Mikka Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Oamenii legii în birouri, delincvenţii la colţ de stradă Îi plătim degeaba! Siguranţa cetăţenilor în centrul oraşului lasă mult de dorit. Autorităţile, care ar trebui să vegheze la protecţia trecătorilor şi nu numai, sunt de negăsit în zonele populare ale oraşului. O tânără, în vârstă de 19 ani, a trăit un adevărat coşmar, chiar în centrul oraşului, sub privirile ignorante ale trecătorile şi în lipsa autorităţilor, care ar trebui să vegheze la siguranţa oamenilor. Tânăra a fost bătută măr de către un cetăţean de etnie rromă, fiind la un pas de a fi violată. Dacă centrul oraşului ar trebui să fie una dintre cele mai liniştite zone ale Galaţiului, pe unde oamenii să treacă fără niciun fel de teamă, nenumăratele acte comise de indivizi, care nu se pot numi ”oameni”, dovedesc exact contrariul. Deşi acum un an de zile chiar în centrul oraşului a avut loc cumplita crimă săvârşită de cei trei indivizi, care i-au curmat viaţa studentului Alexandru Coca, autorităţile se pare că au uitat rapid de nelegiuirile ce s-au petrecut, astfel că pe strada Domnească, una dintre cele mai circulate şi selecte din Galaţi, nu vezi urmă de poliţist comunitar sau orice altceva care să asigure paza şi liniştea trecătorilor. În urmă cu cinci zile, o tânără a fost bătută cu bestialitate şi la un pas de a fi violată, chiar în centrul oraşului. Georgiana V. în vârstă de 19 ani, a fost agresată verbal şi fizic pentru că nu a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu un cetăţean de etnie rromă. Toate acestea s-au întâmplat într-o zonă populară a oraşului Galaţi şi anume strada Universităţii, în faţa sediului PNL. Deşi străzile la acea oră erau pline de oameni ce se plimbau, nimeni nu a intervenit în salvarea fetei care striga disperată după ajutor. Tocmai când s-a eliberat, după mult zbucium din mâinile agresorului, tânăra a întâlnit nişte persoane binevoitoare ce au ajutat-o să dea telefon la Poliţie. Oamenii legii au ajuns imediat, dar agresorul deja fugise cu telefonul tinerei, tot ce s-a putut recupera fiind poşeta şi mici lucruri lipsite de valoare ce s-au împrăştiat în timpul agresiunii. Tânăra a fost transportată de către poliţişti la secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi, fiind apoi internată timp de 48 de ore. După investigaţiile medicale s-a descoperit că tânăra, în urma agresiunilor, s-a ales cu traumatism cranio-facial, comoţie cerebrală, fractură piramidală nazală şi multiple vânătăi şi zgârieturi pe corp. "Duminică seara, în jurul orei 21:30, am fost atacată de un bărbat rrom, pe strada Universităţii, în faţa sediului PNL. Acesta a încercat să întreţină relaţii sexuale cu mine şi pentru că l-am refuzat, am fost agresată atât verbal, cât şi fizic. Deşi am strigat încontinuu după ajutor, lumea a trecut nepăsătoare fără măcar ca cineva să intervină în salvarea mea, fiecare îşi vedea de drumul lui, nimeni nu a vrut să mă ajute. Am fost bătută până când am leşinat, dar impactul cu pământul m-a trezit şi m-a făcut să mă zbat în continuare. Reuşind să scap din mâinile lui, am fugit spre strada principală - Domnească, unde am văzut trei fete cărora le-am cerut disperată un telefon pentru a suna la poliţie. Acestea văzând starea în care mă aflam, m-au ajutat. Poliţia a venit cam în cinci minute de la apel, m-au luat în primire, după care au încercat să-l găsească pe individ, lucru în zadar pentru că acesta deja fugise, cu tot cu telefonul meu. În schimb, la locul faptei a fost găsită poşeta mea şi lucrurile care se aflau în ea lipsite de valoare, împrăştiate peste tot. Am cerut celor de la Poliţie să se grăbească să mă ducă la spital pentru că mă simţeam foarte rău. Aceştia m-au lăsat la secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi unde am stat patru ore până ce am fost