Jump to content

Eldainvest, acţionar la BVB


dcp100168

Recommended Posts

Eldainvest, acţionar la BVB

Casa de brokeraj Eldainvest, din Galati, a cumpărat 700 de titluri ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB), contra sumei de circa 30.000 de euro. Conform celor mai recente date, BVB are un acţionariat compus din 72 de persoane juridice şi peste 28 de persoane fizice. Cel mai mare acţionar este banca de investiţii Morgan Stanley, care deţine 4,26% din titluri.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Adrian Mănăilă candidează pentru CA al Bursei

Adrian Mănăilă, administrator al BVB, va candida pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al operatorului pieţei de capital de la Bucureşti, lista cu propunerile pentru acest post ajungând astfel la 10 persoane. "Voi candida pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie. Nu am alte pretenţii, de preşedinţie, pentru că eu sunt din Galaţi, am familie, iar pentru a fi preşedinte trebuie să fii prezent foarte mult timp în Bucureşti", a declarat Mănăilă. El deţine 90% din acţiunile firmei de brokeraj Elda Invest din Galaţi şi este membru în CA al Bursei de Valori şi al Depozitarului Central din 2006. Prin intermediul firmei de brokeraj, Mănăilă are 1,57% din acţiunile BVB. Acţionarii BVB vor alege vineri, 19 februarie, noul CA.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Adrian Mănăilă nu a fost reales în CA

Adrian Manaila, actionarul majoritar al firmei de brokeraj Eldainvest din Galati, si-a pierdut locul in Consiliul de Administratie al Bursei de la Bucuresti (BVB) dupa alegerile de vineri.

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/cum-ar-putea-schimba-noua-conducere-a-bursei-de-la-bucuresti-relatia-cu-sibex-5593692//

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

EldaInvest Galați - locul 3 pe țară în 2014. Printre acționari, firmele lui Paul Păcuraru și Sandu Traian

Societatea de Servicii și Investiții Financiare (SSIF) EldaInvest Galați a devenit una dintre cele mai profitabile case de brokeraj din România, în 2014 plasându-se pe locul 3 în topul firmelor de tranzacții financiare.

Performanța este importantă în condițiile în care în 2014 numai 16 din cele 29 de case de brokeraj independente au reușit să termine anul pe plus, și numai trei dintre aceste societăți, EldaInvest, Swiss Capital și Tradeville, au reușit să depășească pragul de 1.000.000 de lei. lei. Excluzând din calcul cea mai profitabilă casă de brokeraj, precum și casa de brokeraj care a înregistrat cea mai mare pierdere, intermediarii de pe bursă și-au îmbunătățit ușor rezultatele financiare, ajungând la o pierdere de 117.000 lei în 2014, față de o pierdere totală de 277.000 lei în 2013.

Pe primul loc s-a situat Swiss Capital, care a avut un profit net de 6,5 milioane lei, fiind implicată în intermedierea ofertei publice de acțiuni Electrica (EL), singurul IPO realizat anul trecut pe BVB. Swiss Capital, Raiffeisen, Citigroup, BRD și Société Générale (brokerii IPO-ului Electrica) au împărțit aproximativ 53,7 mil. lei după închiderea cu succes a tranzacției.

Surpriza anului trecut a fost Eldainvest Galați, care a reușit să obțină un profit de 2 milioane lei, deși a ocupat locul 33, din 44, în topul brokerilor pe 2014. La 31 decembrie 2014, EldaInvest avea un capital de 3.601.162 lei și un profit de 2.005.052 lei.

Pe locul 3 s-a situat Tradeville, cu un profit de 1,1 milioane lei, casa de brokeraj controlată de Siminel Andrei înregistrând cel mai bun an de la startul crizei financiare din 2008. În 2013, Tradeville generase un profit minor, de 10.600 lei. Societatea controlată de Andrei Siminel a preluat în 1998 controlul Metex Galați.

Firmele lui Păcuraru și Sandu Traian cu 5% din acțiunile Elda Invest, Gigel Caliga auditor intern

EldaInvest a fost mult timp asociată cu numele fostului om de afaceri Cătălin Chelu, care ar fi controlat firma până prin 2006.

De mai mulți ani, EldaInvest este controlată de omul de afaceri Adrian Mănăilă, care deține 90,02 % din acțiunile societății. Adrian Mănăilă a devenit din 2006 acționar al Bursei de Valori București (BVB), deținând, prin EldaInvest, 1,57% din acțiunile BVB și fiind până în februarie 2010 membru al Consiliului de Administrație al BVB și administrator al Bursei.

Restul de 10% din acțiunile SSIF EldaInvest sunt deținute de firmele controlate de două personaje cunoscute mai mult datorită politicii decât afacerilor. Este vorba de firma Eurocom SA, reprezentanță Oce și Canon în România, controlată de fostul senator PNL Paul Păcuraru. La EldaInvest deține 4,98% din acțiuni și Galtour SRL, al altui fost liberal, Sandu Traian, care în 2008 a și candidat din partea PNL pentru mandat de deputat.

În echipa EldaInvest mai este și un alt fost liberal, consilierul municipal Gigel Caliga, devenit consilier municipal pe listele PNL, dar care a demisionat devenind independent în octombrie 2014.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.