dcp100168 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Bătrână bătută de noră, pentru că nu vrea să vândă un terenFemeia se plange ca incaseza batai crunte chiar din partea celei care ar trebui sa se poarte ca o fiica. Nora ei o snopeste in bataie ori de cate ori vine vorba de faptul ca batrana nu vrea sa vanda un teren. Vasilica Bujor are 68 de ani. Locuieste singura, iar cei care-i mai trec pragul sunt doar fiul ei si sotia acestuia. Insa in loc sa se bucure, batrana se ingrozeste cand ii vede in poarta. Nora ei, se plage femeia, o bate crunt de fiecare data cand raman singure. Suprinzator este ca fiul batranei nu a luat niciodata atitudine. Tanarul chiar isi aproba sotia cand aceasta o loveste fara mila. Joi seara, insa, dupa o noua serie de lovituri, batrana nu a mai suportat si a chemat politia si ambulanta. Batrana urmeaza sa fie vazuta si de un medic legist, care sa stabileasca daca i-a fost pusa viata in pericol. In acest caz, nora femeii risca sa fie acuzata de vatamare corporala sau chiar tentativa de omor.http://stirileprotv.ro/locale/31/galati ... teren.html
dcp100168 Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 O nora isi bate soacra pentru ca refuza sa-i lase casa mostenireDesi se spune ca nora este cea care ar trebui sa se teama de gura si mânia soacrei, o brasoveanca maritata cu un galatean din comuna Priponesti a dovedit contrariul. Nora isi bate periodic soacra si uneori chiar si socrul pentru ca acestia nu vor sa treaca pe numele ei si al sotului casa in care locuiesc si pamântul aferent. Desi la un moment dat soacra a facut plângere la politie impotriva femeii si acesteia i se deschisese dosar penal, victima a retras plångerea la scurt timp, motivând ca s-a impacat cu nora. Acest lucru nu a durat insa mult. In urma cu doua saptamåni, femeia a fost iar batuta de nora sa si a ajuns in spital.Vasilica Bujor are 63 de ani si locuieste in comuna galateana Priponesti. Fiul ei s-a casatorit cu o femeie din Brasov, iar aceasta trece periodic pe la casa soacrei. Insa in nici un caz ca sa o ajute. Batrâna se plânge ca nora sa o pocneste din orice, ca o umple de rusine prin sat vorbind-o de rau si ca, mai nou, ii cere sa o faca mostenitoare pe casa si pamântul ei. Cel putin asa sustine batrâna, care sta de doua saptamâni prin spitale dupa ultima bataie incasata de la nora. Ieri, victima a fost transferata de la Spitalul Anton Cincu din Tecuci la Spitalul de Urgenta Galati. Intrucat loviturile nurorii i-ar fi produs si leziuni interne s-a decis transferarea femeii la un spital dotat cu aparatura imagistica necesara investigarii. “Femeia prezinta un politraumatism prin agresiune. Ea a fost transferata de la Spitalul din Tecuci si urmeaza ca dupa ce i se vor face investigatiile sa continuam tratamentul”, a declarat purtatorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenta Galati, dr. Mihai Bucatanschi.«Femeie rea ca ea, mai rar»Asa spune Vasilica Bujor când este intrebata ce are nora ei cu ea de o bate atâta. “Nu stiu cu ce i-am gresit eu. Dar asa rautate nu am mai vazut. Am fost si la politie si le-am spus acum ca nora mea, Elena Spulber, asa ii zice, iar m-a batut. Eu voiam sa ma duc la papusoi, eram lânga caruta, când odata a sarit la mine si m-a batut cu ce a nimerit, si cu un sac m-a lovit. Apoi s-a dus si dupa barbatul meu in casa si i-a fracturat si lui coasta. Dar el nu putea sta la spital ca nu mai are cine sa aiba grija de casa. Ea si fratele ei au o bucata de pamânt lânga al nostru, le-a lasat taica-su, si când mai vin pe aici atunci ies scandaluri. Iar eu nu am cui ma plânge ca nici baiatul nu are ce face.Acum tot vrea sa ii fac actele pe casa, pe pamânt si nu mai pot scapa de batai”, sustine batrâna internata acum la Spitalul Clinic de Urgenta Galati, la Neurochirurgie. Politistii din localitate cunosc povestea batranei, dar de data asta nu o pot ajuta daca aceasta nu face plângere scrisa. Loviturile nurorii nu i-au pus femeii viata in pericol si deocamdata nici la capitolul vatamare corporala grava nu se poate inscrie, situatii in care politia s-ar putea autosesiza fara plângerea prealabila a victimei. “Femeia a fost agresata de nora ei si, in situatia in care victima va depune plângere, in functie de rezultatul anchetei si al examinarii medico-legale, se vor lua masurile de rigoare”, a precizat purtatorul de cuvânt al IPJ Galati, subcomisarul Cristina Tatulici.In urma cu doi ani, femeia si-a retras plangerea facuta impotriva noreiNeintelegerile dintre soacra si nora sunt vechi de ani de zile. Dar o singura data Vasilica Bujor a dat impresia ca vrea sa o pedepseasca. Dar nu tot cu pumnul. Dupa ce a fost batuta de nora sa pentru ca a intrebat-o de ce o vorbeste de rau prin sat, Vasilica Bujor a facut plângere la politie. S-a intocmit dosar penal pentru lovire si alte violente, iar politistii erau cât pe ce sa termine cercetarea, când, surpriza. Soacra a retras plângerea pe motiv ca s-a impacat cu nora si oricum nu dadea bine in sat sa faca asa ceva. Si parea ca si nora incetase sa o mai confunde pe soacra sa cu sacul de box. Din pacate, impacarea nu a durat mult si intre cele doua femei iar au aparut conflicte. Ele au culminat acum doua saptamâni cu o bataie in urma careia soacra a ajuns la spital. Oamenii legii incearca acum sa o convinga pe femeie ca, daca nu va depune plångere, nimeni nu o poate ajuta.Soacra cicalitoare injunghiata de ginere cu surubelnitaSe pare ca in Galati au mai existat destule exemple din care reiese ca soacrele mai degraba iau bataie decât fac probleme. Asa s-a intâmplat si anul trecut cu o femeie din Tulucesti, care a fost batuta de fiu si nora pentru ca nu le dadea banii din pensie. Intr-un alt caz, cicaleala soacrei a fost crunt pedepsita, dar nu de nora, ci de ginere. S-a intâmplat acum doi ani in Galati, când un ginere si-a injunghiat mortal soacra cu surubelnita. Stela Chirosca, de 67 de ani, a fost omorâta de Ion Juverdeanu, ginerele ei. Crima a socat vecinii, care il descriau pe om ca fiind calm si muncitor, iar pe soacra ca fiind cicalitoare din cale afara. Se pare ca vorbele soacrei il adusesera pe barbat in pragul divortului de sotie si, pentru ca nu a mai putut suporta, si-a omorât soacra in magazia propriei case. Toti vecinii au spus ca, poate, daca soacra era mai putin rea de gura, nenorocirea nu s-ar fi intâmplat.http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... enire.html
Recommended Posts