dcp100168 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 "Ultramarine" a realizat primul film al forumului galateni.net O dimineaţă în Micro 19 - 18 ani "înainte", 18 ani "după" Toate felicitările noastre şi la cât mai multe producţii!
Relu Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Nota 10! Sper nu numai s-o vadă cineva din primărie, dar să şi facă ceva ... :roll:
tomcat0 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 felicitari din toata inima pt materialul realizat si la mai multe... poate pana la urma primaria nu mai sta cu mana in san si cu spagi in buzunare
tigeratlantic9945 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 WAW.Clipul e foarte reusit.Felicitari
asctgl Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Nota 10, 11 sau chiar 12...rog staful acestui forum si pe cei care au lucrat la filmulet sa faca o versiune in limba engleza... deoarece pe viitor Primaria va fi data in judecata prin CEDO care se ocupa de astfel de probleme administrative si sociale la nivel european, iar acolo nu se poate da mita...Noi dorim sa dam primaria in judecata pentru mai multe probleme de ecologie, sport, sanatate si educatie.Acest filmulet reprezinta clar o incompetenta din partea primarie si acesti comunisti care ne conduc trebuiesc sanctionati...Avem avocati pregatiti care doresc sa ne ajute in acesta prblema...momentan strangem probe...cat mai multe sa fie cat mai sever procesul...PS: Ii prezentam filmuletul si domnului primar Dumitru Nicolae(sa vada ca lumea nu doarme) si domnului viceprimar Ciumancencu(despre care am auzit ca ar vrea sa ia ceva atitudine si sa faca ceva ptr oras, dar deocamdata is doar vorbe).
toto Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Superb filmul !!! NOTA 10 + !!!Mocirla caracterizeaza aceasta zona... plus gunoaiele... Si cand nu ploua, aerul e plin praf infect.Un asemenea material ar trebui facut cunoscut la cat mai multa lume.IMPORTANT este ca sa ajunga si la urechile celor care iau decizii...Cu riscul de a genera SPAM o sa trimit filmuletul la toti galatenii (si nu numai) din Address Book-ul meu.
adrian Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 O dimineaţă în Micro 19 - 18 ani "înainte", 18 ani "după" Toate felicitările noastre şi la cât mai multe producţii! Ne minunam si dam note unui film rupt din realitatea stupida in care am ajuns si care se pare ca nu o putem schimba prea curand. Si nici o autoritate nu face nimic... E jalnic... Ar trebui sa strecuram filmul printre spoturile candidatilor la alegeri cand incepe campania electorala. Oare cat costa? CEDO ar trebui sa-i condamne pe cei care sunt in Primarie, nu primaria. Asa s-a inpamantenit la noi: in loc sa plateasca directorii unor institutii si firme pt greselile lor, platesc bugetele si firmele respective. Adica, in cazul primariei, tot noi. Iar sefii din departamente stau frumos la birourile lor si isi vad de treaba. Oare asa e peste tot in lumea asta? Cand vedem un primar cu toata gashca de lingai dupa el cu cazmale si lopeti demoland un cartier de garaje ca cel din film cu manutzele lor si din banii lor? Cand vedem plantari de verdeatza de catre ``catindatii`` la diverse fotolii prin administratie? Sa vina unul in campanie si sa zica: ``Am plantat 15 copaci din banii mei.`` In loc sa ne abureasca: ``Voi planta 15 Ha pe zi pana in ultima zi a mandatului`` fara sa zica: ``din banii vostri fraierilor...`` Gata cu vaicareala. Promit ca nu mai merg la alegeri pt ca nu facem altceva decat sa-i legitimam pe golanii astia de-si inchiriaza spatii de campanie in plin centru pe niste bani.... Nu avem nici o sansa... Asa cred eu, dar imi doresc sa ma contrazica cineva cu exemple si cu actiuni ce ar putea avea efect in schimbarea realitatii.
