dcp100168 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Mici, dar răiCu pietroaie, în geamurile trenurilor* Doi fraţi din Tămăoani s-au distrat zile întregi, aruncând cu pietroaie în geamurile trenurilor * Mai mulţi călători au văzut moartea cu ochii, cataroaiele zburându-le razant prin faţa ochilor şi ieşind pe celălalt geamIeri, la sediul Poliţiei Transporturi din Eurogara Galaţi, cei doi fraţi Iacob, aşezaţi lângă mama lor, însărcinată cu al nouălea copil, afişau figuri nedumerite. Ce făcuseră aşa grav? "Au spart cinci geamuri, de la patru trenuri diferite. Călătorii au fost loviţi de cioburi şi chiar dacă nu au existat victime, sunt oameni care povestesc cum le-au zburat pietroaie prin faţa ochilor. În plus, fraţii Iacob pun pietroaie pe şinele de cale ferată, ca să deraieze trenurile", explică agentul-şef Ştefan Anăstase, în timp ce băieţii continuă să caşte dezinteresat gura.Plăteşte mamaPe lângă faptul că George Iacob nu mai merge de patru ani la şcoală, copilul având acum 12 ani, el îşi petrece timpul împreună cu fratele său Dănuţ, la o stână de lângă satul Tămăoani, comuna Frumuşiţa. Nici Dănuţ nu mai ştie de ani buni cum mai arată o sală de clasă, mama explică: "Eu sunt însărcinată din nou şi nu ştiu ce fac ei toată ziua. Nu ştiu dacă o să mai facă, dar eu sper că nu". Băieţii nu par că recepţionează mesajul, aşa că agentul-şef se simte dator să explice: "Mama voastră va plăti 15 milioane de lei pentru prostia pe care aţi făcut-o. Şi voi ştiţi că nu are de unde, că are copii mici de crescut".Morala îi lasă indiferenţi pe puşti. Bâţâie nehotărât din cap când sunt întrebaţi dacă le pare rău. În fond, de ce le-ar părea? Sunt prea mici ca să plătească cum se cuvine pentru fapta lor, iar tatăl de-al doilea "are handicap de gradul doi şi nu se poate ocupa de ei", mai zice Sofia Iacob, de 37 de ani. Dojenile pe care le aud le trec pe lângă urechi aşa cum au trecut şi cataroaiele aruncate cu putere prin faţa oamenilor supuşi tirului făcut la plictiseală.George şi Dănuţ se întorc"Suntem doar noi, nu sunt şi alţi copii", detaliază George, băiatul cel mic. "Păzeam oile şi...". Nu mai continuă. "Am fost avertizaţi că în zonă există o problemă, că trenurile sunt atacate cu pietre. I-am prins luni seară, tot când aruncau cu pietroaie. Va daţi seama cu ce putere aruncau de treceau pietrele prin două rânduri de geamuri", povesteşte agentul-şef. Puteaţi să omorâţi oameni, ca mama voastră, ca fraţii voştri, le zic urmărindu-le reacţiile - nu se poate să nu le pese! Pe naiba! Puştii înalţă din umeri de parcă sunt întorşi cu cheia.În final, atenţie! George şi Dănuţ se întorc la Tămăoani, iar dumneavoastră mai bine încercaţi altă rută când plecaţi la drum sau vă dotaţi cu scut anti-pietroaie, pentru că nimeni, inclusiv mama lor, nu garantează pentru micii terorişti de la stână. Şi chiar să mori pentru că juniorii Iacob vor să se distreze nu face.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27492
Relu Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 cei doi fraţi Iacob, aşezaţi lângă mama lor, însărcinată cu al nouălea copil, afişau figuri nedumerite. Ce făcuseră aşa grav? Morala îi lasă indiferenţi pe puşti. Bâţâie nehotărât din cap când sunt întrebaţi dacă le pare rău. În fond, de ce le-ar părea? Sunt prea mici ca să plătească cum se cuvine pentru fapta lor,Puteaţi să omorâţi oameni, ca mama voastră, ca fraţii voştri, le zic urmărindu-le reacţiile - nu se poate să nu le pese! Pe naiba! Puştii înalţă din umeri de parcă sunt întorşi cu cheia.Ce brute în devenire! Morala e aşa..., să nu zicem că n-am făcut-o..., ei nu înţeleg decât de limbajul forţei. :evil:
toto Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Mda...Trist e ca acest gen de persoane se impuiaza la greu...Maica-sa e insarcinata cu al 9-le plod... Ce educatie poate sa le ofere? Cine sa le ofere?... iar tatăl de-al doilea "are handicap de gradul doi şi nu se poate ocupa de ei".Chiar asa?Alte cupluri se chinuie sa faca copii, altii se gandesc de multe ori daca sa-l faca si pe-al 2-lea, daca au posibilitati sa-i creasca, sa-i asigure o educatie adecvata !!!Banuiesc ca aceasta femeie a nascut sau va naste tot la spital caci asa e normal si civilizat (cu toate ca sunt sigur ca nu are posibilitati sa-si plateasca asigurarile medicale!). Ma intreb daca nu exista vre-un medic sa-i lege trompele !?????!??? Nu de alta dar se inmultesc delicventii !!! Si toti vaem de suferit!!!
George Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 toto, asta e ca la femeile cu conditii bune, care ar putea creste si 20 de copii si i-ar putea educa in bune conditii, dupa al 2-lea copil le leaga trompele ca sa nu mai nasca, si la cele cu imposibilitati financiare carenu se poate ocupa de educatia si cresterea lor le lasa in plata Domnului, sa nasca cati copii o vrea Bunul Dumnezeu...
Relu Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Familia nu e vinovată că le-a dat viaţă, e vinovată că nu i-a scărmănat pe schinare cu sfântu Neculai, când a trebuit...Sper să nu le dau idei unora...
silviudeep Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 am patit=o si eu, cand veneam din Bucuresti. Cum iesea trenu din tunel, pe la parc cfr, erau cativa copilasi care au aruncat cu pietre. Nu au spart insa geamuri. Evident le-am dat o portie de cuvinte "frumoase" si mi-am zis ca daca spargeau geamu si oprea trenu, cred ca as fi coborat si ii luam la fugareala si pe care prindeam il dadeam cu capu de vagon. Doar asa se invata idiotii astia minte.
riaji Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 by silviudeep on Wed Oct 15, 2008 10:53 pm am patit=o si eu, cand veneam din Bucuresti. Cum iesea trenu din tunel, pe la parc cfr, erau cativa copilasi care au aruncat cu pietre. Nu au spart insa geamuri. Evident le-am dat o portie de cuvinte "frumoase" si mi-am zis ca daca spargeau geamu si oprea trenu, cred ca as fi coborat si ii luam la fugareala si pe care prindeam il dadeam cu capu de vagon. Doar asa se invata idiotii astia minte. Nu cred ca tocmai asta ar fi fost solutia directa, dar probabil ca pentru moment ar fi dat roade. Oricum, cauzele sunt multiple iar ultimii vinovati in toata povestea asta ar fi copiii..
silviudeep Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Procedeaza asa ca nu i-a fugarit nimeni, deocamdata. Cand stii ca risti sa ti-o iei pe coaja rau, te mai si gandesti de doua ori. Altfel risti sa te trezesti cu capul spart.
Recommended Posts