Jump to content

Împuşcat în braţ, în timpul unui exerciţiu militar

Recommended Posts

Posted

Impuscat in brat, in timpul unui exercitiu militar

Incident extrem de grav la marginea orasului Galati. Un barbat care lucra la ridicarea unei case aflate in apropierea poligonului sustine ca a auzit zgomotul tragerilor cu putin timp inainte sa simta durerea in mana. Barbatul in varsta de 40 de ani este convins ca un glont ratacit in timpul tragerilor i-a intrat in mana. La spital, medicii i-au facut radiografie si au vazut ca intr-adevar avea un mic proiectil in brat. L-au operat ca sa-i scoata glontul, pe care barbatul l-a pastrat ca dovada. A facut plangere la politie si vrea sa ii dea in judecata pe cei vinovati, care oricum isi paseaza raspunderea. Comandantul unitatii militare sustine ca primaria nu trebuia sa dea loturi pentru case atat de aproape de poligonul de trageri. Edilii, la randul lor, sustin ca au facut nenumarate adrese catre MApN, sa mute poligonul.

http://stirileprotv.ro/locale/31/impusc ... litar.html

Posted

Muncitor împuşcat pe un şantier de la Vânători

Un dulgher care lucra la un şantier aflat la Vânători, în preajma poligonului de tragere al Batalionului 300 Infanterie, reclamă că, joi, a fost lovit în mână de un glonţ în timp ce lucra. Sandu Gotu, dulgher la o firmă de construcţii din Galaţi, susţine că braţul i-a fost lovit de un glonţ în timp ce lucra la o casă aflată în apropierea poligonului. "Lucram la casă, când m-am aplecat sa iau o scândură de jos. Când m-am ridicat, am simţit ca o săgetare. La început am crezut că este vorba despre un cui, nici nu m-am gândit că poate fi un glonţ", a spus victima.

După incident, omul a mers... ca din puşcă la poarta unităţii militare şi, spun cei de acolo, a cerut despăgubiri pentru faptul că a fost împuşcat. Faţă de acest lucru, maiorul Florinel Agavriloaie spune că în momentul în care se întâmplă astfel de cazuri sunt sesizate organele de anchetă de către cei de la spital, lucru care nu s-a întâmplat şi în cazul nostru. În fine, admiţând teoria că dulgherul a fost lovit de un glonţ, reprezentantul unităţii militare precizează că vina poate fi în astfel de cazuri a celor ce au permis ridicarea de locuinţe în preajma poligonului. "Poligonul respectiv respectă toate normele de siguranţă prevăzute de lege. Problema însă nu ne aparţine, pentru că s-a permis realizarea unor construcţii la mai puţin de 2,5 kilometri distanţă de poligon, lucru interzis de Hotărârea de Guvern 62 din 7 februarie 2006", a spus maiorul.

De cealaltă parte, primăriţa de la Vânători, pe teritoriul căreia se află şantierul respectiv, spune că acolo sunt mai multe case aflate în construcţie şi că nu ştie despre ce locaţie este vorba. "Acolo sunt multe case construite cu şi fără autorizaţie. Dacă s-a comis vreo ilegalitate în ce priveşte avizele date pentru zona din apropierea poligonului, legea s-a încălcat întâi când s-au dat avizele de construcţie pentru supermarket-ul METRO, iar acest aviz l-au dat cei de la Consiliul Judeţului Galaţi", a spus Sicuţa Murgu, care a completat cu faptul că luni va merge pe teren să vadă despre ce este vorba.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27559

Posted

Oare de ce nu au trecut acel interval de 2,5 km în posesia poligonului? Gard, soldaţi de pază... gloanţele zboară, unele mai ricoşează, vreun soldat mai ţinteşte şi aiurea...

Posted

Doamna primar raspunde, foarte elegant si romaneste, "ba pe-a ma-tii". Intrebata de ce se construieste in acea zona (ilegal) raspunde ca s-a eliberat acum fo 5-6 ani o autorizatie pentru Metro (de catre CJG). Curat constitutional, coana Sicuta!

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.