Relu Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Deci aşa se explică acele "vaiete" în miez de noapte ... dacă deschideam fereastra, le auzeam şi eu ... nu se înţelegea bine, chiar mă întrebam ce poate fi...Cât despre acel "nu avem ce face"... ba au, să se întoarcă înpoi la şcoala de poliţie şi să înveţe acolo toate procedurile :twisted:
silviudeep Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 le-am auzit si eu, mai ales vara cand dormeam cu geamul deschis. Insa e bine ca nu se auzea foarte tare si puteai sa te odishnesti. Cat despre Politia Romana, nu ma mira absolut nimic, despre lipsa lor de reactie.
tomcat0 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 as avea multe de comentat, ca m-a enervat la culme filmuletul ala... cand e vb de marirea salariilor la profesori sare toata lumea cu gura, dar cand au fost marite salariile militienilor astia incompetenti n-a zis nimeni nimic, au tacut toti... si uitati-va la ei, majoritatea sunt analfabeti cu creier de gaina si cu impresii de generali... asta e situatiamai bine sunai la Renel, sa taie curentul in tot cartierul... eu asta as fi facut... sau macar cautam niste sigurante pe undeva, si aruncam o galeata de apa pe ele... daca comentez mai mult o sa ma acuze lumea de rasism
kos Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Da.. am vazut filmul! Oribil! :shock: Suntem ai nimanui, constat. Dar Politia unde poate fi reclamata, ma intreb??? :?:
Relu Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Pe unii îi interesează mai mult respectarea legilor decât "funcţionalitatea" societăţii....
ultramarine Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Asa e de fiecare data in acest cartier: nunta, botez, cumetrie, majorat. Bina ca priveghiurile sunt mai rare. Astia vroiau sa-l tina cinci nopti!
anitaraz Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Eu zic sa o luam logic: daca Politia intervine si ii calmeaza, rromii se plang de discriminare, de incalcarea drepturilor omului, etc.. Exact cum au zis politistii, sunt obiceiurile lor si trebuie sa le respectam. Pe de alta parte, indiferent ce se intampla, in momentul in care politistii intervin si ranesc pe cineva, chiar daca respectivul e vreun criminal periculos, vine mass-media si striga: politistii au lovit/ranit/impuscat un cetatean!!!! Urmeaza 100 de episoade de dezbateri pe toate posturile TV, ziarele vuiesc, toti acuza politia romana de violenta.Nu uitati ca inca traim in Romania!Daca eram in Italia sau Turcia de exemplu, nu se comentau actiunile Politiei dar aici....
dcp100168 Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Dimineţi de calvarCursă cu obstacole către şcoală, în cartierul Micro 19* Pentru aproximativ 4.000 de copii, plus părinţii lor, fiecare dimineaţă e un calvar * Pe poarta Şcolii Nr. 29, elevii intră la grămadă cu maşinile * Primăria promite o reamenajare, dar nu se ştie dacă vor fi fonduri *Circulă pe internet încă de acum un an un film făcut de un gălăţean, probabil părinte al unui elev la Şcoala Nr. 29, din cartierul Micro 19. O dimineaţă ploioasă, ora opt fără ceva, pe străduţa care trece prin faţa a patru instituţii de învăţământ: Şcolile Nr. 17 şi 29 şi Grădiniţele „Codruţa” şi „Motanul Încălţat”. O mare de elevi, părinţi, umbrele şi maşini. Pentru maşini, drumul pare mai uşor. Pentru pietonii grăbiţi să ajungă la şcoală la timp, drumul pare să fie un adevărat infern. S-ar potrivi aici descrierea aceea din poveste: nici pe drum, nici pe lângă drum. Trebuie să se ferească din calea maşinilor care urcă pe trotuare. Unde? Coborând în stradă. Trebuie să se ferească de porţiunile neasfaltate unde noroiul e până la glezne