Jump to content

Serbările Galaţiului, fără... serbări

Recommended Posts

Posted

Serbările Galaţiului fără... serbări

Uninominalul papă Carnavalul!

Anul acesta, s-a zis cu distracţia de Sărbătorile Galaţiului! Ceva aer sărbătoresc va fi doar pe 28 noiembrie, în spaţiu restrâns, când vor fi premiaţi copiii merituoşi ai urbei, oamenii de artă etc. "În continuare, nu vom face manifestare pe 29 şi 30, fiind alegerile" - a anunţat primarul Dumitru Nicolae. "Va fi numai religios: se va sărbători Sfântul Apostol religios." Şi se va mai păstra ceva : "În 28 ne vom ocupa şi de ajutorarea celor cu probleme... Vom face sărmăluţele alea în continuare. Mi s-a făcut şi mie poftă" Şi aşa mai departe. Probabil că vom face ceva sărbătoare pe 1 decembrie, după alegeri. În perioada alegerilor nu, pentru că pot fi tot felul de probleme." Oricum, 1 Decembrie e "ceva" zi naţională şi musai să petrecem oficial...

Păi, n-ar fi acum cazul să se mute carnavalul vara, cum tot cer mulţi gălăţeni de ani de zile, şi să lăsăm iarna sărbătorilor spirituale?

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27513

Posted

what???????? :o primarul asta e dus cu capul sau cum?tare importante mai sunt si alegerile alea,de parca nu ar avea timp cei care vor sa se duca sa voteze sa se duca apoi si in oras sa petreaca...in curand o sa dispara si festivalul scrumbie ca doar na cine stie ce lucruri importante trebuie sa mai faca primarul :oops: si in plus acum cateva saptamani parca s-a zis ca o sa se pastreze sarbatoarea chiar daca sunt alegerile

Posted

cred că-i doare fix la bască pe oameni de alegeri :evil: oare cum vor înghiţi asta oamenii, după ce 11 ani au tot avut parte de serbări? ce m-ar distra să iasă totuşi lumea buluc pe străzi, ca în fiecare an, iar poliţia să fie nevoită să intervină pentru reglementarea traficului :twisted:

Posted

Se pare ca alegerile sunt mai importante.. sa fiu sincer m-am cam plictisit de afise..banere..masini cu difuzoare,urland in plina zi,. etc

bani cheltuiti de aiurea..

Posted

Sincer, pe mine ma incanta sa aud ca vom avea cu o astfel de manifestare mai putin. Motivele pentru mine sunt simple si graitoare: marlania in Galati e la ea acasa (deja incep sa se vada pregatirile pentru cele asa-zise 3 zile ale Galatiului prin buticuri amplasate aiurea la tot pasul, harababura care tine an de an 2 luni pe platforma de la McDonald`s etc). Nu vor mai fi incidente neprevazute ale unor oameni pentru care fiecare zi e sarbatoare, iar Sf Andrei e doar o alta ocazie de a arunca in stanga si-n dreapta cu sticle-n cap, nu vom mai avea tarabele alea idioate pe marginea drumului dintr-o parte in alta a strazii Brailei, nu vor mai fi masini cu difuzoare care urla in acele zile pline (anuntand marile concerte organizate din marinimia primariei :d), nu vor mai fi gunoaiele lasate dupa astfel de manifestari si cel mai important (aici insa e vorba si de perceptie), galatenii nu vor mai avea toate astea pentru a fi incurajati SA VOTEZE (dupa parerea mea, manifestarea acestui drept e mai importanta decat oricare alta in viata cetateanului). Acum, fiecare intelege cum vrea toate aceste motive si exemple, dar eu personal as fi foarte bucuros sa vad o schimbare in sensul asta.

Posted

Nu pot sa cred,poate pentru unii zilele Galatiului era acolo un circ prin centru cu multa lume ,inghesuiala,dar pentru mine era ceva,sa te duci in centru sa mananci un mic ,sa bei o bere si sa auzi 2 melodii ,simteai ca a venit iarna si simteai o atmosfera acum...si degeaba nu se tin sarbatorile pentru ca galatenii vreo 30% vor vota ,cel putin asa cred.

