprinzator faptul ca Gardasil, care a fost realizat sa protejeze numai impotriva negilor genitali, ar putea cauza eruptii de negi cauzate de alte tulpini decat cele din vaccin. Unele dintre eruptiile raportate au fost moderate dar altele au fost seriose si simptomele au persistat.

O fata de 16 ani a fost vaccinata cu Gardasil. Ulterior vaccinarii, la o data neprecizata, pacientul i-au aparut negi pe mani. Au fost necesara ingrijire medicala. Negii de pe maini persista. VAERS ID: 300862-1

Posibilitatea ca vaccinul Gardasil sa inrautateasca infectiile cu HPV este extrem de serioasa si un motiv de ingrijorare atat pentru criticii vaccinului cat si pentru FDA. Un document realizat de departamentul VRBPAC (Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee) al FDA in mai 2006, mentioneaza urmatoarele:

„ Sunt doua procupari importante care au fost identificate pe parcurusul evaluarii eficacitatii pentru BLA [biologics license application]. Una este potentialul Gardasilului de a amplifica boala in cadrul unui subgrup de subiecti ( n.t. : din grupurile de testare) care prezentau, la inceputul testelor, evidente de infectie persistenta cu tulpini HPV din tipul celor prezenta si in vaccin.

Cea dea doua preocupare a fost data de depistarile de leziuni CIN 2/3 ( neoplazie interepiteliala cervicala, schimbari celulare abnormale, in stadiu moderat) sau inrautatiri ale simptomelor produse de tipuri ( tulpini) de HPV neincluse in vaccin. Aceste imbolnaviri cauzate de alte tulpini de HPV au potentialul de a micsora eficacitatea rezultatelor Gardasilului in generarea protectiei pentru tulpinile HPV continute in vaccin. (…)

Rezultatul analizelor exploratorii pentru subgrup …. sugereaza o ingrijorare ca subiectii care erau pozitivi la tulpinile incluse in vaccin au avut mai multe leziuni CIN 2/3 sau mai grave”. ( FDA, “VRBPAC Background Document: Gardasil HPV Quadrivalent Vaccine,” May 18, 2006, http://www.fda.gov/ohrms/dockets/ac/06/ ... 4222B3.pdf , Accessed June 26, 2008.)

Un grafic din raportul comisiei arata ca eficacitatea vaccinului in subiectii deja expusi „tipurilor relevante de HPV” a avut o rata de eficacitate observata de – 44%. Aceasta rata de eficacitate disturbatoare ridica intrebarile: cine anume ar trebui vaccinat si de ce FDA permite administrarea Gardasil fara pre-testare pentru HPV. (..)

In data de 25 iunie 2008, FDA a respins cererea MERCK de a extinde marketingul pentru Gardasil catre femei cu varste intre 27 si 45 de ani. Printr-o scrisoare, FDA a notificat Merck asupra faptului ca exista „consecinte” (issues) care impiedica aprobarea planurilor companiei. (Reuters, “Merck’s Gardasil Not Cleared for Older Women,” June 25, 2006, http://uk.reuters.com/article/healthNew ... =0&sp=true

FDA a refuzat cererea Judicial Watch de a primi copia scrisorii trimise catre Merk, declarand ca scrisoarea ar putea fi accesibila prin drepturile permise de FOIA. Judicial Watch a depus o cerere de a primi copia respectiva, in baza legii liberului acces la informatii (FOIA).

In relatarile sale despre acest refuz al FDA, mass media de stiri sustine ca agentia (FDA) a avut intrebari specifice legate de eficienta Gardasil in grupul de populatie cu varsta mai ridicata. Aceste intrebari par sa mearga in paralel cu observatiile VRBPAC din mai 2006 (vezi mai sus).

Merck a esuat si in a primi aprobarea de la FDA pentru a include si alte tulpini de virus in vaccinul Gardasil (sursa Reuters, vezi mai sus).

Un alt raport de testare arata ca Merck a testat Gardasilul folosind un placebo ce contine aluminium. In timp ce majoritatea solutiilor placebo sunt solutii saline, FDA a permis Merck sa foloseasca un placebo cu continut de aluminiu si fara a mentiona cat aluminiu contine acel placebo. Gardasil contine 225 mcg de aluminiu (sulfat hidroxifosfat amorf de aluminiu – cf document EMEA). Aluminiul poate cauza multe probleme grave, inclusiv degenerare permanenta celulelor nervoase.

Folosirea unui placebo reactiv (continand aluminiu) in loc de un placebo nereactiv (bazat pe o solutie salina) poate face ca vaccinurile SA PARA mai sigure decat sunt in realitate. Desi Merck a declarat in mod repetat ca Gardasilul are un grad de siguranta comparabil cu cel al placebo-ului (care contine aluminiu), realitatea este ca, atunci cand chiar placebo este responsabil pentru efecte adverse, devine foarte dificil sa evaluezi siguranta vaccinului.

Este foarte adevarat ca ratele de efecte adverse sunt comparabile in cele mai multe teste, dar din moment ce vaccinul a fost comparat cu un compus deja reactiv, o substanta potential epriculoasa, cifrele ar putea sa supraevalueze siguranta vaccinului si sa ascunda efecte adverse.

Exista UN SINGUR tabel (in tot raportul ) care compara vaccinul si cu un placebo bazat pe solutie salina (reactivitate mica), nu numai cu placebo-ul ce contine aluminiu. Acest tabel arata reactiile adverse la locul injectiei si, din acest motiv, nu aduce prea multa lumina legat de siguranta si eficienta vaccinului. Oricum, sunt diferente majore intre numarul de efecte adverse ale Gardasilului si solutia salina. Oricine poate vedea in tabel ca cifrele de la placebo – aluminiu sunt similare cu cele ale Gardasilului, dar cifrele de la grupul care a primit placebo-solutie salina sunt cu mult mai mici. http://nostrabrucanus.files.wordpress.c ... osalin.jpg)

Diferenta semnificativa dintre reactiile la placebo salin si vaccin ridica intrebari despre modul in care a fost afectat studiul legat de siguranta vaccinului, prin folosirea de catre Merk a placebo cu aluminiu.

(….)