sau de băltoacele imense care împânzesc strada. Dacă au reuşit să fie campioni la cursa cu obstacole, inevitabilul se produce totuşi: o maşină trece stropindu-i din cap până-n picioare. Uzi până la şosete, murdari de noroi, dar bucuroşi că au scăpat cu viaţă, elevii ajung în cele din urmă să intre pe poarta Şcolii Nr. 29. La grămadă cu maşinile. S-o fi format şi o clasă de şoferi?, te întrebi uitându-te cât de multe vehicule pătrund pe poartă, alături de şcolari.Memorii, vizite electorale şi atâtSătui de calvarul zilnic, părinţii elevilor de la Şcoala Nr. 29 s-au adunat la sfat, în urmă cu trei ani. Au făcut un memoriu pe care directoarea instituţiei, Cătălina Caragea, l-a dus personal primarului. „În memoriu, comitetul de părinţi solicita reamenajarea zonei prin crearea de spaţii pietonale, străzi cu două benzi de circulaţie, parcări şi coşuri de gunoi. Chiar dacă ieşire directă la stradă au patru unităţi de învăţământ, în fiecare dimineaţă trec pe aici elevi de la cinci instituţii, pentru că în zonă, pe lângă cele două şcoli şi două grădiniţe, se află şi Colegiul Economic. În total sunt aproximativ 4000 de elevi care trec spre cele cinci instituţii, plus părinţii sau bunicii unora dintre ei. Vă daţi seama cât de importantă ar fi pentru întreg cartierul reamenajarea zonei”, ne spune directoarea Caragea. Aceasta a mai precizat că nici nu mai ştie ce măsuri să ia ca să fluidizeze circulaţia în unele dimineţi: „Am încercat să ţin închise porţile, ca să nu mai intre maşinile odată cu elevii. Dar nici aşa nu a fost bine. Se creau blocaje, maşinile se adunau grămadă pe trotuar şi pe stradă, iar oamenii chiar nu mai aveau pe unde veni la şcoală. Aşa în curtea şcolii mai au o scăpare să parcheze cinci minute până îşi lasă copilul la grădiniţă sau la şcoală, fără să încurce circulaţia. E riscant. Noroc că nu s-au întâmplat până acum incidente grave. Dar cred că nu trebuie să aşteptăm să se întâmple ca să rezolvăm problema”, mai spune directoarea de la Şcoala nr. 29. În campania electorală, primarul Dumitru Nicolae chiar a vizitat Şcoala Nr. 29 şi a promis sprijin. Apoi, în timpul alegerilor, o firmă a început bituminizarea străzii. Şi atât.Picătura chinezească„Ne-am speriat când am văzut că se toarnă asfalt tot acolo unde era deja. Am mai făcut o adresă la Primărie, prin care am amintit că problema e mai gravă decât o simplă asfaltare. Ca să fim siguri că se rezolvă ceva aplicăm şi noi metoda cu picătura chinezească. Am primit răspuns oficial de la Primărie că vom fi prinşi pe bugetul anului 2009. M-am interesat şi mi s-a spus că studiul de fezabilitate e deja făcut, urmează proiectul. Dar nu se ştie deocamdată ce fonduri vor fi la buget pentru începerea lucrărilor. Ne e teamă să nu se amâne pentru anul următor şi tot aşa. E păcat, pentru că anul trecut am primit fonduri substanţiale pentru reparaţia capitală a şcolii, dar împrejurimile şi curtea şcolii au rămas neamenajate”, ne mărturiseşte Cătălina Caragea.Partea a doua: gunoaiele şi garajeleSpaţiu pentru reamenajarea zonei ar fi suficient. Nu numai pentru străzi, trotuare şi parcări civilizate, ci chiar şi pentru un parc, având în vedere că ar fi situat în mijlocul a cinci unităţi de învăţământ. Însă o zonă destul de largă cuprinsă între Colegiul Economic şi Şcoala Nr. 29 e acoperită cu zeci de garaje fiecare cu o „arhitectură” colorată. Şi asta n-ar fi nimic, dacă fiecare proprietar nu ar fi „muşcat” din spaţiul pietonal ca să-şi facă o curticică, unde-şi ţine diverse lucruri, chiar şi grătarul cel de toate sâmbetele. Urmat, bineînţeles, de o „băută”. „Ar fi ideal să se dărâme toate aceste garaje, să se facă parcări şi un parc. Acum