Jump to content

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" s-a înfiinţat la Galaţi!


dcp100168

Recommended Posts

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" s-a înfiinţat la Galaţi!

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” îşi are sorgintea în Şcoala Flotilei, înfiinţată la 17 noiembrie 1872, la Galaţi. Ulterior, învăţământul superior de marină a evoluat sub diferite denumiri, conform organizărilor şi reorganizărilor învăţământului militar.

Pentru pregătirea specială de marină a ofiţerilor repartizaţi în flota militară, în 1896 s-a înfiinţat Şcoala de Aplicaţie a Sublocotenenţilor de Marină, care, în 1909, a primit denumirea de Şcoala Navală Superioară. Pentru formarea personalului specializat necesar navelor comerciale, la 1 octombrie 1938, în cadrul Şcolii Navale, s-a înfiinţat Secţia Marinei de Comerţ.

Începând de la 1 ianuarie 1969, s-a schimbat din nou denumirea în Şcoala de Ofiţeri Activi de Marină „Mircea cel Bătrân”, continuând să pregătească, pe parcursul a patru ani, ofiţeri pentru Marina Militară şi Marina Comercială.

La 29 august 1973, aceasta a fuzionat cu Institutul de Marină Civilă, creat în 1972, noii instituţii de învăţământ superior atribuindu-i-se numele de Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”. În anul 1990, Institutul de Marină a fost reorganizat, înfiinţându-se Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, instituţie militară acreditată de învăţământ superior de specialitate.

http://www.cugetliber.ro/1223672400/art ... atran8221/

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.