La intalnirea din data de 18 mai 2006 (aprobarea Gardasil de catre VRBPAC) au vorbit, din partea Merk, Dr. Eliav Barr and Dr. Patrick Brill-Edwards. Merck a fost obligat sa depuna la FDA numeroase rapoarte si documente de la procedurile de trial si asta cu mult inainte de aceasta intalnire. In mod curios, declaratiile reprezentantilor Merck au pictat un tablou cu mult mai optimist legat de vaccin decat reiesea din propriile lor documente depuse.

Dr. Patrick Brill-Edwards, Director Merck pentru Worldwide Vaccines Regulatory

Affairs, a fost principalul vorbitor. In declaratia de deschidere a spus „Merck a propus ca studierea cancerului in sine nu este fezabila, pentru ca ia mult prea mult timp si dezavantajeaza prea multe femei”.

Oamenii de stiinta de la Merck nu numai ca nu s-au deranjat sa studieze cancerul, dar nici macar nu stiu daca propriul lor vaccin este cancerigen. Intr-un raport referitor la protocolul testarii (raport trimis catre FDA), Merck scrie ca „Gardasil nu a fost evaluat daca produce carcinogenicitate si genotoxicitate” . Oricine s-ar gandi ca un vaccin care se adreseaza cancerului si care a fost aprobat de FDA ar trebui sa nu provoace cancer. Avand in vedere ca Gardasil functioneaza prin cauzarea de mutatii celulare si reactii spontane, potentialul sau de a cauza cancer este un aspect ce necesita studii aprofundate.

(….)Declaratia Dr. Brill-Edwards este departe de a construi incredere. EL a declarat ca Merck a examinat „ .. cum interactioneaza vaccinul cu alte vaccinuri comune perioadei de adolescenta” desi, chiar in conformitate cu propriile lor documente, Merck a testat Gardasil administrat concomitent numai cu vaccinul pentru HepatitaB. Exista numeroase vaccinuri care se administreaza adolescentilor, inclusiv rapeluri pentru pojar, rujeola si rubeola, hepatita A, Menactra (meningita). Rapoartele VAERS din perioada iulie 2007 – martie 2008 contin 220 de cazuri de reactii adverse la administrarea in acelasi timp a Gardasil si Menactra. Cele mai comune simptome sunt lesinul, ameteala, greata, dar unele fete au suferit de febra, convulsii, crize, avorturi spontane si sindromul Guillain-Barre.(…..) iulie 2007 – martie 2008 contin 220 de cazuri de reactii adverse la administrarea in acelasi timp a Gardasil si Menactra. Cele mai comune simptome sunt lesinul, ameteala, greata, dar unele fete au suferit de febra, convulsii, crize, avorturi spontane si sindromul Guillain-Barre.(…..)Sigur si Eficient ?

Exista dovezi ca Gardasil va preveni aproape jumatate din displaziile de grad mare care ar putea sa se transforme in cancer, dar restul cazurilor nu sunt ajutate de Gardasil. Sute de mii de femei care sunt vaccinate cu Gardasil si-si fac testarile PAP anual tot vor face displazii. S-a demonstrat ca Gardasil previne leziunile precanceroase dar este IMPOSIBIL de dovedit ca previne, efectiv, cancerul, pentru ca perioada de testare a fost prea scurta. In timp ce femeile tinere fac foarte rar cancer de col, boala este mult mai frecvent intalnita la femeile trecute de 45 de ani. Varsta media a pacientelor cu cancer de col este de 48 de ani. Sa tineti minte asta, pot trece decenii inainte ca cineva sa stie daca Gardasil chiar previne cancerul de col.

Tot ceea ce poate fi spus in acest moment este ca Gardasil previne aparitia leziunilor precanceroase dar, in campaniile sale de promovare extrem de agresive si in lobbing-ul politic Merck sustine „ Gardasil face mai mult decat sa previna cancerul . Gardasil este singurul vaccin pentru cancerul cervical ce ajuta la protectia impotriva … tipurilor de human papillomavirus (HPV) care cauzeaza 70% din cazurile de cancer cervical”

FDA speculeaza ca „ .. se crede ca prevenirea leziunilor precanceroase este foarte probabil sa duca la prevenirea acelor tipuri de cancer” . Nimeni nu stie daca vaccinul previne cancerul, sau cat de lunga este perioada de protectie si DACA este un vaccin sigur.

Atunci cand FDA a aprobat rapid vaccinul Gardasil a existat conditia ca Merck sa desfasoare un studiu legat de siguranta vaccinului. Studiul va include aproximativ 44.000 de subiecti vaccinati care vor fi supravegheati timp de 60 de zile pentru a evalua riscurile pe termen scurt. Subiectii vor fi urmariti pe parcursul a 6 luni de la vaccinare pentru a determina aparitia bolilor autoimune, reumatice sau tiroidiene. De asemenea, un numar suficient de copii intre 11 si 12 ani vor fi studiati pentru a evalua gradul de siguranta al vaccinului. Studiul se va incheia in iunie 2009, iar raportul final va fi publicat in septembrie 2009.

Cu toate ca nu se stie daca Gardasil este un vaccin sigur si eficient, medicii preseaza vaccinarea, promovandu-l ca pe un vaccin de rutina, fara efecte adverse. Campania Merck este extrem de agresiva si promite tinerelor ca viata lor va fi afectata de un cancer mai putin si ca „este randul lor sa ajute la prevenirea cancerului cervical”. Lobby-ul facut de Merck asupra autoritatilor pentru a obtine vaccinarea obligatorie a fost atat de agresiv incat a starnit controverse majore in randul parintilor din intreg teritoriul SUA. In februarie 2007, datorita presiunilor facute de parinti si organizatii , precum si din cauza unei atentii nefavorabile in mass media, Merck a oprit campania de lobby pentru a transforma Gardasil in vaccin obligatoriu. Dar campania de publicitate continua. Cei care preseaza administrarea vaccinului inainte de terminarea studiilor de siguranta s-ar putea sa expuna femeile si fetitele unui mare risc.

Rapoartele VAERS

Rapoartele VAERS arata unele rezultate ale experimentului public organizat de Merck. Un raport VAERS poate fi trimis de oricine, inclusiv medici, asistente, parinti sau pacienti. Din cauza acestei proceduri deschise aplicabile la VAERS, oficialii Merck si FDA considera multe dintre rapoarte ca fiind coincidente si nelegate de vaccin. Faptele, insa, arata ca personalul medical, pacientii sau familiile lor considera ca exista suficiente legaturi intre vaccin si efectele asupra sanatatii pentru a trimite rapoarte.

