Jump to content

14 poliţisti români vor pleca în Italia


dcp100168

Recommended Posts

14 politisti romani vor pleca in Italia

Incepand cu data de 15 octombrie, 14 politisti vor fi detasati in Italia, pentru a sprijini autoritatile locale in indentificarea infractorilor romani, misiunea aceasta fiind a 6-a etapa in cadrul proiectului ITARO, au declarat oficiali ai Inspectoratului General al Politiei Romane. Pe langa cei 14 politisti, Romania va detasa, conform declaratiei pe care ministrul Cristian David a facut-o saptamana trecuta, dupa intalnirea cu omologul italian Roberto Maroni, si trei atasati de interne la Trieste, Bologna si Cezana, informeaza NewsIn. Politistii care vor fi detasati in Italia pe 15 octombrie sunt vorbitori de limba italiana, iar cativa dintre ei vorbesc si limba romanes. Ei au fost selectionati din structurile de crima organizata si judiciare ale Inspectoratului General al Politiei Romane din judetele Bistrita, Maramures, Timis, Galati, Sibiu, Prahova, Constanta, Tulcea si din Capitala. Etapa a sase a operatiunilor ITARO urmeaza sa se desfasoare pana in luna decembrie a acestui an, pe data de 12, urmand ca ea sa fie prelungita in functie de situatiile ivite pe teritoriul Italiei.

In cadrul primelor cinci etape ale ITARO, politistii romani au contribuit decisiv in arestarea a mii de infractori romani aflati in Italia, la cercetarea altor cateva mii si la prinderea unor mafioti periculosi aflati in Romania. Rezultatele au fost laudate chiar si de fostul ministru italian de interne, Giuliano Amato. Infractorii romani sunt caracterizati de autoritatile italiene ca fiind foarte activi, insa nu drept cei mai periculosi care actioneaza pe teritoriul Italiei, a declarat, pentru NewsIn, unul dintre ofiterii din conducerea Seviciului Central Operativ al Ministerului de Interne italian. Potrivit acestuia, romanii sunt implicati mai mult individual, dar si organizat in comiterea infractiunilor impotriva persoanelor, bunurilor si patrimoniului. Statisticile politistilor italieni arata ca, in zona centrala si de nord a Italiei, alaturi de albanezi, romanii sunt responsabili in numar mare de comiterea unor astfel de infractiuni. Romanii sunt si foarte mobili. Se misca dintr-un loc in altul, astfel ca, dupa comiterea unor infractiuni, sunt foarte greu de localizat si de identificat.

http://www.ziare.com/14_politisti_roman ... 29757.html

Link to comment
Share on other sites

Un tecucean - la vânat de hoţi în Italia

În cea de-a şasea etapă a proiectului ITARO, 14 poliţişti vor fi detaşaţi în Italia, începând cu data de 15 octombrie, pentru a sprijini autorităţile locale în indentificarea infractorilor români. Oamenii legii, sprecialişti în investigaţii criminale şi crimă organizată, sunt vorbitori de limbă italiană, iar câţiva dintre ei vorbesc şi limba romanes. Unul dintre aceştia este un ofiţer din cadrul IPJ Galaţi, şi anume subinspectorul Octavian Marius Bulgaru, de la Biroul de Investigaţii Criminale Tecuci. Poliţistul se află la cea de-a treia misiune de acest gen, dar la prima în calitate de angajat al IPJ Galaţi, el fiind transferat la Tecuci de la IPJ Vrancea la începutul lunii septembrie.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

El e poliţistul rrom care îi ajută pe italieni

* Marius Octavian Bulgaru aplanează conflictele dintre ţiganii din Torino, Bologna şi Verona

Marius Octavian Bulgaru, un poliţist de etnie rromă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi ,a fost detaşat în Italia pentru a preveni şi combate, alături de carabinieri, infracţionalitatea în rândul cetăţenilor români. Marius Octavian Bulgaru, ofiţer de investigaţii criminale, intervine mai ales când poliţiştii italieni aplanează conflicte iscate între ţiganii aflaţi pe teritoriul Italiei, în Torino, Bologna, Perugia, Padova şi Verona. “Un tip nemaipomenit! O adevărată figură!”, ne povestesc foştii săi colegi din Focşani şi Mărăşeşti, unde Marius a lucrat pentru o perioadă. “Să ştiţi că nu pare deloc de etnie rromă. Ai zice că e român, dacă nu l-ai cunoaşte foarte bine. Şi să vedeţi ce glume face, câteodată, despre asta!”, spune subcomisarul Popescu. O dată la două săptămâni, Marius îşi sună colegii din România. “Le e de mare ajutor carabinierilor când apar conflicte între cetăţenii de etnie rromă de acolo. Omul nostru le cunoaşte limba şi altfel comunică cu ţiganii! Se pare că au răsuflat uşuraţi când a venit Bulgaru”.

http://www.click.ro/Special/el-e-politi ... e-italieni

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.