Posted

mie mi-a placut mereu atmosfera din jurul zilei de 30noiembrie,asteptam chiar cu nerabdare acele zile din an,pacat ca anul asta se pare ca nu va mai fi la fel :(

Posted

Chiar ca astia nu sunt normali. Ce are _ula cu prefectura? In cazul de fata cu primaria? Oricum serbarile sunt dupa ora 18,00... Tampenia are mai multe culori .... politice. Daca erau alegerile de revelion ce faceam? Sarbatoream cu chinezii? Sau de craciun?

Posted

Eu cred ca este vorba doar de bani. Vor sa isi mai vare ceva banuti prin buzunare si fac economie neorganizand si incearca sa ne abureasca pe noi ca nu se tin din cauza alegerilor. Ete na. O explicatie mai plauzibila nu au putut sa gaseasca? (a se citi o minciuna mai buna) :d

Posted

Iote bre, ce găsii pe saitul primăriei :shock:

ROMANIA

JUDEŢUL GALAŢI

MUNICIPIUL GALAŢI

CONSILIUL LOCAL

H O T Ă R Â R E A nr. 108 din 07 10 2008

privind: desemnarea consilierilor locali care vor face parte din comisia de organizare a

Serbărilor Galaţiului

Iniţiator: Primarul municipiului Galaţi, ing. Dumitru Nicolae;

Numărul şi data depunerii proiectului de hotărâre: 183/07 10 2008

Consiliul local al municipiului Galaţi, întrunit în şedinţă de îndată în data de 7 10 2008;

Având în vedere expunerea de motive nr.96 928 /07 10 2008, a iniţiatorului-Primarul municipiului Galaţi, ing. Dumitru Nicolae;

Având în vedere raportul de specialitate nr.96 930 /07 10 2008, al Direcţiei Administraţie Publică Locală;

Având în vedere prevederile art. 39, alin. 2 şi 4 şi excepţia prevăzută de art. 44 din Legea Administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în 2007, cu modificările şi completările ulterioare;

Având în vedere prevederile HCL nr. 100/1992 privind aprobarea serbărilor prilejuite de ziua Sf. Apostol Andrei;

Având în vedere prevederile art. 36, alin. 1 din Legea Administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în 2007, cu modificările şi completările ulterioare;

În temeiul art. 45, alin. 1 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată în 2007, cu modificările şi completările ulterioare;

H O T Ă R Ă Ş T E

Art.1 – Se aprobă desemnarea consilierilor locali care vor face parte din comisia

de organizare a Serbărilor Galaţiului, în următoarea componenţă:

- Mînzu Viorel - consilier local – comisia de buget finanţe, administrarea domeniului public şi privat al municipiului;

- Olaru Constantin - consilier local – comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului, lucrări publice, ecologie şi protecţia mediului înconjurător;

- Roman Apostol Picu - consilier local – comisia pentru servicii publice, gospodărie comunală, comerţ şi privatizare;

- Bugeag Gheorghe - consilier local – comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, culte, cultură, tineret, asistenţă socială, sport şi agrement;

- Manoliu Mihai - consilier local – comisia juridică, de administraţie publică locală, drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, relaţii cu cetăţenii şi apărarea ordinii şi liniştii publice.

Art.2 – Cheltuielile ocazionate de pregătirea şi desfăşurarea “Serbărilor Galaţiului” se suportă de la bugetul local în limita sumei aprobate la cap. 67 02 20 din bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi pe anul 2008, aprobat prin HCL

nr. 60/2008 cu modificările şi completările ulterioare.

Art.3- Primarul municipiului Galaţi se împuterniceşte cu ducerea la îndeplinire a prevederilor acestei hotărâri.

Art.4– Secretarul municipiului Galaţi va asigura transmiterea şi publicitatea prezentei hotărâri.