In mai 2007, Judicial Watch a trimis o cerere pentru a primi rapoartele VAERS referitoare la Gardasil. Cele mai recente rapoarte au fost publicate de FDA in 10 iunie 2008.

Judicial Watch a primit si analizat 8864 de rapoarte. In acestea se regarsesc cazurile a 38 de rapoarte semnaleaza declansarea sindromului Guillain-Barre la tinere care au facut vaccinul Gardasil. Sindromul Guillain-Barre este o boala cu un potential devastator; boala ataca sistemul nervos si poate duce la paralizie.

http://www.judicialwatch.org/documents/ ... sVAERS.pdf

http://www.judicialwatch.org/documents/ ... sVAERS.pdf

http://www.judicialwatch.org/documents/ ... sVAERS.pdf

Sunt noile vaccinuri amestecate cu medicamente care induc sterilitatea? (titlu original Are New Vaccines Laced With Birth-Control Drugs? )

Autor: J.A. Miller, corespondent pentru Human Life International (HLI). Publicat in HLI Reports, Human Life International, Gaithersburg, Maryland; June/July 1995, Volume 13, Number 8

La inceputul anilor 1990, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a supervizat campanii masive de vaccinare impotriva tetanosului in mai multe tari, printre care si Nicaragua, Mexico si Filipine. In octombrie 1994 HLI a primit un comunicat de la afiliatii din Mexic - Comite’ Pro Vida de Mexico – referitor la campania de vaccinare antitetanus ce se desfasura in tara.

Avand in vedere protocoalele de campanie suspecte, Comite’ a obtinut mai multe probe de vaccin si le-a trimis sa fie analizate de chimisti.

Unele probe contineau human chorionic gonadotrophin (hCG), un hormon care apare in mod natural si este esential pentru mentinerea sarcinii.

hCG si Anticorpii Anti-hCG

In conditii naturale, hormonul hCG alerteaza corpul femeii despre prezenta sarcinii si cauzeaza declansarea altor hormoni, pentru a pregati uterul ca ovulul fecundat sa se implanteze. Cresterea rapida a nivelului de hormon hCG dupa conceptie este un excelent marker pentru a confirma sarcina; cand o femeie isi face un test de sarcina ea nu testeaza sarcina in sine ci prezenta unui nivel crescut de hCG.

Dar atunci cand hCG este introdus in corp cu un vehicul de tipul toxoid tetanus, anticorpii nu se vor forma numai impotriva tetanusului, ci si impotriva hormonului hCG. In acest fel, corpul nu va recunoaste hormonul hCG ca fiind „prieten” si va produce anticorpi anti hCG

Anticorpii formati vor ataca o sarcina prin distrugerea hormonului hCG, care sustine sarcina; cand o femeie nu are suficienti anticorpi anti hCG in corpul ei, practic nu mai poate sustine o sarcina, nu o poate duce la termen.(1)

HLI a raportat faptele referitoare la vaccinurile antitetanos catre membrii consiliului sau si catre afiliatii (World Council members and affiliates) din mai mult de 60 de tari. (2) Imediat, rapoarte noi despre vaccinuri ce contin hormon hCG au inceput sa soseasca din Filipine unde mai mult de 3.4 milioane de femei fusesera recent vaccinate. Rapoarte similare au venit din Nicaragua, unde campania de vaccinare se desfasurase in 1993.

Faptele cunoscute

Iata faptele cunoscute despre campaniile de vaccinare din Mexic si Filipine:

- doar femeile au fost vaccinate si doar femeile cu varste cuprinse intre 15 si 45 de ani (in Nicaragua au fost vaccinate femeile intre 12 si 49 de ani) . Dar barbatii nu sunt expusi in aceeasi masura ca si femeile tinere sa intre in contact cu tetanusul? Si copiii? De ce au fost exclusi ?

- hormonul hCG a fost gasit in vaccinuri. Si nu avea ce sa caute acolo.

- Protocolul de vaccinare a cerut injectii multiple, 3 intr-o perioada de 3 luni si 5 in total. Dar, avand in vedere ca vaccinul anti tetanos ofera o protectie de 10 ani si mai mult, de ce s-au facut mai multe injectii ?

- In ultimii 20 si ceva de ani, OMS a fost in mod activ implicat in realizarea unui vaccin anti fertilitate folosind hCG legat de tetanus toxoid ca si vehicul, adica exact aceeasi asociere care s-a gasit in vaccinurile folosite in campaniile din Mexic, Nicaragua si Filipine.

Banditii impotriva fertilitatii

Aliati cu OMS-ul in dezvoltarea unui vaccin impotriva fertilitatii (AFV) folosind hCG cu tetanus sau alte substante ca vehicul, sunt: UNFPA, Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite (UNDP, Banca Mondiala, Consiliul pentru Populatie, Fundatia Rockefeller, All India Institute pentru Stiinte Medicale si un numar de universitati inclusiv Uppsala, Helsinki si Ohio State.(5) Institutul National al Sanatatii Copilului si al Dezvoltarii Umane din SUA (parte din NIH) a fost furnizorul hormonului hCG pentru cateva experimente AFV (vaccin anti fertilitate) . (6)

OMS a inceput al sau „Program Special” in reproducerea umana in 1972 si, pana in 1993, a cheltuit mai mult de 356 milioane de dolari pe cercetari despre „sanatatea reproducerii” (7). Acesta este „Programul” pionier al dezvoltarii vaccinului anti fertilitate.

Peste 90 de milioane de dolari din fondurile acestui „Program” au fost furnizate de Suedia; Marea Britanie a donat mai mult de 52 milioane de dolari, in timp ce Norvegia, Danemarca si Germania au intrat in program cu 41 milioane, 27 milioane si respectiv 12 milioane. SUA, datorita crizei de fonduri pentru astfel de proiecte din perioada administratiei Reagan-Bush, a contribuit „doar” cu 5.7 milioane, incluzand o plata facuta pe perioada Clinton de 2.5 milioane. Alti finantatori majori catre Programul OMS includ UNFPA 61 milioane; Banca Mondiala 15.5 milioane, Fundatia Rockefeller 2.5 milioane; Fundatia Ford peste 1 milion si IDRC (International Research and Development Centre of Canada), 716.500 dolari.