internată. În acest timp, mi s-au făcut investigaţii medicale şi numeroase radiografii. Declaraţiile către poliţie le-am dat la spital, imediat în acea seară, apoi peste două zile, am mers la locul faptei unde s-a făcut reconstituirea", a declarat, cu lacrimi în ochi, Georgiana.Surse din cadrul IPJ Galaţi au declarat că în acest moment există o listă cu suspecţi şi că s-a realizat portretul robot al agresorului. Potrivit aceloraşi surse, bărbatul riscă să fie acuzat de tentativă de viol, tâlhărie şi vătămare corporală. "Această experienţă m-a marcat pe viaţă, rănile cauzate sunt foarte adânci şi nu mă refer la cele provocate de lovituri, ci la teama cu care stau în sân când ies afară, fie că e noapte, fie că e zi, chiar şi atunci când sunt însoţită. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Să stea cu spaimă că la fiecare colţ de stradă ar putea să apară acel individ ca să îşi termine <>”, ne-a mărturisit Georgiana V.Cazul tinerei Georgiana nu este singurul act de agresiune petrecut în centrul oraşului. În urmă cu un, Alexandru Coca, un tânăr de 23 de ani din Galaţi a murit după ce a fost atacat în miez de noapte în faţa unui club. Marius Alexandru Coca era student în anul cinci la Academia de Studii Navale ”Mircea cel Bătrân” de la Constanţa şi urma să devină ofiţer. Cazul tânărului ucis a oripilat întreaga opinie publică. Se pare că, deşi centrul oraşului nu mai este demult o zonă în care să te simţi şi să fii în siguranţă, (şi asta nu o spunem noi, ci faptele care sunt comise), autorităţile nu fac nimic în acest sens. Se spune că ”paza bună trece primejdia rea”. Poate ar trebui ca şi autorităţile să ia în calcul această zicală. Autor: Liana Alexa, Corina Dobre http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1Oare mai e ceva de spus despre politia galateana?
Mikka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 A, mi-am amintit: au grija sa supravegheze maicutele de la T Vladimirescu. Korect.
Mikka Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 ”Vestul sălbatic”, în centrul oraşului De câţiva ani încoace siguranţa noastră, a oamenilor, este în real pericol, soldându-se cu numeroase victime. Aşa cum aflăm din informaţiile mass-media, din cele cunoscute de noi sau prietenii de familie, zilnic avem parte de întâmplări nedorite: scandaluri cu bătăi, crime, violuri, furturi din avutul personal sau public, accidente de circulaţie, etc. Autorii acestora sunt semeni de-ai noştri, lipsiţi de scrupule, oameni fără căpătâi, pentru care legile şi normele de convieţuire socială nu constituie o oprelişte. Exemplele sunt bine cunoscute şi sunt nenumărate, încât se înscriu în cotidian ca ceva firesc. Deşi infracţiunile vin una după alta, cele mai multe comise în plină stradă, autorităţile, cele care ar trebui să vegheze la liniştea şi siguranţa noastră, îşi văd liniştite de treaba lor, că deh, e mai bine la birou, jucând o carte sau privind la televizor, decât să patrulezi pe stradă. Şi chiar şi-aşa, banul vine, nu îşi fac ei probleme. Fraierul de contribuabil bagă în bugetul local bani cu carul, taxe peste taxe, impozite şi aşa mai departe, iar cei ce ar trebui să ne protejeze, aşa zişii ”oameni ai legii”, îşi primesc liniştiţi leafa lună de lună. Ignoranţa acestor ”oameni ai legii” şi incompetenţa de care dau dovadă fac tot mai multe victime în rândul nostru. Merg în fiecare zi prin Centru şi în fiecare seară, însă nu am văzut o dată o patrulă de comunitari, poliţişti sau jandarmi plimbându-se pe Domnească, cu excepţia celor de la Consiliul Judeţului, Prefectură, care îşi văd liniştiţi şi nestingheriţi de treaba lor, în incinta instituţiilor. Nu am nimic de obiectat, sunt documente şi atâtea care necesită ”pază”, însă noi, OAMENII, cu ce ne alegem, cu ce ne ajută? http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=8
Recommended Posts