nu sunt nici măcar coşuri de gunoi în zonă. De la garaje, mizeria se aruncă pe lângă gardul şcolii. Avem, de mai bine de zece ani şi câteva plăci de beton abandonate lângă gard, pe care nu le-a ridicat nimeni”, mai spune directoarea. Aceasta susţine însă că distrugerea garajelor e ceva de nivelul utopiei. „Dacă printre proprietari se află măcar un membru de partid, sigur nu vor fi sorţi de izbândă. Deşi ceea ce s-ar construi pe aceste spaţii ar fi tot în folosul comunităţii”, consideră Cătălina Caragea. Filmul propune şi un proiect cu ceea ce s-ar putea construi în zonă, dacă s-ar renunţa la garaje. Nu ezitaţi să-l accesaţi, e chiar bine realizat. Mai ales reprezentanţii comunităţii locale ar avea, cu siguranţă, ceva de învăţat. Deocamdată, până nu se reamenajează zona, elevii, părinţii şi dascălii celor cinci unităţi de învăţământ vor fi condamnaţi în continuare la dimineţi de calvar.http://www.viata-libera.ro/articol-Curs ... _19_2.html
chirac Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Este adevarat ,ce-ia ce se intimpla acum in Galati,intorcindune la anii inainte de '89 pare a fi dupa o ploaie cu masini garaje toate cele cersetori ,someri..Poate asta este democratia si noi o acceptam mai greu!Pare a fi dupa un razboi,totul e haotic . Organele de ordine ar trebui ar trebui sa fie mai receptive la sesizarile cetatenilor.Gasesc apelarea prin 112 nitel c-am anevoiasa.Cind cineva face o sesizare ar trebui ,nici sa se termine discutia si opatrula de a politiei ar trebui sa fie la locul de unde se apeleaza .Asta in conditiile ca sistemul functioneaza corect referitor la localizarea prin satelit.Asa ca 112 te interoghaza citeva momente face legatura la politie te introgheaza si politia te invit la circa de politie sa faci plingere daca sustii pretentii ceva si intr-un final iti spune ca va veni un echipaj. M-ai folosweste la ceva?Te mai baga si la belele pentru alertarea ffalsa daca nu dovedesti cu niscai-va vinatai ,mani rupte etc.Daca legea ar fi respectrata si taca ar fi lege pentru toate chitubusurile fi-ti siguri ca alta ar fi situatia.
EMIL Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 CHIRAC BAG SEAMA CA AI VAZUT CAM MULTE FILME AMERICANE, ...CA SA PARAFRAZAM "...TRAIM IN ROMANIA..."
ultramarine Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 News report about galateni.net/forumhttp://www.youtube.com/watch?v=dC994ux-wBA
dcp100168 Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 News report about galateni.net/forumhttp://www.youtube.com/watch?v=dC994ux-wBA
George Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Oau ne face reclama seriaosa strainii astia. Forumul nr 1 Ce tari suntem
dcp100168 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 O zebră pentru copiii noştriAccidentată în drum spre grădiniţă* O fetiţă de 7 ani a fost accidentată lângă mama sa * În Micro 19, peste 4.000 de copii sunt zilnic în pericol * Maşinile şi pietonii circulă de-a valma * Părinţii, locuitorii din zonă, ziarul nostru, toată lumea semnalează, de luni bune, haosul * Măcar acum, după accident, aude cineva? *Ziarul nostru a mai scris, în luna februarie a acestui an, despre drumul de coşmar pe care trebuie să-l parcurgă în fiecare zi elevii, copiii şi părinţii acestora când se duc la şcoală sau la grădiniţă. Este vorba de zona din Micro 19, unde sunt amplasate Grădiniţele „Codruţa” şi „Motanul Încălţat”, Şcolile Nr. 17 şi 29 şi Colegiul Economic. Este o zonă unde traficul de maşini este intens, deşi străduţele sunt foarte înguste. În fiecare dimineaţă se produc blocaje, din cauza părinţilor care vin să-şi aducă copiii la şcoală sau la grădiniţă, dar şi a locuitorilor