Scuzele OMS si ale Departamentul de Sanatate din Filipine

Cand primele rapoarte despre vaccinurile anti tetanos continand hormonul hCG au au iesit la suprafata in Filipine, OMS-ul si Departamentul de Sanatate din Filipine (DOH) au negat imediat ca vaccinul ar contine hormonul hCG. Confruntati cu rezultatele testelor de laborator care detectau prezenta hormonului in 3 din 4 vaccinuri examinate, OMS si DOH au contestat rezultatele venite de la sursele „drept la viata si catolice”.

Patru noi probe de vaccin antitetanus au fost trimise de catre DOH la Centru Medical St. Luke ( luteran) in Manilla. Rezultatele au aratat ca TOATE cele 4 probe contineau hormon hCG.

De la negarea vehementa a situatiei, OMS si DOH au trecut la varianta „cantitatea insignifianta” de hormon hCG prezent este insuficient sa produca anticorpi anti-hCG.

Noi explicatii au fost aduse: prezenta aparenta a hCG in vaccinuri a fost datorata rezultatelor „fals pozitive” in urma amestecului special de substante din vaccin sau in chimicalele pentru testarea hCG. Si chiar daca hCG a fost prezent, el provenea din procesul de fabricatie.

Dar prezenta anticorpilor hCG in sangele femeilor vaccinate antitetanos a facut inutila o astfel de dezbatere. Nu mai era necesar sa se argumenteze despre care a fost sau nu a fost cauza prezentei hormonului hCG in vaccin cand efectele erau deja prezente in corpul femeilor. Nu se cunoaste nici un alt mod prin care acele femei sa fi avut anticorpii de hCG in sange, decat daca hormonul hCG a fost introdus in mod artificial in corpul lor.

De ce Tetanus Toxoid utilizat ca “vehicul”?

Pentru ca organismul uman nu-si ataca proprii hormoni, hCG-ul produs naural. Corpul trebuie „prostit” sa trateze hCG-ul ca pe un inamic invadator pentru a dezvolta un vaccin anti fertilitate folosind anticorpi pentru hormonul hCG. O lucrare prezentata la al 4-lea Congres International de Imunologie Reproductiva (West Germany, 26-29 July 1989) a explicat clar: „legatura cu un vehicul/ caraus s-a facut pentru a depasi toleranta imunologica ( a organismului) la hCG” (8)

Vaccine netestat de catre Biroul Medicamentelor ( Drug Bureau )

Dupa ce controversa legata de vaccinuri a atins un varf febril, o noua bomba a explodat; nici unul din cele trei tipuri de vaccinuri antitetanos ( marci diferite) folosit in campania de vaccinare nu fusese vreodata licentiat pentru vanzare si distributie sau inregistrat in Filipine la Biroul pentru Alimente si Medicamente (BFAD), asa cum cerea legea. Seful BAFD a explicat moale ca firmele distribuitoare ale celor 3 marci de vaccinuri „nu au depus nici o cerere de inregistrare a produselor”. (9) Companiile in cauza sunt Connaught Laboratories Ltd. si Intervex, ambele din Canada si CSL Laboratories din Australia.

Se pare ca BFAD a cerut cu o mare intarziere o retestare a vaccinurilor, dar ideea a fost repede respinsa cand Secretarul se Stat pentru Sanatate a declarat ca, daca vaccinurile au fost certificate de OMS – ia uite ca sunt din nou prezenti cei de la OMS – asta era o asigurare suficienta ca „vaccinurile provin de la producatori cu o reputatie buna” (10)

Despre reputatia unuia dintre producatori este buna sau nu, este greu de spus. Pe la mijlocul anilor 80 Connaught Laboratories a fost dovedita ca STIA ca distribuie probe de sange contaminate cu HIV (11)

Epilog

Evidente incep sa apara si din Africa (12). HLI a cerut o investigatie a situatiei de catre Congres, o investigatie a tuturor agentiilor implicate in dezvoltarea unui vaccin anti fertilitate si finantate cu bani americani.

Intrebare: Cat timp ofera protectie / imunitate un vaccin anti tetanos ?

Raspuns: 10 ani.

Intrebare: Ati auzit vreodata de un adult care sa necesite 3 vaccinari antitetanos intr-o perioada de 3 sau 4 luni si 5 vaccinuri pe parcursul unui an ?

Raspuns: CEEEEEE! NICIODATA. No way!

[În 1946, viitorul "rege" al produselor farmaceutice, George Merck, a raportat secretarului de război al SUA că a reuşit să transforme în armă biologică toxina extrasă din bacteria Brucella şi să o izoleze într-o formă cristalină indestructibilă, utilizând doar fragmente de ADN. În timpul războiului coreean s-au pulverizat în aer astfel de cristale asupra populaţiei chineze şi coreene. Din acest motiv mulţi veterani din acel război au dezvoltat ulterior scleroza multiplă.

Armata a recunoscut că boala era în corelaţie cu Brucella şi a plătit veteranilor compensaţii. Deşi particulele de Brucella pot ramâne inactive în organism timp de mai multe decenii, acestea pot fi reactivate de vaccinuri. Pentru soldaţii americani vaccinurile au devenit obligatorii din 1911. Pe lânga scleroza multiplă, această bacterie a mai fost asociată cu o varietate de alte boli, incluzând: SIDA, cancerul, diabetul, boala Parkinson, boala Alzheimer şi artrita. În anul 2000, dr. Charles Engel de la Institutul National pentru Sănătate, SUA, a declarat că particulele de Brucella erau probabil răspunzatoare de sindromul oboselii cronice şi de fibromialgie.

În plus faţă de aerosoli, ţânţarii au fost îndelung testaţi ca şi agenţi de dispersie a diferiţilor patogeni. În 1950, Laboratorul de parazitologie Dominion din Belleville, Canada, creştea 100 de milioane de ţânţari pe luna. Au fost apoi trimişi la Universitatea Queens, în Kingston, unde au fost infectaţi cu particulele cristaline infectante.

O epidemie de proporţii de oboseală cronică a fost raportată în 1957 în Punta Gorda, Florida. În săptămâna premergătoare, un influx masiv de ţânţari a fost observat în zona respectivă. Institutul Naţional pentru Sănătate a declarat că 450 de persoane s-au îmbolnăvit de oboseală cronică în decurs de o lună. Multe astfel de teste au fost realizate pe populaţia civilă în ultimii 50 de ani.

