Jump to content

"Prinţesa" care a murit în Anglia din vina medicilor


Mikka

Recommended Posts

Poate unii dintre voi chiar au cunoscut-o...

Povestea “Prinţesei din România” care a murit în Anglia din vina medicilor

O anchetă care a durat şase ani a stabilit că românca Mădălina Benson (fostă Dorin) a murit pe fondul unui şir de erori medicale într-un spital din Northamptonshire, Marea Britanie.

Mădălina, fostă finalistă a concursului „Miss România 1993”, era căsătorită din 1998 cu omul de afaceri britanic Andrew Benson şi fondatoarea comunităţii online a românilor din Marea Britanie „romani.co.uk”.

Soţul româncei povesteşte că în noiembrie 2002 Mădalina s-a îmbolnăvit de-o răceală aparent banală. Văzând că nu-şi revine, Andrew a internat-o la spitalul Kettering din Northamptonshire. Deşi personalul medical de acolo l-a asigurat că nu e nimic grav, Andrew era neliniştit şi simţea că soţiei lui nu i se acorda atenţia cuvenită. „Eram disperat în acea noapte, dar când am sunat la spital doctorii mi-au spus că starea ei e stabilă şi se simte bine. Când am ajuns la ea avea edem pulmonar şi era deja prea târziu”, povesteşte în exclusivitate pentru ediţia online a Evenimentului Zilei Andrew Benson, soţul Mădălinei.

Un medic legist a descoperit că tratamentul care ar fi salvat-o pe româncă i-a fost acordat cu 18 ore mai tarziu decat era necesar iar doctorii şi asistentele nu au ştiut să acţioneze. „Moartea doamnei Benson a fost cauzată de incapacitatea medicilor de a acţiona. A fost vorba despre o eroare medical”, susţine medicul legist Tom Osbourne.

Află cât l-a costat pe soţul Mădălinei aflarea adevărului şi ce spune sora româncei despre tragedia prin care a trecut.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... edicilor-/

Pe site-ul evz este si un film despre Mady...

Link to comment
Share on other sites

A asteptat 18 ore ca sa fie tratata

"Miss Romania", ucisa de sistemul britanic de sanatate

* Cazul Madalinei a ajuns in atentia ministrului britanic al Sanatatii * De mai bine de sase ani, sotul Madalinei Benson, o fosta regina a frumusetii din Romania, incearca sa afle cine se face vinovat de moartea nevestei sale.

Pentru Andrew Benson, ultimii sase ani au reprezentat o continua lupta cu justitia si sistemul medical din Marea Britanie. Incepand din toamna lui 2002, barbatul incearca sa afle cine se face vinovat de moartea sotiei sale, Madalina, o fosta "Miss Romania", originara din Galati, informeaza cotidianul britanic "Daily Mail". Drama familiei Benson a inceput acum sase ani, pe 20 noiembrie, cand Madalina, sau Mady, asa cum o alinta Andrew, a fost internata la Spitalul Kettering, acuzand o stare de letargie. Trei zile mai tarziu, tanara, care abia implinise 29 de ani, a inceput sa se simta foarte rau si sa se planga de dureri acute la nivelul spatelui. O echipa formata de 15 medici si sase asistente s-a ocupat de cazul ei si, in ciuda faptului ca specialistii au constatat o accelerare a ritmului cardiac al femeii, acestia i-au dat asigurari lui Andrew ca starea sotiei lui se va imbunatati. Desi se afla in chinuri groaznice, Madalina a fost silita sa astepte mai bine de 18 ore pana sa primeasca ajutorul de care avea nevoie. Acesta, insa, a sosit mult prea tarziu, iar tanara a decedat in urma unui atac de cord.

Mandra ca era romanca

Imediat dupa moartea Madalinei, Andrew a dat in judecata spitalul, proces care dureaza de mai bine de sase ani. "In repetate randuri am atras atentia conducerii spitalului privind modul in care era tratata sotia mea. Era evident faptul ca nu aveau grija de ea intr-un mod responsabil. Mi s-a raspuns, insa, ca nu era nicio problema", a povestit indurerat Andrew Benson. Abia in urma cu doua zile, judecatorul de instructie care ancheteaza conditiile in care a murit Madalina a decis ca aceasta a fost o victima a sistemului medical si a decis sa il sesizeze pe Alan Johnson, ministrul britanic al Sanatatii. "Mady a fost intotdeauna mandra de faptul ca este romanca. Pentru ea, orice discutie in contradictoriu se incheia cu replica "Romania mea, si atat", a declarat Andrew Benson.

http://www.cancan.ro/2008-10-16/Miss-Ro ... atate.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Mama fostei Miss Galaţi '95: "Sergiu Băhăian mi-a ucis fata, cu complicitatea medicilor englezi!"