din cartier care circulă spre Piaţa „Dunărea”. Mai mult decât atât, maşinile circulă în grabă şi pe spaţiile destinate pietonilor, pe trotuare şi pe aleile dintre garaje. Semne care să le interzică accesul sau să avertizeze că prin zonă trec copii nu există. Nici treceri de pietoni. În concluzie, elevii şi părinţii pietoni ar trebui să circule pe calea aerului, pentru că nici pe stradă, nici pe trotuar, nici pe aleile pentru pietoni nu sunt în siguranţă. În fiecare zi, elevii, părinţii şi profesorii se confruntă în drum spre şcoală cu zeci de pericole.Memorii şi promisiuniSituaţia trenează de ani de zile şi odată cu creşterea numărului de maşini a devenit infernală. Părinţii disperaţi au postat inclusiv un film pe internet în care se vede clar că drumul spre şcoală pentru cei aproape 4.000 de elevi câţi învaţă la instituţiile respective este o cursă cu obstacole şi că maşinile şi elevii merg de-a valma pe străzi şi trotuare. Filmul l-am preluat şi noi în februarie când am scris pe larg despre această situaţie şi vi-l prezentăm şi acum. Poate cineva vede sau aude… La vremea realizării materialului nostru, directoarea Şcolii 29, Cătălina Caragea, ne semnala că părinţii au făcut în repetate rânduri memorii la Primărie prin care au cerut sistematizarea zonei. Profesoara mulţumea atunci lui Dumnezeu că nu se întâmplase încă nici un accident. Cum nu s-a luat nicio măsură, iată că inevitabilul s-a produs…„Să se facă măcar acum ceva”Mihaela Mutu, o fetiţă de numai şapte ani, de la Grădiniţa „Codruţa”, a fost accidentată săptămâna trecută, în timp ce venea la program însoţită de mama sa. Acum zace pe un pat de spital, operată, pentru că a suferit o fractură deschisă la un picior. Iată ce ne-a povestit, ieri, mama copilei: „Eu nu puteam s-o ţin de mână, pentru că aveam în braţe cealaltă fetiţă, de cinci luni, pe care nu aveam cu cine s-o las. Un maxi-taxi a trecut pe stradă a tras dreapta ca să facă loc unei maşini care venea pe contrasens. Blocase toată circulaţia pentru că era foarte mare, iar strada îngustă, plus alte maşini parcate împrejur”. „Pentru că microbuzul se oprise, am trecut prin spatele lui şi m-am aplecat să văd dacă mai vine altă maşină pe contrasens. În acest timp, Mihaela a întins un picior în faţă şi a încercat să se uite şi ea, odată cu mine. O maşină care venea din spate a lovit-o peste picior şi i l-a rupt. Noroc că a frânat şi nu a trecut cu totul peste ea…” „Şoferul susţine că fata a apărut dintre maşini şi nu se aştepta. Eu m-am speriat atât de tare, că în încercarea s-o prind pe Mihaela şi s-o salvez am scăpat-o din braţe pe cea mică. Noroc că a alunecat pe lângă mine şi s-a amortizat căzătura. S-a ales doar cu o zgârietură. Am dus-o la medic şi mi-a spus că nu are nimic”, povesteşte femeia. Ea susţine că zilnic e nevoită să facă acest drum în asemenea condiţii: „Să se facă măcar acum ceva. Nu există o zebră pe toată strada. Pe unde să trecem şi noi, pietonii?”Şcolile şi-au unit forţeleSituaţia e destul de gravă. Ca urmare toţi directorii de la unităţile de învăţământ şi-au unit forţele şi au cerut ajutorul părinţilor pentru a depune un alt memoriu la instituţiile abilitate să rezolve problema. Poate în jur de 4.000 de semnături şi un copil care, în prag de vacanţă, zace pe un pat de spital vor sensibiliza şi vor schimba ceva. „Ştim că la nivel de proiect se întâmplă deocamdată ceva cu sistematizarea zonei, dar nu ştim dacă se vor aloca fonduri pentru începerea lucrărilor. Ceea ce s-a întâmplat cu fetiţa de la Grădiniţa «Codruţa» arată că nu mai avem timp de aşteptat. Pericolul există şi se pot întâmpla zilnic nenorociri. Vom trimite alte memorii, la Primărie, la