După 11 septembrie 2001, toate aeroporturile SUA au trecut sub control militar. Există un proiect denumit "Frunza de trifoi", care utilizează transportoare aeriene domestice echipate cu cisterne speciale care pulverizează asupra populaţiei civile diferite substanţe chimice.

Vaccinurile sunt metoda cea mai simplă de a îmbolnăvi populaţia

Pentru a trece de bariera de vigilenţă a oricărui om obişnuit, cea mai simplă modalitate care este utilizată şi care chiar ne face co-părtaşi la propria distrugere este aşa-zisa luptă împotriva îmbolnăvirilor, prin... vaccinuri.

Vaccinurile sunt o sursă extraordinară de profit care nu comportă nici un risc pentru companiile farmaceutice, mai ales de când reacţiile adverse post-vaccinale sunt recompensate de guvern - în cazul SUA. Ţinând cont şi de faptul că doar 10% din aceste reacţii adverse sunt raportate, această afacere - vaccinarea - ajunge să fie extrem de uşor de întreţinut şi promovat.

Prin acest mod pervers de manipulare, putem spune că noi ajungem să plătim pentru propria moarte şi să-i facem astfel să se îmbogăţească pe aceşti criminali, în plus faţă de reducerea populaţiei pe care ei o preconizează.

Influenta grupare Clubul de la Roma susţinea într-un material scris că populatia planetei este prea numeroasă şi este necesară reducerea acesteia cu 90%. În mod evident, prin războaie şi epidemii (HIV, Ebola, Marburg, probabil West Nile şi SARS), se poate ajunge la îndeplinirea acestui deziderat. Alte grupări elitiste (Comisia Trilaterala, grupul Bilderberg) au exprimat acelaşi punct de vedere în legătură cu suprapopularea planetei.

Asadar, vaccinurile nu sunt numai o sursă de venit, ci şi o foarte bună modalitate de fragilizare a sănătăţii populaţiei şi chiar de reducere a numărului acesteia, dupa cum se va observa din aspectele expuse în continuare şi din alte articole expuse pe acest site.

Virusul HIV a fost răspândit prin vaccinare

Dr. Robert Strecker sustine ca Departamentul Apărării (DOD – Department of Defense) a dat 10 milioane USD în 1969 pentru a fi creat virusul imunodeficienţei umane (HIV) care să fie folosit pentru reducerea populatiei de culoare. Prin utilizarea Actului de Libertate a Informaţiei, dr. Strecker a putut afla faptul că DOD a obţinut fonduri de la Congresul SUA pentru a realiza studii asupra agenţilor care distrug sistemul imunitar, pentru crearea de arme biologice.

În luna mai a anului 1987, publicaţia Times, din Londra, raporta pe prima pagină că vaccinul antivariolic administrat în 1977 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a indus SIDA. 100 de milioane de oameni din Africa erau supusi acestui risc. Zonele cu numărul cel mai mare de astfel de vaccinări prezentau cele mai mari densităţi de cazuri SIDA. Virusologul Robert Gallo era citat în acest articol, spunând că "cercetătorii în domeniul SIDA nu vor spune nimic despre aceasta, deoarece sunt plătiţi şi pentru ca să tacă".

De asemenea, odata cu vaccinarea antivariolică din Africa a avut loc şi o vaccinare anti-hepatită B la homosexualii din New York, San Francisco, Los Angeles, St.Louis, Houston şi Chicago în 1978 şi 1979. Studiile epidemilogice din SUA au arătat că aceste 6 orase au cea mai mare incidenţă de SIDA, complex asociat SIDA (ARC – AIDS related comlex), şi decese de cauza HIV, în comparaţie cu celelalte oraşe americane.

În 1992 directorul OMS, David Heymann, a afirmat că "originea SIDA nu mai are importanţă pentru ştiinţă în prezent". Aspect extrem de relevant pentru intenţia de muşamalizare a acestei "afaceri".

Guvernul experimentează pe populaţie

În comunitatea ştiinţifică există o tendinţă ca iniţial să se ignore şi apoi să se ridiculizeze părerile care sunt contrare a ceea ce se doreste să se creadă şi să se impuna ca fiind adevărat. Dar câtiva doctori şi oameni din personalul medical şi-au expus părerile, uneori chiar unui public surd şi a mass-mediei indiferente. Dr. Alan Cantwell care reprezentă aceasta minoritate, afirmă: "Guvernul experimentează în secret pe populaţie? Bineînţeles că da. Aceasta nu este o fantezie paranoidă.

Există dovezi care arată ca SIDA este o boală "fabricată" de om, prin producerea unui virus prin inginerie genetică". Cei care au ridicat vocea şi au avertizat despre ceea ce se petrece nu au scăpat fără urmări. Chiar daca ocupau poziţii prestigioase, au fost eliminaţi sau ameninţaţi fizic şi profesional; laboratoarele lor au fost vandalizate, probele distruse, corespondenţa interceptată şi convorbirile telefonice înregistrate.

În decembrie 2005, tot în Times, se afirmă că Sindromul Războiului din Golf este asociat "cocteilurilor" de vaccinuri care au fost administrate soldaţilor, pentru protejarea faţă de eventualele atacuri chimice şi biologice. Mai mult de 100.000 de veterani suferă de sindromul contactat în 1991, din care 20.000 deja au murit.

Oameni de ştiinţă americani au lucrat în Irak ca microbiologi în laboratoarele de arme biologice câteva săptămâni înainte de Războiul din Golf, iar Irakul importa bacterii şi virusuri cu virulenţă mare de la companiile din Statele Unite. În 1990, aceştia fabricau cantităţi uriaşe de toxină botulinica şi antrax. Comandamentul armatei americane cunoştea posibilitatea ca trupele să fie expuse agenţilor toxici, în timpul staţionarii în Irak.