Preşedinte de şedinţă

Pâslaru Florin

Contrasemnează

Secretarul municipiului Galaţi

Grigore Matei

Dacă nu vă vine să vă credeţi ochilor

Posted

Eu cred ca, desi intr-adevar in zilele de sarbatoare ale urbei sunt multi care se manifesta asa cum au fost crescuti, adica necivilizat, pentru toti galatenii era o bucurie, un motiv de a se intalni cu prietenii, de a iesi la o plimbare, de a se mai "aerisi". De aceea sunt sigura ca multi vor iesi pe strada ca in fiecare an, isi vor face singuri zilele frumoase si fara ajutorul nepretuit al primarului. Multi ii vor acorda acestuia o mare bila neagra si cred ca la viitoarele alegeri pentru primar va fi unul din motivele pentru care NU va mai fi votat. In concluzie, lucrul acesta nu poate fi decat pozitiv, asa poate vom scapa de o relicva aflata in fruntea orasului. Intotdeauna sa incercam sa vedem si partea buna alucrurilor.

Posted

Cred, cu parere de rau, ca acorzi prea mult credit intelectului concetatenilor, anitaraz. Exista 1 milion de alte motive mai bune pentru care ei nu ar fi trebuit sa-l realeaga pe domnul primar pentru inca un mandat, dar cu toate astea le-au uitat si i-au mai acordat increderea inca odata.. Si, cum spunea Desire, cu siguranta o mare parte va iesi pe strada, indiferent de ce vrea primarul sau CL.

Posted

Poate n-ar strica un pic de propagandă, să iasă lume pe străzi...

De dragul unor alegeri, să sabotezi un moment de sărbătoare... :X

Posted

Singurul lucru pe care il agream de sarbatori erau tarabele mesterilor populari unde cumparai lucruri frumoase si de calitate.Ei oricum vin,asa ca,poate primaria sa faca ce vrea din partea mea.Insa nu am mai auzit chestia asta in nici un oras.la Iasi,de Sf Parascheva nu numai ca vin mii de pelerini,nu numai ca se baga extraordinar de multi bani in sarbatoarea religioasa,mai fac si an de an sarbatorile Iasi-ului,care apropo,nici nu se compara cu mizeriile de concerte de pe strazile Galatiului pe 30 noiembrie.

Posted
Singurul lucru pe care il agream de sarbatori erau tarabele mesterilor populari unde cumparai lucruri frumoase si de calitate.Ei oricum vin,asa ca,poate primaria sa faca ce vrea din partea mea.Insa nu am mai auzit chestia asta in nici un oras.la Iasi,de Sf Parascheva nu numai ca vin mii de pelerini,nu numai ca se baga extraordinar de multi bani in sarbatoarea religioasa,mai fac si an de an sarbatorile Iasi-ului,care apropo,nici nu se compara cu mizeriile de concerte de pe strazile Galatiului pe 30 noiembrie.

Foarte adevarat. Am fost in Iasi de Sf Parascheva si am prins in perioada respectiva sarbatorile Iasului. N-am cuvinte, nu se compara cu tziganeala de la noi, de Sf. Andrei. Pe scurt, mi-a placut :!:

Posted

Mai oameni buni,cun pot unii sa spuna ca e mai bine fara sarbatorile galatiului???Cu toate ca arata putin a tiganeala,dar totusi e o traditie si o mare sarbatoare a sfantului Andrei.Chiar daca pe uniii mai ursuzi ii deranjeaza aceasta manifestare,eu sunt de parere ca traditia ar trebui continuata.Chiar si pentru foarte multi copii aceasta sarbatoare inseamna foarte mult si mai ales manifestarile de gen carnaval ce au loc pe strada.De ce oare marii nostri asa zisi "edili" care de fapt se dovedesc a fi mai bine o adunatura de pirati,au uitat si de copiii nostri si de bucuria de a fi copil??

Locurile de joaca le-au fost furate abuziv,acum vor sa le fure si acele clipe de bucurie a unei sarbatori la care multi copii viseaza si o asteapta cu nerabdare pregatindu-si masti si costumase de carnaval.Oameni buni deci politica inainte de toate?

Si ce daca sunt alegeri?Din punctul meu de vedere eu zic ca lumea nici nu ar trebui sa se deranjeze sa mearga pana la cabinele de vot,deoarece nici marii rechini ai orasului nostru nu se deranjeaza pentru noi,si mai ales pentru copiii nostri,care in timp vor deveni niste roboti in fata calculatoarelor,deoarece locuri de joaca in cartier nu mai au,acum nu mai au nici macar cateva zile de sarbatoare si carnaval.Asa ca dragi romani desteptarea,macar sa iesim pe strada in spirit de protest daca de sarbatoare nu se poate.