Familia Mădălinei Dorin aşteaptă de opt ani să se lămurească misterul morţii fetei ei. Mădălina Dorin a fost „Miss Galaţi" în 1993, iar în 1995 a participat la un concurs naţional de „miss" sponsorizat de Sabina Product, firma lui Băhăian.

Profesoara Maria Petcu, fost cadru universitar în cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi, îl acuză pe deja celebrul Sergiu Băhăian că a folosit numele fiicei sale pentru înfiinţarea de firme fictive şi apoi a ucis-o. Maria Petcu, mama Mădălinei Dorin, vine cu o poveste incredibilă despre acţiunile care au condus la destinul tragic al fiicei sale.

Tânăra avea un viitor promiţător în modeling după ce în 1993 a primit titlul de „Miss Galaţi", pentru ca peste doi ani să fie selectată la un concurs naţional de miss sponsorizat de Sabina Product, care pe atunci aparţinea controversatului Sergiu Băhăian. Şapte ani mai târziu, pe 23 noiembrie 2003, Mădălina, alintată „Mady" de familie şi prieteni, murea în condiţii suspecte într-un spital din Anglia. Practic, după câte spune familia, Mădălina a mers la spital cu o migrenă şi a fost lăsată să moară de cadrele medicale din spitalul unde fusese internată. Soţul său, Andrew Benson, s-a judecat timp de şapte ani cu Kettering General Hospital şi a cheltuit 100.000 de lire sterline pentru a demonstra că viaţa Mădălinei putea fi salvată. Soţul gălăţencei a reuşit să-i determine pe doi dintre medicii care au îngrijit-o pe Mădălina să recunoască că au comis greşeli grave în timpul tratamentului.

Verdict: eroare medicală

Deşi prezenta simptomele unei insuficienţe renale, doctorii au ales să le ignore, dar fatal i-a fost faptul că nu i s-a administrat la timp oxigenul de care avea nevoie, după cum a recunoscut una din asistentele de la Kettering General Hospital, şi nici nu a fost mutată la terapie intensivă. La sfârşitul procesului, chiar preşedintele instanţei, Tom Osborne, a declarat că sistemul de sănătate britanic a fost incapabil să îi ofere Mădălinei tratamentul necesar pentru a-i salva viaţa.

Mădălina Dorin a devenit foarte cunoscută în Anglia după ce în anul 2000 a înfiinţat o comunitate on-line pentru românii din diaspora, iar apoi a reprezentat timp de doi ani presa românească din ţara de adopţie la Forumul Presei Româneşti de pretutindeni.

Un roman despre viaţa Mădălinei

Mama fostei miss Galaţi crede totuşi că în spatele morţii lui Mady stă o reţea criminală. Gălăţeanca susţine că Sergiu Băhăian a regizat din umbră moartea fiicei sale după ce în prealabil s-a folosit de numele ei pentru a da o aparenţă de legalitate afacerilor în care era implicat. „Sergiu Băhăian nu a omorât numai patroni boschetari, ci şi o parte dintre fetele care au participat la concursuri de miss. Le-a căsătorit în străinătate, le-a pus în spate firme grele, cu afaceri de export şi apoi le-a omorât. Sergiu Băhăian mi-a ucis fata, cu complicitatea medicilor englezi!", ne-a declarat Maria Petcu.

Acum profesoara scrie un roman despre tot ceea ce a aflat în legătură cu dispariţia fostei miss Galaţi şi vrea ca banii obţinuţi din vânzarea cărţii să îi folosească la continuarea cercetărilor.

Sergiu Băhăian a devenit cunoscut după ce a ucis patru persoane prin cruzimi fără margini. El le obliga să înghită alcool şi pastile de diazepam, după care le îngropa de vii sau le arunca în Canalul Dunăre-Marea Neagră. Victimele erau persoane fără familie, pe care le folosea ca paravan pentru a-şi ascunde afacerile ilegale, după care scăpa de ei. Unul dintre locotenenţii săi este Valentin Şlepac, care deţinea firma SC Dezmembrări Impex SRL Galaţi, prin intermediul căreia a ţepuit statul cu peste 9,2 milioane de lei. Alte trei presupuse victime ale reţelei de crimă organizată puse pe picioare de Sergiu Băhăian sunt de negăsit.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Fosta_-miss-_in_Romania-ucisa_de_medici_in_Anglia_0_262173820.html

:-?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

am avut ocazia sa cunosc personal pe aceasta doamna,Maria Percu.povestea pare incredibila,dar mai este si vorba f.adevarata:"nu iese fum fara foc".deci,un sambure de adevar pe undeva tot este...oricum,dumneaei,e o persoana de nota 10 .

Edited by busumary
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.