Multiplele vaccinări administrate soldaţilor indică această cunoaştere prealabilă. Dar comandamentul nu a informat trupele despre ceea ce va fi; acestea participau la un experiment de proporţii, fără a li se cere acordul. Până la ora actuala cei care au fost acolo nu au fost informaţi despre aceasta, iar cele mai multe informaţii despre vaccinările realizate au fost clasate. Unul din medicii care a refuzat să coopereze deoarece considera că este o violare a Protocoalelor de la Geneva, a fost deferit ...ţii Marţiale si condamnat la 18 luni de închisoare federală.

http://www.judicialwatch.org/story/2008 ... pv-vaccine

http://www.judicialwatch.org/story/2008 ... pv-vaccine

http://www.judicialwatch.org/story/2008 ... pv-vaccine

http://www.judicialwatch.org/story/2008 ... pv-vaccine

Posted

Vaccinarea anti-HPV

Au fost imunizate 13 fetiţe, din 32 de şcoli

* 844 de părinţi au refuzat administrarea vaccinului

Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin a debutat şi în şcolile gălăţene sub semnul neîncrederii părinţilor şi asta deoarece marea majoritate au declarat că nu sunt de acord cu imunizarea fetiţelor lor. Astfel, după cum ne‑a informat dr. Costinela Georgescu, directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică, din totalul de 228 de şcoli ale judeţului Galaţi au raportat situaţia vaccinării anti‑HPV doar 32. La aceste unităţi şcolare sunt înscrise în clasa a IV‑a 867 de eleve. Părinţii a 844 dintre ele au refuzat să‑şi dea acordul pentru vaccinare. Aşadar, în prima săptămână de vaccinare, la 32 de şcoli au fost vaccinate doar 13 eleve. În cazul altor 10 eleve vaccinarea a fost amânată din alte motive. Deloc surprinzător, având în vedere că iniţiatorul acţiunii de vaccinare, Ministerul Sănătăţii, a ignorat necesitatea unei campanii prealabile de informare a părinţilor. Cât despre cea "încropită" şi derulată în al 12‑lea ceas, se pare că nu e tocmai convingătoare. În orice caz, situaţia de la 32 de şcoli din 228 nu este pe deplin relevantă pentru aprecierea unui eventual insucces al costisitoarei iniţiative a Ministerului Sănătăţii.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=28567

Posted

400 de femei vaccinate în judeţ, fără efecte adverse

Din august 2007 şi până la începutul lunii decembrie 2008 circa 400 de femei, multe adolescente, s-au vaccinat contra cost cu vaccinul anti papiloma virusul uman, vaccin disponibil acum gratuit în reţeaua Ministerului Sănătăţii doar pentru fetele de clasa a IV-a. "Nu am înregistrat la nivelul judeţului nostru niciun caz de femeie care să fi prezentat efecte adverse severe după ce s-a vaccinat, contra cost, împotriva cancerului de col uterin. Dacă, deocamdată, unii părinţi refuză avem alţii care sunt extrem de dezamăgiţi când le spunem că fiicele lor nu pot fi vaccinate gratuit, deoarece sunt ori mai mari ori mai mici decât cele care intră în categoria de vârstă gratuit imunizată de Ministerul Sănătăţii. Acele mămici sunt dezamăgite, mai ales că pentru a-şi imuniza fiicele contra cost trebuie să plătească 1200 de lei", a declarat directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Posted

98,8% au spus NU vaccinării

* 98,8%. Este procentul refuzurilor înregistrate până acum în Galaţi, în cadrul campaniei de vaccinare a elevelor de clasa a IV-a împotriva cancerului de col uterin. Nu este însă o situaţie finală, deoarece datele de mai sus provin doar de la jumătate din şcolile ale căror eleve pot beneficia de imunizare gratuită în cadrul campaniei.

Aproape jumătate dintre şcolile unde sunt eleve de clasa a IV-a ce urmează a fi vaccinate împotriva papiloma virusului uman au reuşit să trimită Autorităţii de Sănătate Publică datele privind derularea campaniei de vaccinare. Concluziile nu sunt deloc îmbucurătoare, mai ales pentru zona urbană a judeţului, unde procentul de refuzuri la vaccinare se menţine ridicat, la fel ca şi cel de absenteism al părinţilor la şedinţele de informare. "După a doua săptămână de derulare a campaniei de vaccinare anti-HPV am primit datele satistice de raportare de la aproape jumătate din şcolile unde învaţă elevele cărora li se adresează campania. Deocamdată avem datele privind derularea campaniei de vaccinare împotriva cancerului de col uterin primite de la 115 din cele 228 de unităţi şcolare unde au fost catagrafiate eleve de clasa a IV-a. Până acum au fost vaccinate 56 de eleve, la alte patru au fost contraindicaţii la vaccinare şi au fost reprogramate, iar în aproape 80 de cazuri părinţii elevelor nu au ajuns deloc până acum la şedinţele cu părinţii şi nu şi-au putut exprima nici refuzul, nici acceptul. Cele mai multe cazuri în care s-a acceptat vaccinarea provin din mediul rural. Noi continuăm campania de informare a părinţilor şi, pe măsură ce aceştia se edifică şi îşi dau acceptul, elevele respective sunt reprogramate pentru vaccinare", a declarat directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu.

Din 2.144 de eleve, 2.018 nu au primit "verde" la vaccinare

În aceste 115 şcoli, care au trimis Autorităţii de Sănătate Publică situaţia privind stadiul în care se află campania de vaccinare anti-papiloma virusul uman, trebuia să fie vaccinate 2.144 de eleve. Numai că, în cazul a 2.018 dintre fete părinţii, au refuzat clar vaccinarea pe proprie răspundere. Au mai fost şi câteva cazuri de contraindicaţii la vaccinare şi peste 80 de situaţii în care părinţii nici măcar nu au catadicsit să treacă pe la şcoală ca să spună dacă îşi vaccinează sau nu fetele. Practic, după două săptămâni de derulare efectivă a campaniei de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, în judeţul Galaţi rata de vaccinare a elevelor este de nici 3%. Autorităţile sanitare sunt decise să solicite în continuare sprijinul cadrelor didactice şi al medicilor şcolari şi de familie pentru a continua campania de informare asupra beneficiilor ce pot fi aduse prin vaccinare.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

  • 1 month later...
Posted

Radiografia unui eşec al Ministerului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a prezentat public rezultatele raportului de audit cu privire la campania de vaccinare anti-HPV. Programul a fost demarat la începutul lunii noiembrie şi s-a adresat elevelor din clasa a IV-a. Ministerul Sănătăţii a achiziţionat, cu 23 milioane de euro (!), 110.000 de doze de vaccin.

