Jump to content

Grevă la Liceul Emil Racoviţă

Recommended Posts

Posted

Greva la Liceul Emil Racovita din Galati

Liceenii sunt nemultumiti de faptul ca nu li se mai permite sa iasa din institutia de invatamant, sa-si cumpere produse interzise. Tinerii au considerat ca li se ingradesc drepturile, asa ca au pus de un protest. Conducerea institutiei de invatamant spune ca a fost nevoita sa inchida portile scolii, pentru ca unii elevi au indeletniciri nu tocmai compatibile cu scoala. In ciuda protestului de joi, portile scolii vor ramane inchise pentru elevii care vor sa paraseasca institutia in timpul orelor. Si asta deoarece si parintii au cerut ca adolescentii sa fie tinuti la distanta de tentatiile de dincolo de gardul liceului.

http://stirileprotv.ro/locale/31/greva- ... alati.html

Posted

ce bine ca nu s-a intamplat asta cand invatam eu acolo :lol: ,saracii elevi nu o sa mai aiva cum sa chiuleasca ,ca de fumat gasesc ei si prin liceu sa fumeze daca e,cand invatam eu si gardianul statea la o tigara cu elevele...insa am inteles ca s-au schimbat multe prin liceu si probabil masurile sunt mai drastice

Posted

Sigur, sa fie verificate fetele daca sunt virgine(ca pe vremea regretatului) si poate schimbam numele institutiei din E. Racovita in Colegiul Fetelor Mai Catolice ca Papa. Baietii pot sa se transfere le Lic. 3 ca acolo se incerca elevarea Micro 40-ului printr-un oarecare Dinescu, poiiiet si matematishian.

Posted

ei... uite din cauza asta e invatamantul pe drumul care e... bai fratilor, eu sincer as desfiinta obligativitatea invatamantului pentru ca toata ziua ma lovesc de refuzul asta de a invata al elevilor... La scoala vii ca sa inveti ceva carte, chiar daca nu toate materiile sunt atat de interesante sau de frumoase, asta e sistemul romanesc, asa ca de ce sa iesi tu din scoala ca asa vrea muskiu tau de jmeker de cartier, sa te duci tu sa-ti iei chebab sau shaorma, sau un pachet de tigari ca sa fii si tu in randul lumii... nu frate, la scoala vii ca sa inveti nu sa faci figuri, ma gandeam ca protestul e pt altceva, dar pentru copilariile astea nu le dau dreptate... daca vrei cu adevarat sa mananci ce-ti doreste inimioara iti poti aduce de acasa la pachetel, sau poate ca te rade lumea ca vii cu pachetel pus de mamica, nu? Iar cu tigarile... eu i-as exmatricula direct, fara drept de apel... vrei sa fumezi fara sa te vada mamica? Dute frate pe camp, pe Dunare, in boscheti, unde vrei tu numai nu in scoala. Astea sunt numai 2 aspecte ale invatamantului prost inteles in Romania. Poate unii ma judeca pentru mentalitatea comunista, insa eu am alta viziune despre invatamant, atata timp cat vrei sa faci ceva din tine ca om... daca vrei sa devii doar un alt boschetar, sau ma rog, o pitzipoanca pe care o sustine mamica si taticu' atunci pardon, ma scuzati ca am intervenit.

Posted

1)Nu poti sa vii cu pachetelul cu mancare "nesanatoasa" de acasa pentru ca legea interzice.

2)Scoala face parte din sistemul educational, iar prin educatie nu se-ntelege sa fii destept ci se intelege o standardizare a cunostintelor pe nivele valorica, astfel incat toti indivizii de pe un nivel sa aiba aceleasi cunostinte. Degeaba stii tu sanscrita, greaca veche, latina si ai cunostinte de alchimie si dogma religioasa, tot n-o sa treci clasa(si esti destept). Asa ca, faci ce trebuie sa fii admis ca membru deplin al acestei societati(chiar ce tre sa stii sa fii roman?).

Posted

Asta cu interzisul iesirii din incinta scolii se practica si la LVA, inca de acu vreo 4 ani. Cel putin, asa se intampla in 2 din cei 4 ani cati am stat acolo, dar sunt sigur ca si acum este la fel. Oricum, mi se par totusi masuri drastice. In loc sa incerce sa-i convinga pe elevi sa se intoarca de la anumite obisnuinte prin alte metode, o fac in felul asta, care nu va da roade nici in 100 de ani. Asta nu au inteles si nu vor intelege nici profesorii care predau de 30 de ani, nici tu cu parere de rau tomcat0. Pe mine, sa ma oblige cineva sa fac ceva, nu as face nici de-a naibii. Mai degraba m-ar bate zi de zi la cap cu acea chestie si pana la urma, intr-un tarziu tot i-as da ascultare, dar daca mi s-ar impune, cu siguranta as cauta sa ocolesc acea restrictie, in primul rand din ambitia de a nu face cum mi se spune. Gandeste-te ca elevii de liceu sunt si mai tineri, si mai ambitiosi de atat. Si la urma urmei, dintr-a 11-a in sus, sunt majori si au destula minte cat sa cantareasca singuri care le sunt obiceiurile alimentare sanatoase, dar mai mult ca sigur ca nu asta e problema la Racovita, ci e vorba mai degraba de barurile din imprejurimi.

Posted

Uneori, fără să vreau, fac o comparaţie între restricţiile impuse în şcoli şi restricţiile din mediile militare...

Şi acolo există uniforme şi regulamente dar există şi arest şi batalion disciplinar... Se poate spune că prin întărirea regulilor se va obţine o disciplină sporită? Rog să nu fiu înţeles greşit.

Citisem, cu ani în urmă, că în universitatea din Bucureşti, mai mulţi profesori au aplicat metoda contraexemplului: au început să vină la cursuri nebărbieriţi, cu ţinută neglijentă, să vorbească necontrolat, etc. Reacţia studenţilor a fost că imediat au început să se autoanalizeze şi să corijeze ceea ce era de corijat în persoana lor. Partea nedorită a fost aceea că respectivii profesori şi-au cam pierdut din imagine. A urmat, bineînţeles, o discuţie între elevi şi studenţi şi lucrurile au intrat în normal.

Se încumetă cineva să mai facă aşa ceva?

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.