Jump to content

Branşamentele inviduale la apă, din ce în ce mai solicitate


dcp100168

Recommended Posts

Bransamentele inviduale incep sa capteze atentia locatarilor

* Zeci de galateni solicita zilnic la Apa Canal incheierea contractelor individuale pentru furnizarea apei potabile, potrivit declaratiei directorului general al Apa Canal, Marin Costel.

Primul experiment pus in practica acum cateva luni de conducerea Apa Canal, respectiv bransarea individuala la reteaua de apa a locatarilor blocului S10 din cadrul asociatiei de proprietari 111, s-a dovedit a fi unul reusit. Si asta pentru ca, la scurt timp, multi galateni care au aflat ca pot incheia astfel contracte individuale cu Apa Canal au cerut ca locuintele lor sa fie bransate individual la reteaua de alimentare cu apa, incheind astfel contracte individuale cu societatea. “Zilnic avem cateva zeci de cereri de bransare individuala, ceea ce arata ca locatarii sunt interesati sa plateasca exact cat consuma. Cei care doresc ca locuintele lor sa fie bransate individual la reteaua de apa trebuie sa depuna o cerere la Apa Canal, urmand sa se intocmeasca un proiect de executare a lucrarilor si sa se obtina avizele necesare. Cu cat numarul locatarilor dintr-o scara care solicita acest lucru este mai mare, cu atat suma care trebuie platita de fiecare solicitant este mai mica. Potrivit estimarilor pe care le-am facut, pentru bransarea individuala a locuintei este necesar sa fie platita o suma cuprinsa intre 10 si 15 milioane de lei vechi, costul fiind diferit, in functie de suprafata locuintei. La ora actuala, studiem posibilitatea ca aceste sume sa se poata plati si in rate, ceea ce ar insemna ca banii care ar trebui platiti lunar, pe o anumita perioada sa fie trecuti in factura de apa rece pe care o emitem lunar“, ne-a mai declarat directorul general al societatii, Marin Costel. Acesta sustine ca un alt mare avantaj al incheierii contractelor individuale il reprezinta inlocuirea tuturor instalatiilor din locuinta. Daca principalul avantaj al bransarii individuale il reprezinta faptul ca locatarii platesc exact cat consuma, nemaifiind nevoie de apometre, in cazul in care acestia nu isi vor achita facturile, li se va sista furnizarea apei.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=14

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.