Agenţia Teritorială de Ocrotirea Populaţiei, la Poliţia Rutieră. Trebuie făcut ceva”, ne-a declarat directoarea de la Şcoala Nr. 29, Cătălina Caragea. Doina Tomoilă, directoarea-adjunctă de la Şcoala Nr. 17, susţine că de la fiecare clasă se strâng în prezent semnături şi în această instituţie: „Nu se mai poate. De nu ştiu câte ori m-au «şters» şi pe mine maşinile şi sunt om mare, ce să mai vorbeşti de nişte copii. E cumplit. Noi nu am avut accidente. Trebuie să mai aşteptăm şi altele?”Vindecarea va dura o lună de zile„Pacienta suferise o fractură deschisă la nivelul gambei drepte. A fost operată, este bine şi va mai rămâne în spital timp de o săptămână. Ulterior va fi externată şi va fi nevoită să poarte ghips în următoarea lună de zile”, a declarat dr. Costel Dimitriu, şeful secţiei de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfântul Ioan” din Galaţi.Vinovată pentru că nu există zebrăNoi nu căutăm vinovaţi. Tot ceea ce vrem este să tragem un semnal de alarmă pentru că lucrurile nu mai pot continua aşa. Poliţia Rutieră şi-a desfăşurat propria anchetă. „Din primele cercetări reiese că fata a fost vinovată. A traversat strada prin loc nemarcat şi nu s-a asigurat”, ne-a declarat comisarul Viorel Cojocaru. Aşa o fi, dacă ne raportăm strict la litera legii. Ne întrebăm şi noi pe unde ar fi trebuit să traverseze copilul strada, în condiţiile în care nu există trasată nicio zebră? Prin aer? Dacă ar fi fost un astfel de marcaj, s-ar mai fi întâmplat nenorocirea? A luat măcar în al şaptelea ceas cineva vreo măsură? De câte victime va fi nevoie să se mişte ceva? Am încercat să luăm ieri legătura cu viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, pentru a afla dacă s-au alocat fonduri pentru rezolvarea situaţiei, însă acesta nu a putut fi contactat. Vom reveni.http://www.viata-libera.ro/articol-Acci ... ita_2.html
toto Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Si eu imi duc fetita la gradinita "Codruta" si stiu exact situatia. Fratilor, masinile n-au ce cauta pe acele stradute !!! Acolo sunt numai ALEI PIETONALE !!! Zone nu e sistematizata deloc. Sunt garaje insa parcarile sunt ca si inexistente... Intre gadinita "Codruta" si biserica este o alee (pietonala) ingusta asfaltata anul trecut cu ocazia alegerilor locale. Pe acolo trec parinti cu copii si masini. Cand trece o masina trebuie sa te lipesti de gard ca sa-i faci loc. Aleia putea fi largita pana in gardul bisericii, se puteau face trotuare. Cand ploua noroiele inunda tot, cand nu ploua e praf. Tot pe aceste alei se face aprovizionarea la diverse magazine aflate in piata. Sunt masini care merg cu viteza excesiva (si) pe ALEEA PIETONALA din dreptul Colegiului Economic.Pun si eu o intrebare... A vazut cineva eventualul plan de sistematizare al zonei? As vrea sa-l vad si eu. PSNu se poate pune trecere de pietoni pe o alee pietonala !!!
Cosmin Constantin Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 as avea multe de comentat, ca m-a enervat la culme filmuletul ala... cand e vb de marirea salariilor la profesori sare toata lumea cu gura, dar cand au fost marite salariile militienilor astia incompetenti n-a zis nimeni nimic, au tacut toti... si uitati-va la ei, majoritatea sunt analfabeti cu creier de gaina si cu impresii de generali... asta e situatia mai bine sunai la Renel, sa taie curentul in tot cartierul... eu asta as fi facut... sau macar cautam niste sigurante pe undeva, si aruncam o galeata de apa pe ele... daca comentez mai mult o sa ma acuze lumea de rasism Și profesorii au dovedit cât de deștepti sunt !!...care vrea sa invete sa invete...care nu la lopata fara mita zilnica
Recommended Posts