Un alt gen de efecte secundare

Principalele concluzii ale raportului de audit realizat de minister sunt: din totalul de eleve de clasa a IV-a, au fost vaccinate cu prima doză numai 2.615, adică 2,57 la sută. Dozele de vaccin neutilizate se află în custodia Direcţiilor de Sănătăte Publică Judeţene. Eşecul campaniei a fost determinat de lipsa informării populaţiei, în special a părinţilor şi a medicilor. “Derularea ineficientă a acestei campanii poate avea efecte nedorite pe termen mediu şi lung, atât în planul gestionării eficiente a bugetului de stat, dar mai ales în plan medical, prin compromiterea ideii de vaccinare în general, cu efecte grave asupra sănătăţii populaţiei pe termen lung”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Screeningul, mai eficient pe termen scurt

Recomandările europene actuale cu privire la cancerul de col uterin prevăd programe de screening (control periodic), cu efecte imediate asupra reducerii mortalităţii datorate acestei afecţiuni. Deşi România are o rată a mortalităţii prin cancer de col uterin de şase ori mai mare decât media europeană, situându-se pe primul loc la acest indicator, 80 la sută din populaţia feminină nu a beneficiat de screening pentru cancerul de col uterin. “Una dintre principalele probleme ale programului constă în faptul că nu şi-a propus să amelioreze în nici un fel situaţia actuală. Sigur, este importantă prevenţia pe termen lung în cazul adolescentelor, dar pentru restul femeilor active sexual această campanie nu aduce nici un beneficiu. Trebuie să ne orientăm eforturile şi către viitorul apropiat”, a mai apreciat ministrul. Programul de vaccinare trebuie să fie complementar programului de screening. Vaccinarea anti-HPV are ca rezultat potenţial reducerea incidenţei cancerului de col uterin pe termen lung (peste 15-20 de ani).

O nouă strategie împotriva cancerului uterin

În urma concluziilor raportului, Ministrul Sănătăţii a transmis o invitaţie companiilor producătoare de vaccin HPV, în vederea rediscutării contractului, pentru a asigura astfel implementarea eficientă a acestui proiect şi a propus ca măsuri imediate: lansarea unui program de screening la nivel naţional pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin; demararea împreună cu industria farmaceutică a unei ample campanii de informare cu privire la vaccinarea anti-HPV; reluarea vaccinării numai după evaluarea rezultatelor campaniei de informare.

73 de şcoli gălăţene au ignorat campania

În judeţul Galaţi, campania de vaccinare s-a derulat în perioada 24 noiembrie - 19 decembrie 2008. Au fost catagrafiate 3.192 de fetiţe, eleve în clasa a IV-a, pentru administrarea dozelor de vaccin anti HPV. Deşi acţiunea s-a desfăşurat în 228 de şcoli, doar 155 au raportat numărul elevelor vaccinate. Restul…. Ponderea fetiţelor ai căror părinţi au acceptat imunizarea anti HPV este foarte mică. În judeţul Galaţi au fost vaccinate 68 din totalul de 3.192 fetiţe catagrafiate şi chiar dacă ar fi raportat toate şcolile rezultatul campaniei nu s-ar fi modificat în mod semnificativ. „Fetiţelor vaccinate le vor fi administrate şi următoarele două doze astfel încât imunizarea să fie eficientă. Cel puţin aşa ar trebui. Conform calendarului, a doua administrare urma să se facă în perioada 12-16 ianuarie 2009. S-a întârziat, dar nici prima administrare nu s-a făcut chiar la data stabilită. Ultimul rapel este programat pentru 19 - 23 mai”, ne-a declarat dr. Costinela Georgescu, directorul ASPJ Galaţi.

Aşadar, un bilanţ negativ al campaniei de vaccinare anti HPV, culmea, chiar în „Săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col uterin”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Radi ... tii_2.html

  • 4 months later...
Posted

"Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale. Informează-te!"

Ministerul Sănătăţii a demarat duminică o amplă campanie de informare pentru prevenirea prin vaccinare a cancerului de col uterin. Doar în cazul în care campania de informare va avea succes se va relua vaccinarea. Primele etape ale acesteia au drept scop informarea exactă a tuturor categoriilor implicate, medicii şcolari, de familie - cu atribuţii în medicina şcolară, profesorii şi mai ales părinţii elevelor de clasa a VI-a şi a VII-a, cele care reprezintă acum grupul-ţintă al campaniei.

Este mesajul sub care se derulează campania de informare pentru prevenirea prin vaccinare a cancerului de col uterin. Campania se derulează cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, cu susţinerea OMS, UNICEF şi a Fondului ONU pentru Populaţie şi este finanţată integral de către companiile producătoare a vaccinurilor anti-HPV. Programul de vaccinare anti-HPV, demarat de fosta conducere a Ministerului Sănătăţii în 2008, a fost îngheţat de către ministrul Ion Bazac după ce doar 2% din grupul-ţintă, elevele de clasa a patra, a fost vaccinat. Şi în Galaţi fostul program s-a soldat cu un număr de peste 80% de refuzuri din partea părinţilor privind vaccinarea fetelor. Prima etapă a campaniei a început vinerea trecută la Bucureşti unde au fost instruiţi directorii coordonatori adjuncţi ai direcţiilor de sănătate publică şi medicii epidemiologi. "Urmează ca în circa o lună de zile să se realizeze, în fiecare judeţ, informarea medicilor din reţeaua de medicină şcolară şi a medicilor de familie care au şi atribuţii de medicină şcolară. Avem circa 170 de medici în judeţul Galaţi care vor fi supuşi acestei instruiri. În toamnă urmează o altă etapă a campaniei, instruirea inspectorilor şcolari generali, apoi a profesorilor-diriginţi şi apoi a părinţilor care vor putea să aibă şi sfaturi medicale şi materiale de informare ce li se vor pune la dispoziţie şi din partea corpului medical şi a instituţiilor de învăţământ", a precizat dr. Mihaela Debita, director coordonator adjunct Sănătate şi Programe din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Ultima etapă a campaniei de informare presupune evaluarea efectelor prin intermediul unui sondaj de opinie, derulat după toate regulile statistice şi de sănătate publică. Evaluarea urmăreşte să identifice gradul de deschidere faţă de vaccinarea pentru prevenirea cancerului de col uterin. În funcţie de rezultat, Ministerul Sănătăţii va decide cât de oportună este derularea programului de vaccinare. În următoarele luni, părinţii vor avea acces direct la informaţii avizate şi complete despre prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinare anti-HPV şi pe site-ul dedicat www.informareHPV.ro, la numărul gratuit de informare telverde 08008-00008, dar şi de la medici specialişti deschişi să ofere toate informaţiile în cadrul unui Centru Naţional de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin (CNIPCCU). CNIPCCU va funcţiona pe toată durata campaniei în cadrul Institutului pentru Sănătate Publică Bucureşti. Întrebările care depăşesc competenţele operatorilor de la telverde vor fi redirecţionate către grupul de specialişti ai Centrului Naţional de Informare, care vor oferi răspunsurile, după cum informează biroul de presă al Ministerului Sănătăţii.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=10