Posted

Cum sunt sau nu sarbatorile astea la noi in Galati, daca picau intr-o vineri si alegerile duminica era rost de-o campanie electorala.... mancam cu totii mici si beam bere gratis garla, ca asa se face la noi electorat, cu vrajeala.

Posted

Sărbătorile Galaţiului, fără spectacole şi concerte

Oprirea circulaţiei pentru maşini, concerte de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi la Elice, dar şi celelalte manifestări organizate în anii trecuţi nu vor mai fi şi anul acesta. Campania electorală şi alegerile Parlamentare din data de 30 noiembrie a determinat Primăria să nu mai ofere cetăţenilor aceleaşi mijloace de distracţie. Un alt motiv invocat de Dumitru Nicolae ar fi faptul că artiştii invitaţi să susţină concerte nu vor să cânte live, din cauza frigului. "În data de 28 vom acorda premiile municipiului la Teatrul Nae Leonard. Nu vom avea activităţi de genul spectacolelor, pentru că suntem în perioadă de campanie electoală, de interdicţie şi nu vrem să avem probleme. Nici artiştii nu vor să cânte live, din cauza frigului, temându-se pentru vocile lor. Pe 1 decembrie se va sărbători Ziua Marii Uniri. Nu cred că va fi vreun spectacol afară. În sălile închise se vor face spectatcole, dar în aer liber nimic nu va fi", a declarat Dumitru Nicolae, primarul Galaţiului. Totodată, edilul-şef al Galaţiului este de părere că ar fi mai bine ca serbările oraşului, ”sărbătoarea lumească”, aşa cum s-a exprimat acesta, să fie organizate undeva în vară. "Ne gândim foarte serios ca pentru partea asta a sărbătorilor, cea a noastră, ”lumească”, să găsim o zi pe la începutul lunii iunie când să le facem ca să putem da spectacole calumea. Eu prefer să facem în luna iunie, când este şi mai cald şi poate şi lumea să se distreze. Dacă nu ar fi fost alegerile, ar fi fost la fel ca înainte. Dacă s-a întâmplat aşa, ar fi mai bine să separăm sărbătoarea lumească de cea religioasă", a mai spus Dumitru Nicolae.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=2

Posted

o fi mai cald in iunie,dar eu totusi m-am obisnuit cu serbarea pe 30,era si aproape de sarbatorile de iarna...cred ca nu va mai avea acelasi farmec pentru mine daca va fi vara

• 2 weeks later...
Posted

Sărbătorile Galaţiului, tot mai "leşinate"

După ce săptămânile trecute primarul Dumitru Nicolae vorbea despre amânarea festivităţilor "laice" prilejuite de sărbătoarea Sfântului Andrei, şi implicit a Sărbătorilor Galţiului, ca urmare a suprapunerii peste finalul campaniei electorale şi ziua scrutinului pentru Parlament, iată că acum lucrurile nu mai stau chiar aşa. Astfel, edilul şef ne-a precizat că se gândeşte serios ca sărbătorile urbei nostre să fie mutate undeva în vară, iar în acest an să se ţină numai cele religioase, mai ales că în ultimii ani a întâmpinat probleme cu artiştii chemaţi să concerteze pe o vreme nu tocmai prielnică. Astfel, dacă săptămâna trecută mai exista măcar o urmă de speranţă că vom avea măcar nişte pseudo-sărbători ale Galaţiului, iată că acest deziderat devine tot mai îndepărtat. Şi asta pentru că edilul şef a dat asigurări că ziua Sfântului Andrei din acest an va fi sărbătorită numai religios. Mai mult, pentru cei care credeau că măcar vor reuşi să-şi achiziţioneze vreun suvenir din lemn sau lut, ori vreo haină din lână adusă de meşterii populari care ne-au vizitat în fiecare an de Sfântul Andrei, trebuie să-şi cam ia adio pentru că, fără "sărbători laice" nu vom avea parte nici de meşteri populari. "Am avut discuţii cu Episcopul, ne-am fixat ce facem şi ce dregem. Nu va mai exista târgul meşterilor populari în acest an, decât simbolic, probabil la Episcopie", a amintit primarul Dumitru Nicolae.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=10

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.