  • 3 months later...
Posted

Galaţiul poate testa gratuit 6.000 de femei

138 de cabinete de medicină primară, opt cabinete de obstetrică-ginecologie, 11 laboratoare de analize medicale şi unul de anatomie-patologică sunt deocamdată furnizorii înscrişi şi acceptaţi la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi pentru a oferi servicii medicale gratuite în cadrul programului naţional de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. Programul se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani. "Activitatea de validare a dosarelor eligibile va continua întrucât există furnizori care şi-au exprimat disponibilitatea de a participa la acest program, dar la data raportării nu întruniseră cumulativ criteriile de eligibilitate. Din calculele făcute de noi, pe baza actualului număr de furnizori care deja sunt înscrişi în cadrul acestui subprogram dar şi pe baza condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească, medical vorbind, beneficiarele vor putea testa la Galaţi până la sfârşitul anului 2009 circa 6.000 de femei. Practic, cam 2.000 de gălăţence vor putea să beneficieze lunar de aceste analize", a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu. De acest program pot beneficia toate femeile cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin. Ele vor avea posibilitatea să efectueze testarea prin metoda Babeş-Papanicolau. Până la sfârşitul acestui an, este estimată testarea a 200.000 de femei în toată ţara.

339 de cazuri noi în patru ani şi jumătate

Acest program de testare, ce va avea loc în toamnă şi până la sfârşitul anului, a fost elaborat în scopul prevenirii şi combaterii cancerului de col uterin şi are ca obiectiv principal reducerea incidenţei formelor invazive de boală şi a mortalităţii cauzate de acestea. "Din 2004 şi până în iunie 2009, la nivelul judeţului Galaţi au fost identificate 339 de noi cazuri de cancer de col uterin. Cele mai multe dintre noile cazuri ale acestui interval au fost depistate în 2006 - 72 de cazuri şi 2008 - 71 de cazuri", a precizat dr. Costinela Georgescu, director DSP Galaţi. Nu vor intra în program femeile care prezintă absenţa iatrogenă a colului uterin sau histerectomie totală pentru afecţiuni benigne şi femeile cărora li s-a stabilit deja diagnosticul de cancer de col uterin. De asemenea, testarea nu se va face nici la femeile care au împlinit vârsta de 64 de ani, dacă la ultimele trei examene citologice Babeş-Papanicolau au avut rezultate normale.

Unde şi cum

Pacienta care doreşte să beneficieze de acest program se prezintă întâi la cabinetul medicului de familie pentru a primi consiliere cu privire la prevenţia bolii. Tot aici se va stabili şi dacă se poate încadra în program. Apoi medicul de familie va informa pacienta şi o va trimite către un cabinet medical de specialitate obstetrică-ginecologie pentru consultaţie medicală de specialitate, recoltare şi fixare a materialului celular cervico-vaginal. Materialul de analizat va fi trimis către laboratoarele de analize, rezultatul testului fiind transmis înapoi la cabinetul medicului de familie pentru a fi prezentat pacientei. Pentru serviciile realizate în cadrul acestui program, cabinetele medicale de familie, cele de specialitate obstetrică-ginecologie încheie contracte suplimentare cu casele de asigurări de sănătate.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11

  • 1 month later...
Posted

Ministerul Sănătăţii a decis continuarea programului de vaccinare anti-HPV

Ministerul Sanatatii decide continuarea programului de vaccinare anti-HPV impotriva cancerului de col uterin. Anuntul a fost facut in cadrul conferintei de presa organizate de Ministerul Sanatatii, pentru comunicarea rezultatelor finale ale sondajului de opinie realizat in cadrul Campaniei de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin. Potrivit sondajului, mai mult de jumatate dintre parintii fetelor de clasele a VI-a si a VII-a care au luat o decizie sunt de acord cu vaccinarea anti-HPV.

Rezultatele sondajului arata ca:

* 52% dintre cei care si-au exprimat o decizie de actiune sunt de acord ca fiica lor sa primeasca vaccinul

* 90% dintre parintii intervievati considera ca acest vaccin trebuie oferit gratuit

* 24% dintre parintii intervievati au declarat ca au nevoie de mai multe informatii pentru a lua o decizie

Campania de vaccinare incepe pe 23 noiembrie, astfel: in prima etapa, 23-30 noiembrie, fetitele din clasele a VI-a si a VII-a vor fi vaccinate cu prima doza de vaccin, urmand ca lunile ianuarie si mai 2010 sa le fie administrate a doua si a treia doza.

http://www.hotnews.ro/stiri-intreaba_un ... embrie.htm

Posted

Reîncepe lupta împotriva virusului HPV

La sfârşitul acestei luni se va relua campania împotriva cancerului de col uterin în cadrul căreia vor fi vaccinate elevele de clasa a VI-a şi a VII-a din întreaga ţară. Metodologia după care se desfăşoară campania rămâne aceeaşi ca şi anul trecut, fiecare fetiţă urmând să fie vaccinată cu trei doze, după un calendar bine stabilit. Potrivit declaraţiei directorului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea, dozele necesare vaccinării elevelor din judeţul nostru au fost achiziţionate încă de anul trecut, de când s-a iniţiat campania. Săptămâna aceasta se va stabili data exactă a începerii campaniei, urmând ca părinţii care nu sunt de acord cu acest demers să trimită la şcoală o notificare scrisă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Rein ... HPV_2.html

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.